keskiviikko 5. elokuuta 2015

Russiponiratsastusta!!

Keväällä sain kutsun ratsastamaan russiponeilla lähes naapuriin. Poneille oli tarkoitus opettaa laukannostoja selästä käsin ja muutoinkin vähän kohentaa niiden taitoja ratsuna. Tartuin innolla haasteeseen, vaikken koskaan aiemmin ollut russiponilla ratsastanutkaan. Jo heti ensimmäisellä kerralla yllätyin positiivisesti näiden ihanien karvaisten nelijalkaisten työmoraalista ja leppoisuudesta. Russiponeilla ratsastaminenhan on ihan superhauskaa!!!!

Ai.Ka. Edenella 04/15
Ai.Ka. Eowyn 04/15
Toisella ratsastuskerrallla kentällä oli muutamia esteitäkin jäänyt edellisiltä ratsastajilta ja päädyinpähän vähän kokeilemaan ponien kanssa esteiden ylitystäkin. Hienosti ponit veivät minut yli huimien esteiden ja olin ihan fiiliksissä. Näillä poneilla jopa mä uskallan hypätä!!! :)

Ai.Ka. Eowyn 04/15
Ai.Ka. Eowyn 04/15
Ai.Ka. Edenella 04/15
Ruskean ponin eli Nellan kanssa käytiin myös keväällä kääntymässä kouluradalla. Savijärvellä RJL-päivän HeC-ohjelmasta pötkittiin huimat 58% ja oltiin ihan hirvittävän tyytyväisiä. Eipä ponilla vielä ollut ratsastettu ihan järin monia kertoja elämässään... :)

Tässä kuvat viimeistelytreeneistä kotona:

Ai.Ka. Edenella 05/15
Ai.Ka. Edenella 05/15
Ja sitten itse koitoksesta:

Ai.Ka. Edenella 05/15
Ai.Ka. Edenella 05/15
Kesäkuussa treenejä jatkettiin kotosalla, sillä Nellan tavoitteena oli osallistua kesäkuun lopulla Savijärvellä järjestettävään valjakkokilpailuun. :) Monipuolinen treeni on hyvästä valjakkokilpailuja(kin) varten, joten ratsastustreenit pidettiin mukana kuvioissa. Harjoiteltiin jo myös vähän uusia juttuja, kuten pohkeenväistöä. Hyvin sujui sellainenkin pieneltä ponilta!

Ai.Ka. Edenella 06/15
Ai.Ka. Edenella 06/15
Kun valjakkokisat oli saatu suoritettua, pääsivät poni laidunmaisemiin heinäkuuksi. Sielläkin kävin kerran niiden kanssa puuhastelemassa. Mukaan russiratsujen joukkoon tupsahti myös kolmas poni, 3-vuotias Fiona, joka tällä kerralla laukkasi ensimmäistä kertaa ratsastaa selässään. :)

Ai.Ka. Eowyn 07/15
Ai.Ka. Eifiona 07/!5
Ai.Ka. Edenella ja kannustusjoukon jäsen 07/15
Ai.Ka. Edenella 07/15
Ai.Ka. Edenella 07/15
Hauskoja poneja nämä russit. Mieluustihan näiden kanssa tekee töitä, sillä niillä on asenne kohdillaan. Ne ovat hurjan monikäyttöisiä poneja pienestä koostaan huolimatta! Nellakin on kesän aikana käynyt niin koulukisassa, valjakkokisassa kuin näyttelyssäkin. :) Seuraavaksi tavoitteeksi ehkä estekisa...? ;)

Kaikkien kuvien copyright Sallis Lindqvist

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti