maanantai 1. huhtikuuta 2013

Ponirikas pääsiäinen!

Hohhoijaa. Sairauslomat, lomat ja vapaat on nyt kaikki suoritettuna ja töihin paluukin on tapahtunut. Blogi heräilee taas siis enemmän henkiin, sillä töissä on paljon enemmän aikaa kirjoitella blogitekstejä kuin kotona vapaalla.

Meillä kotona alkaa olla pahin mahdollinen vaihe meneillään sään puolesta, sillä tarha, missä olen läpi talven ratsastanut, alkaa olla aika jäinen ja kova eikä siinä ole kovinkaan mukava ratsastella. Viikko sitten maanantaina ratsastin siinä kuitenkin Murden ihan kunnolla ja Murde oli ajoittain ihan jees. Jonkin verran jouduttiin neuvottelemaan, mutta päästiin aina ajoittain ihan ok yhteisymmärrykseenkin. Sen jälkeen Murde onkin toiminut vieraiden ja Annin ratsuna, joten tietoa sen vireestä ei enää ole. :) Tarkoitus oli alun perin reenailla ja osallistua kilpailuunkin tänään, mutta saamani tieto Ypäjällä erääseen oriiseenkin tarttuneesta herpes-viruksesta sai minut varovaiseksi ja ponit saivat tsillailla ja katselin rauhassa esiintyykö niissä mitään oireita. Oireita ei onneksi ilmaantunut, joten tällä viikolla onkin hyvä sitten jatkaa reenejä Murden kanssa. Poni saanee vielä jatkaa lomailuaan, vaikkei se kovin kipeältä vaikutakaan. Poni oli tiistaina maastoseurana Murdelle ja Australiasta vierailleelle Noralle ja ihan pirteältä se kyllä vaikutti. Käyntiä ei olisi halunnut mennä, mut laukkaa olis kyllä voitu mennä ihan kuinka paljon tahansa. :)

Perjantaina ratsastin Samin ja Kerman, sää oli mitä paras valokuvaukseen ja hovikuvaajakin vapaalla, joten pitkästä aikaa on tarjolla kuvamateriaalia reeneistä. Annetaan tällä kertaa kuvien kertoa enemmän kuin tuhat sanaa...

Lauantai-illalla oli sitten ihan toisenlaiset kuviot kun olin pyytänyt Moniponin estepilotin Heidin tyyppailemaan Kerma-ponia. Tiedossa ei ole, että Kermalla olisi koskaan mitään esteitä ylitetty, joten yhtään ei tiennyt, miten Kerma mahtaa suhtautua tähän uuteen työtehtäväänsä. Kerma oli kuitenkin reipas oma itsensä ja hetken ihmeteltyään esteitä ylitti ne varsin tyylikkäästi, mutta kohtuullisen kovassa vauhdissa. :) Kuvaaja oli kuitenkin saanut hyvät hetket ikuistettua ja kuvista näki, että Kermahan ihan jopa osaa hypätä... On ihanaa, kun on lähipiirissä ponikokoinen estepilotti, jotta nämä ponit saavat välillä estepainotteista liikuntaakin. Kermallekin tekee hyvää päästä välillä pohtimaan vähän erilaisia juttuja, sillä se selkeästi pitää siitä, että se saa tehdä erilaisia tehtäviä!


Kerman hypätessä esteitä, ratsastelin itse Samilla. Se oli kauhuissaan kentälle löytyneistä esteistä ja pörisi menemään, mutta saatiin me vähän jotain hauskaa hömppäiltyäkin siinä Kerman katselemisen lomassa. :)


Kerman hypeltyä sopivasti, vaihdoimme Heidin kanssa ratsuja, jotta Heidi pääsisi kokeilemaan Samia. Itsellekin oli kiva päästä näkemään taas pitkästä aikaa Sami ratsastettuna. Niin kovin harvoin sitä näen, kun olen vaan aina itse sen kyydissä. :) Heidillä oli hauskaa ja se oli pääasia!Poneilut eivät suinkaan loppuneet tähän. Sunnuntaina suunnattiin sitten Lopelle Samin kasvattajalle ratsastamaan vähän lisää cobeja. :) Ensimmäisenä työn alla oli Eemeli eli Samin 4-vuotias veli. Olen sillä ratsastanut kerran aikaisemmin ja se on siis vasta juuri sisäänratsastettu. Sen kanssa töröteltiin lumisella pellolla askellajit läpi ja kivasti meni tälläkin kerralla. Eemeli on ihan superluonteinen kaveri. Se tekee työtä pyydettyä erittäin nöyrällä asenteella. Eemeli on myös ihan mielettömän raamikas ja sillä on todella hienot liikkeet. Harvalla ratsulla kinner toimii samaan malliin kuin tällä pienellä ponilla...

Eemelin jälkeen tarjoutui mahdollisuus kokeilla sen isä-pappaa eli Siljan ja Dauson hienoa oriitta Carneddau Deryn Du. Tartuin toki tilaisuuteen, sillä Deryn on todella upean näköinen yksilö ja oli kiva päästä kokeilemaan Eemelin isukkia. Äiti ja isovelihän on jo tyypattuina aiemmin. ;) Pellolla potkoteltiin menemään Deryninkin kanssa ja oli se kyllä upea. Antoi selkään ihan mielettömän tunteen voimasta ja keveydestä samanaikaisesti! Lisää tällaisia poniratsuja!!! Eli jos cobi-tamman astuttamista suunnittelee, voin lämpimästi suositella kyseistä oria sekä sen itsensä että poikansa tyypanneena.
Sunnuntaina myös Tokaj muutti meidän pihaan asumaan. Vastaanottokomitea oli tiukkana vastassa...Kaikki kuitenkin sujui mukavasti ja hevoset tuntuvat tulevan keskenään toimeen mukavasti. :)

Tässä tällä kertaa kuvapainotteinen postaus ja tekstiä taas enemmän joku toinen kerta...

6 kommenttia:

 1. Voi että miten upeita nää kaikki kuvat! En mä tiiä mistä aloittaisin ja mihin lopettaisin, mutta sanon ainakin sen, että ponponin kaula näyttää upealta ja on jo vähän ikävä sitä, eikä nää kuvat auta asiaa ollenkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänks. Kuvaaja on kyllä tehnyt hyvää duunia näiden kuvien tiimoilta! :)

   Poista
 2. Wau, kyllä ponien jalat nousee! Upeita. Etenkin kolmas kuva, vitsi mikä etujalka, takajaloista puhumattakaan ... Joskus olisi kiva nähdä videota?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ponit ovat taitavia jalan nostelijoita. :) On mulla aina välillä ollut jotain videon pätkiä, mutta ne eivät ole saaneet mitään hurjaa katselusuosiota, joten en sitten ole sellaisia enää niin yrittänyt hankkiakaan. Mutta jos toiveissa on, niin täytyy ehkä sellaisiakin yrittää kehitellä.

   Poista
 3. Olen suorastaan sanaton ponipowerin ja näiden kuvien edessä. Upeaa työtä. Ratsastajalta JA kuvaajalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset ihanasta kommentista! Upeita ponejahan nämä ovat, pitää kiittää myös omistajia ja kasvattajia siitä, että saa tällaisten upeiden otusten kanssa saa työskennellä... :)

   Poista