maanantai 4. marraskuuta 2013

"Blogireferenssejä"

Blogimaailma on jännittävä. Aloittelin vuosia sitten kirjoittelemaan blogiani ihan vain itselleni. Pikku hiljaa joitain lukijoita löytyi mukaan seurailemaan mun turinoitani ja joitakin vanhoja tuttujakin ilmoittautui lukijoiksi. Blogia kirjotellessani tuli ryhdyttyä myös seuraamaan muiden blogeja, sillä on todella avartavaa lukea muiden kokemuksia ja näkemyksiä hevosten hoidosta, treeneistä, varusteista, valmennuksista sun muista. Koskaan en kuitenkaan olisi voinut kuvitella, että bloggaamisella olisi niinkin paljon seuraamuksia, mitä nyt on ilmaantunut.

Bloggaamisen kautta olen tutustunut uusiin ihmisiin jopa ihan elävässä elämässä ja olen myös saanut yhteydenottoja koskien yhteistyömahdollisuuksia. Osa bloggaajista taas on tuttuja entuudestaan, joiden blogit ovat sitä kautta löytyneet lukulistalleni.

Hauskinta on kuitenkin välillä päästä mainituksi muiden blogeissa. Nyt kun näitä on muutama, ajattelin kerätä ne kasaan "blogireferensseinä". Jos joltain on nämä blogit aikaisemmin mennyt ohi, kannattaa niitä ehdottomasti käydä tsekkaamassa. Nämä blogit, joissa olen saanut kuunian tulla mainituiksi, ovat kaikki erittäin laadukkaita blogeja, joita on mukava lueskella. Kaikki näistä blogeista ovat hyvin eri tyyppisiä, mutta kaikkia silti yhdistää rakkaus hevosiin ja intohimo hevosten (tai ponien) kanssa työskentelyyn.

Jillan blogi ollee näistä ensimmäinen. Pääsin elokuussa kokeilemaan Jillan Torstenia ja tulin siten mainituksi hänen blogissaan. :) Kokeilu oli varsin hauska ja täytyy edelleen todeta, että Torsten on ihan mielettömän mukava suomenhevonen. Sillä voisi ratsastella vaikka millä mitoin, sillä se on todella herkkä ja kuuliainen, osaava ratsu! Jillan blogia jo pitkään seuranneena oli hauskaa saada uutta insighttia lukijana, kun nyt tietää huomattavasti paremmin, mistä Jilla teksteissään puhelee. ;) Lisäksi oli mukavaa saada kuvamateriaaliakin kokeilusta...

Liisan blogi oli vuorossa seuraavana... Liisan kanssa olemme tehneet yhteistyötä aiemminkin, joten Januska on minulle tuttu hevonen ratsukon yhteiselon alkuajoilta. Olimme sopineet Liisan kanssa jo paljon aiemmin, että menisin tyyppailemaan Januskaa pitkästä aikaa, mutta vasta syyskuussa saimme aikataulumme sovitettua yhteen ja pääsin pitkästä aikaa Januskan kyytiin. Edellisen kerran olin ratsastanut kyseisellä tammalla joskus lähes kaksi vuotta sitten syksyllä ja kyllähän meno oli kuin olikin jo aika erilaista! :) Hyvä niin. Tämäkin oli todella mukava kokeilu ja oli kiva huomata, että pystyi hyvin analysoimaan Januskan heikkouksia ja myöskin sen paljon kehittyneitä osa-alueita... Liisan tekstit ovat ihanan analyyttisiä ja niissä on usein paljon ajattelemisen aihetta meille kaikille muillekin!

Nooran blogi oli vuorossa lokakuussa. Myös Nooran blogia olen seuraillut jo pidemmän aikaa ja hänen edellisen poninsa nähnytkin kilpailuissa. :) Kun Noora möi viimeisimmän poninsa pois, kyselin myytäviä loimia ja sellaisia olikin tarjolla. Noora poni-ihmisenä tarjoutui tuomaan loimet meille, jotta pääsisi näkemään meidän ponit livenä. Olin tarjonnut Nooralle jo aiemmin mahdollisuutta tulla kokeilemaan Moniponia ja nyt siihen vihdoin avautui ihan oikea mahdollisuus. Noora siis eräänä lokakuun päivänä tuli syysretkeilemään meillepäin ja samalla tyyppaili Ponden. :) Tästä retkestä hän siis kirjoitti siis myös blogiinsa... Oli ilo katsoa Nooran ja Moniponin yhteistyötä, he sopivat toisilleen juuri niin hyvin kuin olin kuvitellutkin!

Täytynee toki myös mainita jatkuva yhteistyöni Heidin kanssa, jonka blogissa tulen aina ajoittain mainituksi ja hän myös täällä minun blogissani yhtä lailla. Eli Heidin blogistahan on siis kysymys, jos jollekin on jäänyt asia epäselväksi. :) Heidin kanssa ollaan tehty yhteistyötä useiden eri hevosten merkeissä vuosien varrella. Viime talvena Heidi valmisteli Moniponia oripäiville ja nyt tänä syksynä ollaan nyt keskityttty enemmälti Heidin hevosen kehitykseen.

Täytyy kyllä todeta bloggaamisen rikastuttaneen elämää monella tavalla. Lukijoilta on tullut kivaa palautetta ja ihanaa tsemppiä tarvittaessa, olen siis tutustunut uusiin ihmisiin ja saanut myös omista treeneistä ihan eri lailla irti kun olen kirjoitellut niistä tänne ja katsellut kuvia tarkoin ja kriittisin silmin!

Kiitokset teille kaikille, joiden blogeissa minulla on ollut kunnia tulla mainituksi! :) On ollut ilo tehdä yhteistyötä kanssanne ja vielä saada lukea siitä blogeistanne jälkikäteen...

10 kommenttia:

 1. Ratsastuksesi on harvinaisen eleetöntä ja harmoonista hevosten (parhaiden puolien) esittämistä jota on ilo seurata.
  Extrabonuksena on ollut upeaa nähdä miten käsissäsi pollet löytävät sisäisen cobinsa ja alkavat _liikkumaan_ ISOSTI :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Milja, ihanasti kirjoitettu :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos, kylläpä Torsten sai kehuja :) Oli kyllä niin hyödyllistä nähdä sun ratsastavan sillä - meillä ei oikeasti ole ollut mitään ongelmia eteenpäinpyrkimyksessä sen jälkeen, kun uskallan vain välittömästi sitä pyytää! Sivulle menevä askel ei ole vielä niin lennokas, mutta sitä treenataan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen vieläkin niin häkeltynyt, kuinka kiva ratsu Torsten onkaan. En olisi osannut todellakaan antaa sille riittävästi arvoa, jossen olisi sen selässä päässyt istumaan. :) Se on oikesti suomenhevoseksi harvinaisen miellyttävä ja pienin avuin toimiva ratsu! Ihanaa kuulla, että sait paljon irti näkemästäsi, sillä mulle kävi ihan samoin kun näin silloin vuosi sitten Stellan ratsastavan Murdella. :) Joskus vaan tarvitsee sen, että joku näyttää, kuinka helppoa tää kaikki onkaan.. ;) Jos sivulle menevä askel ei meinaa asettua kohdilleen, niin voin tulla sit näyttämään sulle senkin... *heh*

   Poista
  2. Meillä on nyt aika paljon häslinkiä menossa, mutta varmasti talven mittaan otan suhun yhteyttä sivu-askelien tiimoilta ;))

   Poista
  3. Hieno homma! :) Ja tsemppiä treeneihin!

   Poista
 4. Ihana Milja :)

  Kiitos myös itsellesi, meilläkin taas avautui uusi ovi kun nähtiin pitkästä aikaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä superia, kun pystyy joskus olemaan avuksi. Siitä tulee hyvä mieli pitkäksi aikaa! Toivottavasti viikonlopun Murdeilu tuottaa saman tuloksen. :)

   Poista