torstai 2. lokakuuta 2014

Kuulumisia

Noniin, pitkästä aikaa ihan perinteisesti kuulumisia ja sen semmosia. On ollut sen verran haipakkaa nää viime kuukaudet, että blogi on meinannut jäädä ihan paitsioon. Yritän kuitenkin pitää huolta tästäkin elämäni osiosta ja kirjoitella kuulumisia muistiin, sillä niihin on niin hyvä palata jälkeenpäin, jos tarve vaatii ja toki ihan muutoinkin.

Mä oon ollut nyt 4 ja puoli viikkoa ihan tolkuttomassa flunssassa ja vaan yrittänyt selvitä normihommista ja pakollisista duuneista. Omat hevoset ovat olleet tästä syystä aika pitkälti heitteillä. Eemelille pieni breikki on tehnyt varmasti hyvää, sillä se teki pitkän treeniputken ja kunnollisen kisarupeaman kevään ja kesän aikana. Nyt se on palaillut kivasti hommiin kohden laatuponikilpailua viikonoppuna. Murde ei välttämättä breikkiä olisi hirvittävästi tarvinnut, sillä sillähän oli aiemmin breikkiä kengättömyyden takia myöskin, mutta se on siitä kiva hevonen, ettei sitä haittaa, vaikka välillä olisikin vähän kevyemmällä duunilla. Nyt on senkin kanssa tarkoitus jatkaa kunnolla hommia, kun olo alkaa pikku hiljaa parantumaan. Zorro eli Pondeponi on omista hevosista ollut eniten hommissa, sillä se on tehnyt estehommia esteratsastajansa Emman kanssa. Emma on sen kanssa käynyt treenailemassa ja koska se on mukava ja kepeä ratsastaa, olen myös itse sen kyennyt välillä liikuttelemaan.

Zorro on kesän aikana hypännyt muutamia kilpailuita 60-80cm tasolla Emman kanssa ja viimeisimpänä lunastivat paikan UB Helsinki Horse Show:n Amateur Tourille. Nyt sitten pitää vaan pitää poni vireessä ja toivoa parasta, että Jäähalliin ponin kanssa päästään! :)

Kumpumäki 14.9. 
Sami kävi viime viikonloppuna Hollannissa MM-kilpailujen esikisoissa Bredassa. Torstaina oli koulukoe, jossa oli tullut kalliita rikkeitä, mutta paljon hyvää kokemusta, lauantain maraton oli ollut pitkä ja raskas, mutta hyvää harjoitusta ja sunnuntain tarkkuus olikin sitten ollut parhaiten sujunut osakoe tällä kertaa. Olisin niin toivonut itsekin olevani mukana reissussa, mutta hyvien kavereiden häät juuri samaisena viikonloppuna estivät tähän reissuun lähtemisen. Ennen reissua Sami tuntui aika kivalta ratsain, vaihdoista myös vaikeampi alkaa pikkuhiljaa sujumaan ja kerran sain jopa jo pitkälle sivulle neljä vaihtoa puhtaasti onnistumaan! Eli kyllä me vielä opitaan vaikka mitä hienoja temppuja kun vaan päästään taas treenailemaan vähän enemmän. Olisi myös tärkeää päästä Saminkin kanssa valmentautumaan, sillä varmaankaan yli vuoteen ei olla valmennuksiin Samin kanssa yhdessä päästy. Kokoamisasteen kanssa on Samin kanssa etenkin todella paljon työtä ennen kuin seuraavan kerran vaativaa päästään starttailemaan.

Kerma-poni on ollut työn alla kohtuullisen säännöllisesti. Se on aika kivalla mallilla ja kohta sille voisi alkaa metsästämään vaihtelun vuoksi myös kankia. :) Sillä on vaan niin kovin pikkuruinen suu, joten voi olla, että sopivien oikeanlaisten kankien löytäminen vie vähän aikaa.

Vilppu on ollut kasvattajakilpailun jälkeen hieman kevyemmällä, mutta osallistui kuitenkin omistajansa Soilan kanssa heidän edustamansa seuran tätimestaruuksiin viime viikonloppuna ja kyllä vain, tätimestaruushan sieltä napsahti. Onnea Soila ja Vilppu!

Aluemestaruuksissakin kävin kääntymässä, sillä sain lainaan Ratsutila Rusthollin ihanan Valosa-tamman. Oli pitkästä aikaa mukava päästä näihinkin geimeihin osallistumaan, vaikkei huimaa menestystä näillä meidän muutamilla yhteisillä harjoituskerroilla tullutkaan. :) Valosa kuitenkin suoriutui tehtävistä hienosti ja nautin sen kanssa työskentelystä yhtä paljon joka kerta!Sunnuntaina olisi vuorossa Laatuponikilpailu. Viime vuonna odotin tätä tapahtumaa kuin kuuta nousevaa, nyt lähinnä pelon ja kauhun sekaisin tuntein. Tällä kertaa onneksi askellajipuolella on tuomaristo sellainen, jota todella arvostan. Viime vuonnahan näin ei todellakaan ollut. Kummatkin ponit osallistuvat askellaji puolelle ja lisäksi Zorro osallistuu myös esteisiin nykyisen esteratsastajansa kanssa. Mennään kokeilemaan, miten homma sujuu ja toivotaan parasta. Hienoahan se on, että nuorille poneillekin tällaisia kilpailuita järjestetään, minkä takia poisjäänti ei tulisi mieleenkikään. :)

Ei kai tässä auta kuin lähteä poneja ratsastelemaan ja tsekkailemaan, ovatko ne valmiita koitokseen! Huomenna onneksi vielä Andreas Hessen valmennus!

2 kommenttia:

  1. Oijj,laatuponikilpailu!! Odotan kyllä niitä kuulumisia suurella innolla! Hirrrrmuisesti tsemppiä koko porukalle,ja hovikuvaaja asemiin ottamaan paaaljon niitä aina niin upeita kuvia blogiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset ihanasta kommentistasi! Pitänee saada kirjoitettua laatuponikuulumiset mahdollisimman pikaisesti. :) Tsempit tuli tarpeeseen ja hovikuvaajakin kuvasi ahkerasti paikan päällä!

      Poista