lauantai 13. helmikuuta 2016

Murden reenit


Vihdoin ja viimein aivan ihana aurinkoinen talvipäivä ja sellaiset pohjat, että pystyi ratsastamaankin. Ei nyt mitään superihmeellistä treeniä pystynyt tekemään, mutta ratsastamaan käynnissä, ravissa ja laukassa kuitenkin. Kuvaajakin innostui saapumaan ratsastusta kuvailemaan, kun sää oli kerrankin kohdillaan... :)


Kokeilin nyt Murden kankiin uusia säätöjä, olin ostanut sille uuden isomman turparemmin, johon on myös hankittu lampaankarvapehmuste, jotta yläleuka saisi enemmän vapautta eikä Murdea ahdistaisi. Kuolaimiksi valitsin Turnado-bridongin ja terapiakangen. Edelleenkään Murde ei ollut aivan tyytyväinen kokonaisuuteen, mutta koitan jatkaa tuolla yhdistelmällä jonkun aikaa, että pääsen käsitykseen näiden säätöjen hyvyydestä tai huonoudesta. Nostin myös kuolaimia reiällä ylöspäin Willin ohjeiden mukaisesti.


Reenailtiin Murden kanssa pääosin laukassa, sillä siinä kaikki on selkeästi helpointa. Harjoittelin siirtymisiä käynnistä laukkaan ja laukasta käyntiin tuntumalla. Ne on hyviä harjoituksia tarkistamaan, että hevonen oikeasti hyväksyy tuntuman ja työntää takaosastan kohti tuntumaa.

Ravi tuntui tänäänkin ihan supervaikealta. Muutaman raviväistön kautta sain hevosta vähän paremmin avuille ravissakin, mutta silti tuntui siltä, että Murde jäi auttamattomasti etupainoiseksi ravissa. En kuitenkaan uskaltanut hirvittävästi sitä patistella, sillä pohja oli kuitenkin jonkin verran liukas...


Lopuksi tehtiin vielä siirtymisiä myötälaukka - ravi - vastalaukka ja niissä Murden kroppa alkoi pikku hiljaa pehmenemään ja joustamaan. Vasemmalle se kuitenkaan ei ihan antanut periksi ja oikeallekin se olisi voinut olla parempi. Mutta koska taukoa oli taas jäätiköiden aikaan tullut treeneihiin, en voinut vaatia siltä liikoja kerralla. Jos huomenna vaikka taas pääsisi jatkamaan treenejä. :)


Olipa ihanaa päästä taas oman hevosen selkään reenailemaan. Tän talven säät eivät vaan ole suosineet ja hevoset ovat olleet ihan liikaa heitteillä liikutuksen osilta. Onneksi Ponde edes on Tuomarinkylässä nauttimassa paremmista pohjista ja säännöllisemmistä treeneistä... Loppukuusta onneksi päästään mukavasti maneesiin treenaamaan, sillä luvassa on ensi viikonloppuna Willin treenit ja sitten vielä sekä Rodrigoa että Andreas Hesseä ennen kuun vaihdetta! Tästä se kevät taas lähtee ja toivottavasti saadaan hepat kuntoon ennen kisakautta. :)


Loppukävelyille luovutinkin hevosen hovikuvaajalle. Siitäkin oli kuvamateriaalia, mutta en saanut sitä tänne julkaistavaksi... :) Murdesta on moneksi ja alkeishommatkin onneksi sopivat sille mukavasti... On se vaan maailman paras hevonen! ♥


3 kommenttia:

 1. Kuule, jos joskus innostut, ehdit ja jaksat, olisi hurjan mielenkiintoista lukea vaikkapa kuvaparien avulla kerrottua pohdintaasi siitä, milloin hevonen kulkee rehellisesti oikein päin ja milloin vain näyttää siltä, milloin hevonen on rehellisesti avuilla ja milloin vain näyttää siltä, miltä näyttää, kun takajalat polkevat kunnolla kropan alle, miltä näyttää, kun laukka pyörii ja kun laukka ei pyöri, miten lähtisit korjaamaan erilaisia ongelmatilanteita jne. Tykkään kovasti hevoslähtöisestä tavastasi ratkoa asioita! Ei kuitenkaan paineita tästä(kään) toiveesta!! -Liisu P.S. Olet saanut minut innostumaan takaisin hevosen selkään 17 vuoden tauon jälkeen. Voiko sinulta ostaa "hevosenetsintäpalveluja"? Siltä varalta kysyn, että päivänä muutamana päätän vihdoin oman kaviokaverin hankkia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ihanaa, kun olet taas löytänyt blogin pariin ja kommentoimaan! :) Mä pidän ehdottomasti mielessä ton postausajatuksen, täytyy keräillä siihen niitä kuvia, mitä yleensä ei juuri säästellä. *hih*

   Ja siis NIIN ihanaa kuulla, että olet palautunut hevosen selkään ja vielä ihanempaa, että mun blogini on ollut inspiraation lähteenä. Wau ja kiitokset tästä tunnustuksesta. Hevosenetsintäpalveluja voi hyvinkin ostaa ja mieluusti autankin etsinnässä, jos hevosen ostoon vielä päädyt! :)

   Poista