tiistai 20. lokakuuta 2015

4YourHorse - Hevosen Hyvinvointifoorumi

Tänään se sitten on.

Sain joskus jo todella pitkä aika sitten kutsun esiintymään tällaiseen tapahtumaan Samin eli S.W. Summer's Dream Princen kanssa. Silloin olin hieman ihmeissäni asiasta, sillä matkan varrella oli mm. Samin reissu MM-kilpailuun. Sellaisesta reissusta ensisijainen tavoite on palata hyvissä voimissa kotiin eikä niinkään ehkä suunnitella seuraavaa isoa tavoitetta heti sen jälkeen. :)

Sami onneksi palasi kotiin hyvissä voimissa ja saatoimme ilmoittaa, että mukana ollaan edelleen menossa kohti tapahtumaa. Ja niin aloitettiin treenit.

Minna Lindström tuli meitä opastamaan yhdistäessämme klassista ratsastusta tuplavahvistamiseen. Tämä oli minulle aivan uusi maailma ja jouduin heti ensimmäisellä kerralla rajusti pois mukavuusalueeltani. :)

Olin tutustunut eläintenkoulutuksen metodeihin aiemmin erään tuttuni harjoitellessa Murden ja Eemelin kanssa ihan simppeleitä perusteita lopputyötään varten. Jo silloin oli todella hauskaa nähdä, kun eläimet joutuivat itse miettimään ja ratkaisemaan tilanteita. Ja hauskaa oli myös nähdä, kuinka nopeasti niistä tuli kouluttajaansakin nokkelampia. Tälloin kuitenkin tehtävät oli maasta tehtäviä hyvin simppeleitä kuvioita.

Nyt sitten näissä treeneissä Minnan ja myöhemmin myös Jaana Pohjolan kanssa on nimenomaan tuotu tuplavahvistusta ratsastukseen. Kunnianhimoisesti lähdettiin liikkeelle ajatuksena kääntää poni pikkuhiljaa laukkapiruetille vahvistamalla asiaa namusilla. Noooh, kolmessa viikossa ei ihan ehkä vielä piruetti pyöri, mutta ollaan varmasti sitä lähempänä kuin kolme viikkoa sitten. :)

Mukavuusalueeni on laajentunut, taas on paljon uusia ajatuksia päässä sekä uusia työkaluja pakissa. Tänään sitten nähdään, kuinka homma sujuu vieraassa paikassa suuren yleisön edessä. Odotan innolla!

Kiitokset jo etukäteen tilaisuuden järjestäjälle sekä erityisesti Minnalle ja Jaanalle, jotka antoivat minulle mahdollisuuden päästä jälleen oppimaan uutta!

Tässä kääntämisen varhaisia vaiheita laukassa

Toivottavasti moni teistä lukijoista on tänään paikalla katsomossa ja pääsette näkemään, mitä on tehty ja mihin on päästy. Kerron kyllä varmasti lisää tästä prosessista täällä blogissakin tapahtuman jälkeen!

Nyt täytynee ruveta keräilemään tavaroita kasaan ja lähteä kohti isoa kirkkoa! Toivottavasti törmätään Jäähallilla!

2 kommenttia:

  1. Mua harmittaa tosi paljon, etten ole paikan päällä katsomassa. Nauttikaa! (ja mielellään kattavaa raporttia sitten blogiin, eikös ;))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä koitan kyl saada tästäkin raportoitua lähitulevaisuudessa. :)

      Poista