sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Hevosvoimaa ja hölmöilyjä

Tuomarinkylän ratsastajat järjestivät helatorstaina Tuomarinkylän hevosvoimaa-tapahtuman, joka oli suunnattu perheille ja kaikille lajista kiinnostuneille. Tilaisuus oli todella hieno ja sääkin suosi. Paikalla oli paljon ihmisiä ja mukava tunnelma. Itsekin olin kutsunut mahdollisesti asiasta kiinnostuneita paikalle Facebookin välityksellä ja ilokseni muutamia tuttuja näinkin aamun aikana.

Itse esitin tilaisuuden rotuesittelyssä Laina-Lipizzani eli Maukka Maestoson, jonka kanssa joku aika sitten kävin Nipsun tunnilla ja ksioisssakin. Maukka esiintyi hienosti ja oli kiva sillä taas käydä fiilistelemässä. Se on niin mukava ratsu! Laitetaan siitä vähän kuviakin esille, kun kerran hovikuvaaja pääsi paikalle tilaisuutta ikuistamaan. Juuri tällä hetkellä tää bloggeri vaan jumittaa sen verran ikävästi, että pitää kokeilla vähän myöhemmin päivitellä kuvia.

Murde on maastoillut ahkerasti. Olin keskiviikkona sen kanssa ihan itsekseni maastossa ja sehän oli kuin vanha tekijä. Mennä pörötteli maastoreitit rauhalliseen tahtiin irtona juoksevista koirista sun muista huolimatta. :) Meillä oli oikeastaan todella mukavaa. Sitten vielä tehtiin pieni työskentely kentällä, jotta poni oli valmis torstain hyppelöihin. Henna oli pitämässä Annille taas tunnin ja hyvä tunti olikin. Murdella oli lopuksi pari metristä estettä ja se selviytyi niistä varsin helpon ja varman oloisesti. Sekä Henna, Anni että minä olimme kaikki tyytyväisiä, Henna kehui paljon Murden asennetta ja rohkeutta!!! Kyllä siitä Murdesta aika pätevä hyppääjä vielä kehkeytyy. :) Perjantaina oltiin taas palauttavassa maastossa, tällä kertaa Murden seurana oli Galma. Maaston jälkeen saatiinkin sitten vähän ekstra sydämentykytyksiä, kun Murde ilmeisesti säikähti jotakin ikkunassaan ja päätti juosta ulos karsinasta juuri irrotettu satula mukanaan. Wintecin lisähihna oli vielä tarttunut sen kavion ja kengän väliin, jolloin satula oli jäänyt raahautumaan sen perään. Noooh, satulahan siinä rytäkässä päätyi menemään säpäleiksi, mutta onneksi muilta vahingoilta vältyttiin. Satuloita sentään saa aina uusia. Mutta vähän on jo kyllä ikävä omaa ihanaa Winteciäni. :( Enpä ollut aiemmin tällaistakaan kokenut, mutta ilmeisesti tällaistakin voi sattua. Tänään Murde pääsi ensimmäisen kerran vihreälle ja kyllä se näytti onnelliselta. On se laidun vaan niin mielettömän ihana asia.

Jöpö on herännyt kesään ja vauhtia riittää. On tohoteltu sen kanssa pitkin poikin ympäri maastoja ja se on ollut sitä mieltä, että pitäis saada mennä täysiä ja pitäis myös saada mennä tsekkailemaan naapurin tammoja. :) Nooh, hyvä, että vanhassa herrassa on eloa, silloin tietää sen olevan täydessä iskussa. Jöpön varsa kasvaa kasvamistaan ja on jo kohta iso tyttö. Pitäisi päästä joskus lähiaikoina sitä katsastamaankin, jotta näkisi sen koko kauneuden ihan livenä. Kuvista päätellen siitä tulee kyllä aika hurmuri...

Suvi-Hermiina kuntoutuu pikkuhiljaa ja ensi viikolla ehkä ensimmäisen kerran selkäänkin tauon jälkeen. Se tuntuu olevan jo paljon paremmalla mallilla, ei ollenkaan enää kipeä kyljistään ja liikkuminenkin alkaa olemaan sille paljon mieluisampaa. Sen kanssa on tehty maasta käsin mahdollisimman monipuolisia harjoituksia fysioterapeutin ohjeiden mukaan ja ne alkavat ehdottomasti tuottaa tulosta. Eli hevosen ehdoilla ollaan menossa eteenpäin ja tällä hetkellä toipuminen näyttää lupaavalta.

Samin kanssa huomenna kisoihin Järvenpäähän. Tänään viimeisteltiin helpoilla perustehtävillä ja huomenna nähdään sitten taas päivän kunto. Vähän jänskättää, että jokohan poni muistaisi, ettei ne kouluaidat ole kovinkaan pelottavat ja että tuomareille pitäisi näyttää parasta osaamistaan keskiverron sijasta... Nooh, uskon kuitenkin, että rata sujuu hienosti. Luokkana on sama HeB:3 kuin Hämeenlinnan kansallisissa, joten sen pitäisi olla meille helppoa kuin heinänteko ja sen lisäksi vielä tuttua ja turvallista. Satulana vaan piti olla sen mun edesmennyt satulani, joten nyt sitten jouduin takaisin Samin omaan yleispenkkiin istuskelemaan.. Mutta eiköhän siitäkin selvitä. Ei ole onneksi ihan ensimmäinen kerta kun siinä pitää istuskella! :) Eli jännityksellä odotellaan, mitä sunnuntai tuo tullessaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti