S.W. Red Charm


Ruvettuani ratsastamaan Samia vuonna 2010 syksyllä, aloin poniutumaan pikkuhiljaa aivan totaalisesti ja haaveet omasta ponista kasvoivat jatkuvasti ja silloinhan seuraavana keväänä 2011 meille tulikin Moniponi. Syksyllä aloitin haaveiluni myös omasta Welsh Cobista ja sitä myöden nimenomaan tästä läsipäisestä Samin veljestä, joka oli niittänyt vimmatusti näyttelymenestystä.


Syksyllä meille tarjottiinkin hyvää mahdollisuutta hankkia tämä silloinen oripoika omaksi, mutta tilanne ei ollut otollinen, sillä olemassa olevatkin hevosemme seisoivat täyshoitotallissa ja niiden ylläpitäminen oli varsin hintavaa. Olimme kuitenkin jo jonkin aikaa etsineet omaa tilaa, joten jos sellainen oli löytyvä, niin olimme päättäneet, että tämä poni on meidän.

Yhteistyömme Samin ja Eemelin kasvattajien kanssa tiivistyi, kun ratsastin kesällä 2012 heidän Santtu-poniaan myyntiä varten. Silloin näin jälleen Eemelin pari kertaa ja olihan se vaan ihan mieletön näky. :) Tilan etsintäpuuhastelut kiihtyivät ja syksyllä ostimmekin oman tilan. Heti ei kuitenkaan ollut mahdollisuutta ottaa kolmatta omaa ponia pihaan, sillä olin luvannut paikan Viivun Tokajille Tuomarinkylän kilpatallin remontin ajaksi... Lopulta remonttia ei tullutkaan ja Viivun Tokaj muutti takaisin Tuomarinkylään kesäkuun 2013 alusta ja me saimme hakea Eemelin kotiin. Pitkäaikainen haave oli toteutunut ja oma läsipäinen Welsh Cob-ruuna seisoi pihassa!

Kevään aikana olin käynyt ratsastamassa Eemeliä kasvattajillaan muutamia kertoja, jotta se muisti sisäänratsastuksen jäljiltä, että mistä mahtoikaan olla kysymys. Alla kuvia ensimmäisiltä ratsastuskerroiltani Eemelillä kevään mittaan:
Kesäkuun alussa Eemeli muutti omaan pihaamme asumaan ja sen kanssa on aloiteltu treenejä pikkuhiljaa. Se on erittäin toimiva, vaikkakin vielä kokematon, ratsu. Alla kuva juuri puunatusta Eemelistä sen viimeisenä hetkenä kasvattajallaan.


 Seuraavassa kuvassa on meneillään kolmas treenikerta kotona:


Kesän aikana on Eemelin kanssa käyty vähän vieraissa paikoissa tutustumassa maailmaan, jotta siitä kasvaisi viisas kilpuri tulevaisuuden koitoksiin. Heti kesäkuun lopulla käytiin ensimmäisen kerran tutustumassa kouluaitoihin ja verryttelyyn muiden hevosten seassa.Eemeliä pelotti vielä hurjasti kouluaidat ja tuomareiden telttakin, mutta radasta suoriuduttiin lähes kunnialla ja paperin viimeiset numerot olivat lupaavasti seiskoja!

Käytiin myös Sami-ponin kotona harjoittelemassa erään kerran, sillä Samilla on ihan mielettömän ihana kenttä, jossa on kiva harjoitella. Se on hyväpohjainen, oikean mallinen sekä myös varsin tilava! Eemeli liikkuikin varsin kivasti ja tuntui hyvältä, vaikka oltiinkin poissa kotoa täysin vieraassa ympäristössä. Kolmannet vieraan paikan treenit tehtiin Tuomarinkylässä rataharjoituksen merkeissä. Suoritettiin he b-rata ja saatiin himpun vajaa 60% ja olimme hurjan tyytyväisiä. Poni käyttäytyi jälleen hyvin eikä mikään tuottanut suuria ongelmia reissun aikana...

 

Kotona on kokeiltu myös vähän esteilyä. :) Se oli Eemun mielestä ihan hurjan jännittävää... Piti ottaa hieman varman päälle, ettei kintut vaan osu puomeihin. Pilottina toimi Anni!


Rokotustaukojen sun muiden takia ei päästy ihan riittävän säännöllisesti harjoittelemaan kesän aikana, mutta hiljaa hyvä tulee joka tapauksessa. Olisin toivonut pääsevämme johonkin aluekisoihin kesän aikana, mutta tällä kertaa ne jäivät kuitenkin vielä välistä. Ensi kaudella sitten. Alla vielä viimeisin kuva poniherrasta valmistautumassa laatuponikilpailun koitoksiin kotipihassa.Eemeli on siitäkin hassu ratsu, että olen ratsastanut sekä sen isällä, äidillä että veljellä! Eli koko perhe on tyypattuna... Ties vaikka joskus vielä pääsen käymään siskonkin kyydissä. :)

Eemelin ja Samin äiti Malog Elan
Eemelin isi Carneddau Deryn Du
Eemelin veli, S.W. Summer's Dream Prince

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti