sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Kevät!

On kyllä ihana tunne, kun talven lumet ovat vihdoin sulaneet ja maa alkaa vähitellen vihertämään. Hevostenkin kanssa pääsee ulos maneesin pimeydestä ja harrastamaan huomattavasti monipulisemmin.

Kaisla aka Nätti on nyt ollut meillä jo kohta kuukauden verran ja sitä on huollettu, minkä on ehditty. Hovikenkääjä kengitti, hammaslääkäri kävi silottelemassa hamput, fyssari kävi tsekkaamassa koko kropan ja rokotuksetkin on hoidettu vimpan päälle kuntoon. Liikunnan tiimoilta on esitelty pienokaiselle monenmoisia liikuntamuotoja. Nätti on maastoillut, tarhaillut, hypännyt, irtohypännyt sekä näyttänyt taitojaan ohjasajossakin Nymanin Maken tarkan silmän alla. Näillä eväillä on valmisteltu sitä reilun kuukauden päässä häämöttävään laatuarvostelukarsintaan, jossa tietenkin toivotaan sen suorittavaan parhaalla mahdollisella tavalla...

Muru palaa töihin kasvulomansa jäljiltä huomenna ja odotankin sitä jo jännityksellä! :) Se on syönyt, nauttinut elämästään ja tuhmaillut koko kevään ja nyt on todellakin aika aloittaa duunit.

Pin Rock's Esmeralda on kehittynyt valtavasti kevään aikana kun ollaan päästy reenailemaan Nipsun silmän alle noin kerran kuussa. Siitä on ollut meille kummallekin hyötyä ja ollaan nautittu täysin siemauksin. Poni alkaa olemaan jo aika suora ja sille kehittyy koko ajan paremmat ja paremmat ja helpommin säädeltävisäs olevat liikkeet. Poni on myös käynyt hyppäämässä omistajansa kanssa ja on kehittynyt siinäkin puuhassa. Esmeralda on kyllä superhieno poni ja sitä monet jaksavatkin ihastella päivästä toiseen mm. minä! :)

Tämän kauden kilparatsuni Jesperi on myös saanut jo vähän kuntoa ja jaksaa jo jonkin verran kantaa itseään mukavassa asennossa. Alamme oppia tuntemaan toisemme vähitellen ja ratsastus on jo usein varsin miellyttävää ja toivo elää, että kisakenttädebyyttikin saataisi lähiaikoina suoritettua. Jesperi on ikäisekseen hienossa kunnossa ja sillä riittää motivaatiota työn tekoon, vaikka välillä naiset ehkä kiinnostaisivatkin himpun verran enemmän!

Nyt on kyllä mukava tilanne ratsuosaston tiimoilta, kunhan olisi vielä aikaa niille kaikille riittävästi!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti