tiistai 14. toukokuuta 2013

Savijärvi 9.5.2013

Kauden ensimmäiset varsinaiset kisat oli vuorossa helatorstaina Savijärvellä. Lähdimme sinne isolla porukalla, johon kuului peräti 5 hevosta/ponia. Joukossa oli omia hevosiani ja oppilaideni ratsuja. Ja lisäksi korvaamatommat apukädet, tottakai! Kaikkien hevosten ja ponien oli tarkoituksena pitää hauskaa koko rahalla eli osallistua yhteen koululuokkaan, yhteen esteluokkaan ja mätsäriin. :) Hauskaa oli myös se, ettei kukaan meistä mennyt sekä esteitä että koulua samalla hevosella... Ratsuina olivat oma Muru Murdeni sekä Ponponi, Viivun Tokaj sekä Maaritin ja Sofian Esmeralda ja Formula.

Aamu alkoi kouluratsastuksilla. Esmeralda meni niin aikaisin, ettei me muut oltu vielä kunnolla päästy oikein paikallekaan ja mun piti heti valmistautua myös ponin selkään, kun vaan paikalle päästiin. Eli Esmeralda jäi sekä multa näkemättä että kuvaajalta kuvaamatta. Esmeralda oli kuitenkin tehnyt perushyvän suorituksen, mutta verkka oli jäänyt aikataulutusten takia lähes suorittamatta, joten näkyihän se sitten kuulemma suorituksessakin.

Sitten oli mun ja Moniponin vuoro. Jälleen kerran voi vain ihmetellä, kuinka viisas tuo pieni poni on. Siellä se vaan mennä törötteli ympäri verkkaa rennon letkeästi ja pystyi kävelemään pitkin ohjin ja ihan vaan mitä muuta tahansa tahtoi tehdä... :) Poni tuntui verkassa todella hyvältä ja kaikki tarvittavat asiat sujuivat helposti ja mukavasti.


 

Parhaat ilmeet.

Poniratsastus on hauskaa!

Sitten suunnattiinkin ponin elämän ensimmäiselle kouluradalle valkoisten aitojen sisään, ohjelmana oli He C Tutustumisluokan kouluohjelma. Vähän Moniponia ihmetytti tuomariauto, mutta äkkiä sekin ihmetys meni ohi. Raviosuus sujui oikein mallikkaasti, mitä nyt itse unohdin radan heti alkuunsa... :) Jopa keskiravi keventäen lähti aika kivasti eikä ollenkaan kipitellen. Ensimmäisessä laukannostossa poni jäi jotain huutelemaan ja jouduin vähän komentamaan ja siitä seurasi pari askelta laukkaa paikallaan, mutta aika nopeasti päästiin taas etenemään ja jatkamaan matkaa. Päädyssä meinattiin pudota radalta avonaisesta portista pois, mutta siinäkin napakka oikea pohje auttoi ja matka jatkui. Vaikea oikean laukan nosto suoraltakin tuli erittäin mallikkaasti ja lopun siirtymiset sekä käyntiosuus olivat erittäin hyvät. :) Prosentteja reilu 61 ja sillä mentiin siinä vaiheessa luokkaa toiseksi. Wooohoooo!

Sisään radalle...

Keskiraviin

Ja keskiravista takaisin.

Vasenta laukkaa

Ja oikeaa laukkaa...
Ponin jäljiltä oli superfiilis ja se suoriutuikin sitten radan jälkeen mätsärin suuntaan, jossa Heidi esitti sen! Sinne sai odotella pitkän tovin ja sillä aikaa jatkui kouluratsastus. Sofia ja Formula sekä Viivu ja Tokaj kävivät näyttäytymässä kouluradalla ja tekivät varsin mallikkaat radat!

Sofia ja Formula

Viivu ja Tokaj

Heidi ja Moniponi osallistuivat siis ensimmäisenä meidän gängistä mätsäriin ja saivat sieltä punaisen rusetin ja hienon arvostelun! Ponia oli kehuttu paljon ja se oli esiinytkin edukseen. Tässä pari kuvaa mätsäriin odottelusta...Varsinainen Ponin missikisa ja Purden koulurata osuivat päällekäin, joten siitä ei meille jäänyt kuvamateriaalia. Heidin kokemuksista asian tiimoilta voitte lukea Heidin blogista. Mä siis aloittelin sitten verkkaa Murden kanssa. Murde ei juuri taas ole missään hirveästi käynyt, joten ei ollut tiedossa, mitä tuleman pitää, mutta varsin viisaasti sekin käyttäytyi. Olin silläkin mahdollisimman helpossa luokassa, sillä sen kanssa ilman raippaa ratsastaminen etenkin sen jännittyessä saattaa olla kohtuullisen haastavaa. Kauden alkajaisiksi halusin vain alle radan, josta tiesin selviytyväni, vaikka Murde olisikin oma tahmeä itsensä eikä mulla juuri olisi ollut vaikutusvaltaa sen askellukseen.

Verkkasin Murden kuitenkin keppi kädessä ja se tuntui verkassa yllättävän kivalta. Vähän se oli jähmeä, mutta yllättävän vähän. Mitenkään tolkuttomasti sitä ei viitsinyt prässätä, sillä sillä oli vielä iltapäivällä esteratsastusta kuitenkin ohjelmassa.
Oli meillä vähän jotain epämääräisiä kuvioita..
Sitten ei muuta kuin radalle. Vähän oli tahmeaa menoa, muttei kuitenkaan ihan niin tahmeaa kuin olisin kuvitellut. Mulla oli ihan hyvä fiilis siitä, että kaikki tapahtui kohdillaan eikä rikkeitä tullut yhtä laukanvaihtoa lukuun ottamatta. Pisteitä me ei kuitenkaan saatu juurikaan eikä mitään selvitystä kyllä siitäkään, että miksi niitä pisteitä ei tullut. Joku reilu 56% keräiltiin ja se oli mun makuun aika vähän verrattuna samassa luokassa olleen ponin pisteisiin... Ja joo, siis saatiinhan me kommentti, että kannukset pitäisi kiinnittää paremmin eli se kai siihen sitten oli syynä, ettei pisteitä herunut... Mutta näin nää joskus menee.

Keskiravia

Keskiravista takaisin

Vasen laukka

Lisää vasenta laukkaa

Oikeaa laukkaa vähän liian nyökyssä

Oikeaa laukkaa ei niin nyökyssä
Murde oli luokan viimeinen osan ottaja eli sitten ei muuta kuin ratsu vaihtoon ja ponin kanssa palkintojen jakoon. Hetken ajattelin, että Murdekin olisi radallaan yltänyt palkinnoille, mutta toisin kävi kun tosiaan pisteitä ei juurikaan meille herunut...

Palkintojenjako oli ponin mieleen:Sitten suunnattiin kaikki loput mätsärikehään, Pekka esitti Purden, mä Tokajin ja Maarit kummatkin poninsa. Koska kuvaajalla oli heppa esitettävänä, ei tältä osuudelta tullut kuvia lainkaan. Murde sai punaisen rusetin ja muut joutuivat sinisille. Loppukehässä ei menestystä tullut meiän gängille vaan kaikki joutuivat pihalle samoin tein... Tänä vuonna siis missikisat ei olleet meiän juttu. :) Vaikka toki siis mun mielestä mun ponin olis kyllä kuulunut voittaa kaikki, onhan se vaan NIIIIIIIIIN kaunis!!!! :)

Sitten estehommiin, jossa mä tietenkin olin ihan vaan statistina ja superfanina. Tässä ratsujen estetyylinäytteet:
Esteluokkien jälkeen päästiin vihdoin kotimatkalle pitkän päivän jälkeen. Päivä oli todella ihana ja oli kiva olla koko porukalla reissussa! Aina kun on enemmän porukkaa matkassa, tuntuu siltä kuin olisi vaan jollain hauskalla retkellä eikä suinkaan missään kilpailuissa! Suurkiitokset Viivulle, Heidille, Timolle, Pekalle, Annille, Maaritille ja Sofialle tästä ihanasta päivästä!! Kiitokset myös sekä Ratsujalostusliiton poppoolle että Husaariratsastajille jälleen kerran hienon kisapäivän järjestämisestä! Savijärvellä on aina ilo kilpailla... :) 

2 kommenttia:

  1. Ja tosi hyvään tarkoitukseen meni osallistumismaksut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin meni! Ihanaa, kun tekivät tästä hyvänekeväisyyspäivän. Loistava idea kerrassaan!

      Poista