lauantai 12. maaliskuuta 2011

Onkelmia

Vaikkei vielä tänä viikonloppuna tositoimiin olla päästykään, on viikonloppu ollut aika haipakkaa. Mun urhea autoni jätti mut eilen vähän pulaan, kun sammui tohon toimiston eteen eikä ole siitä sen jälkeen liikahtanutkaan. On mennyt suunnitelmat vähän uusiksi, kun ei pääse ihan normaaliin tahtiin liikkumaan...

Mutta niin, Jöpön kanssa piti korkata kilpailukausi alkaneeksi, mutta toisin kävi. Hovikuljettajamme pääsikin muihin rientoihin lauantai-illan kunniaksi, joten päädyimme jättämään kilpailut väliin. Jöpö on ihan mielettömän hienossa kunnossa ja siten odotamme kyllä innolla sitä, että pääsemme tositoimiinkin. Nuorison saapuessa Jöpön kotimaisemiin, se on joutunut liikkumaan entistä enemmän tarhaillessaan ja varmaan kevätaurinkokin on sen mieltä piristänyt niin, että se liikkuu ihan uskomattoman hienosti ja vetreästi tällä hetkellä. Tänään pitkän harjaus- ja rapsutussession jälkeen juoksutin sen pitkästä aikaa kentällä ja kylläpä vanhaa herraa oli ilo katsella. Ratsastettaessakin se on ollut aivan taivaallisen pehmeä ja notkea ja on ollut todellinen ilo sillä ratsastella. Täytyy toivoa, että nuorison vetreyttävä vaikutus siihen jatkuu... :)

Zorro on kotiutunut hyvin ja toiminut varsin mukavasti. Se on peruskiltti ja -helppo nuori ponipoika. Kaikki normitoimenpiteet ovat helppoja, harjaus, jalkojen nostaminen ja taluttaminen. Ollaan käyty maastokävelyilläkin eikä se ole ollut uusista maisemista moksiskaan. Myös juoksuttamista liinan päässä on harjoiteltu pari kertaa kentällä ja sekin tuntui sujuvan aika moitteettomasti. Kaikki askellajit löytyi toivotussa järjestyksessä ja kaasusta ja jarrustakin oli selkeä käsitys. Kuolaimet oli suussa ja tehtiin kaikki ihan isojen poikien tyyliin. :) On noita nuoria kyllä niin ilo katsella, kun ne oppivat kaiken ihan silmissä ja yrittävät kaikkensa miellyttääkseen ihmistä. Poni on kaiken lisäksi vielä niin kovin herttainen, että sen kanssa kaikki puuhastelu on vaan aikamoista mielen piristystä. Kesän ohjelmassa olisi mahdollisesti ponin opettaminen ajolle. Odotan sitä projektia kyllä innolla, olisi kiva oppia siihen puuhaan ja nähdä, miten tuollainen pieni poni moisen homman ottaisi haltuun! Ja muutoinkin tuo valjakkopuoli on sen verranmielenkiintoista, että ihan kiva vähän päästä sisään siihenkin maailmaan. :)

Murdella oli fysio-päivä torstaina pitkästä aikaa ja se tuli todellakin tarpeeseen. Murdella on ollut niska kipeä ja sitä saatiin nyt sitten vähän vetristeltyä Selman toimesta. Niskakipuun yhdistin jälkeenpäin sen jumiin jäämisen karsinassa joskus loppusyksystä piehtaroidessaan ja sen silloisen niskan ja korvan aristamisen. Eihän silloin tietenkään tullut mieleen, että se voisi olla mitään sen ihmeempää, mutta nyt jälkeen päin saattaisi tuntua järkeenkäyvältä ajatukselta. Lisäksi sieltä asti Murde on ollut huomattavasti jäykempi taipumaan vasemmalle ja on mieluusti vältellytkin koko vasemmasta kyljestä taipumista, kun taas oikealle se on ollut helppoa, vaikka alun perin oikea olikin ollut Murdelle se vaikeampi ja heikompi puoli. Nyt sit vähitellen ruvetaan taasen toivomaan, että fysikaaliset hoidot olisivat auttaneet ja poni rupeisi taas taipumaan vähän mielummin ja helpommin ja samalla sitä pääsisi myös suoristamaan taas vähän paremmalle mallille! Ensi viikolla onkin ensin maanantaina Kari Nevalan valmennus Heidillä ja sitten Nipsun tunnit tiistaina ja keskiviikkona. Ja sit vielä lauantaina mahdollisesti estekilpailut!!!! :) Seuraavalla viikolla sitten uudelleen Selman syyniin ja katsotaan josko niskajumit olisivat helpottaneet ja voisimme jättää moiset ongelmat taaksemme ennen uutta elämäämme maalla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti