tiistai 21. kesäkuuta 2011

Hevostäyteisiä kesäpäiviä!

Viime viikolla riitti hevosaiheista haipakkaa. Nipsu oli taas Suomessa valmentamassa ja Samin kanssa oltiin keskiviikkona ja torstaina Tuomarinkylässä harjoittelemassa kouluratsastusleikkejä. Kuukausi sitten oli pikkuhiljaa aloiteltu avotaivutuksia Samin kanssa Nipsun tunnilla ja ne olivat vielä aika vaikeita. Niistä innostuneena olin harjoitellut niitä vähän kotitreenissä ja lisäksi ruvennut esittelemään Samille ajatusta vastalaukasta. Näitä oli sitten hyvä harjoitella lisää Nipsun silmän alla. Avot sujuivatkin todella hienosti ja vaikuttivat jopa helpoilta. Välillä suoritettiin pientä ajatusta sulustakin ja tehtiin myös muun muassa pohkeenväistöä laukassa!!! Olipa hieno fiilis kumpanakin päivänä, kun poni toimi kuin ajatus ja suoritti aika haastaviakin tehtäviä. Vastalaukka on sille vielä hieman vaikeaa enkä osaa sitä aina ratsastaa siinä ihan riittävän hyvin, mutta saatiin sitäkin varsin säädyllisiä pätkiä. Sami on siis ikäisekseen erittäin hyvällä mallilla ja sai jopa kehuja Nipsulta. Jeejee!

Jöpön kanssa vetristeltiin viikolla kentällä muutamaan kertaan, kun piti treenata viikonlopun kilpailuja varten. Olimme ilmoittautuneet Kumpumäelle aluekisoihin sekä helppoon b:hen että helppoon a:han. Jöpö tuntui varsin hyvältä, oli energinen ja teki töitä mielellään kotireeneissä. Maastoilupainotteinen kevät viime vuotisen kunnon kohotuksen jälkeen on toiminut ja nyt herra on hienossa kunnossa ja hyvin motivoitunut työn tekeen. Kisoihin lähdettiin ihan kahdestaan ja sekään ei ollut meille ongelma, sillä oriudestaan huolimatta Jöpö toimii kisapaikoilla, kuljetuksissa sun muissa kuin ajatus. He B-radalla Jöpö oli varmasti paras koskaan kisoissa ratsastaa, oli varsinainen nautinto istua selässä ja ohjailla sitä läpi radan. Se pysyi kevyenä edestä, säilytti hyvän tahdin läpi radan ja keskittyi mun pyyntöihini. Vain peruutuksessa oli tamma nokan edestä, jonka johdosta Jöpö vähän virittyi ja hörisikin.. Tämä laski ikävästi kuuliaisuuspisteitä, mutta minkäs sitä luonnolle voi! ;) Tuloksena 60,1% ja sija 14/34. Olin supertyytyväinen sekä Jöpöön että itseeni. Helpon a:n radalla sitten juostiin vimmana viidellä jalalla eikä keskitytty enää työn tekoon alkuunkaan. :) Mutta eipä siinä, jos nyt ihana tamma on tyrkyllä, niin minkäs sille tosiaan voi. Onneksi oli ensimmäinen hyvä rata alla niin ei juuri jaksanut kuin naurattaa meidän aikuisviihdeesiintymisemme. :)

Galma oli viime viikon lähinnä lomalla, kun oli tehnyt jo edeltävällä viikolla vähän enemmän töitä ja nyt maanantaina kengityksen jälkeen kokeilin ratsastaa taas hieman kentällä. Galma vaikutti jo todella hyvältä ja laukkasi mielellään kumpaankin suuntaan. Lisäksi ravissakaan ei enää varsinaisesti onnu, on vaan vielä jäykkä. Olin onnesta soikeana kun huomasin, että parannusta todella tapahtuu ja on vielä toivoa, että tammasta tulee vielä ehjä kilpuri! En malta odottaa, että pääsisin tamman kanssa taas valmentautumaan. Se on niin mielettömän mukava ratsu! Tänään oli vuorossa taas pitkä maastokävely ja edelleen tuntui vireältä..!

Murde oli viime viikolla vähän enemmän vapailla mun kiireitteni takia. Kerran ratsastin sen kentällä ja se oli aivan taivaallisen hyvä ratsastaa. Kevyt edestä, hyvin eteenpäinpyrkivä sekä lisäksi jopa taipuisa. Olin käsittämättömän yllättynyt. Yhden kerran se kävi maastossa ja torstaina otti Annin kanssa muutaman hypyn. Huomasin, että se on huomattavasti vahvempi vasemmalle, sillä myös oikeassa kierroksessa olisi halunnut hypätä vasemmasta laukasta. Välillähän sen toispuolisuus oli jo tasoittunut, mutta nyt oli selkeästi taas oikea laukka vaikeampi ja heikompi. Tämä tosin on nuorelle kehittyvälle hevoselle normaalia, mutta myös hyvä tiedostaa. Viikonlopun Murde nautti vapaista kera kavereiden ja maanantaina sitten kenkäyksen jälkeen sekin palasi töihin. Se oli jopa vireänä ja liikkui jälleen aivan itsellään eteenpäin. Tänään sitten maastoilu, huomenna alkeisratsastusta ja torstaina jälleen Hennan estetunti. Murde alkaa selkeästi olemaan jo lähes käyttöikäinen ratsu. :)

Zorro piti viime viikon vapaata lähes kokonaan ja tänään aloitti taas duunit. Ohjasajo sujui kuin leikki kerrassaan ja kentälle vierailulle saapuneet kärrytkin oli ihan jees hetken ihmettelyn jälkeen. Poni sai myös eilen ensimmäiset kenkänsä!!! Nyt se on ihan ison pojan näköinen. Tänään kun se vähän pörhistyi kentällä kärryjen johdosta, se liikkui kaula pyöreänä ja hyvässä rydissä ja näytti jopa aika hienolta. Tarhassa möllöttävästä hassun näköisestä lihapiirakan värisestä ponista alkaa kuoriutua ihan kaunis käyttöponi. Ei huono! Vielä sillä on paljon opittavaa elämästä, mutta vähitellen mennään eteenpäin...

Tässä kaikki tällä kertaa ja lisäilen vielä myöhemmin vähän kuvamateriaalia..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti