tiistai 8. maaliskuuta 2016

Helsinki Horse Fair 2016

Viikonloppuna oli taas tuo selkeä kevään merkki eli Helsinki Horse Fair-tapahtuma. Jo muutamana vuonna peräkkäin ollaan oltu mukana ihan täydellä tohinalla. :)


Tänä vuonna olin mukana Just Dressage KnockOut-kisassa, joka osoittautuikin varsin leppoisaksi ohjelmanumeroksi ja ainakin minulla oli ihan mielettömän hauskaa kyseisessä kisassa "kilpaillessani". On ihanaa, että kouluratsastajatkin saavat joskus esiintyä vähän vapaammin eikä aina niin hillitysti ja hallitusti. Lisäksi olin lupautunut FreeJump Collier-apuohja demoon, joka osoittautuikin monella tapaa viikonlopun kohokohdaksi.

Ratsuksi messuille olin saanut mukaan iki-ihanan Dressakehepan eli Roy Jonesin. Roy on varsinaiselta ammatiltaan valjakkohevonen, mutta välillä työskentelee myös kouluratsuna, sillä valjakkohevosia on tärkeää notkistella myös ratsain. :)

Lauantaina olimme kaikki vielä aivan pihalla ennen tätä KnockOut-kisaa, sillä emme olleet koskaan näitä kuvioita päässeet etukäteen kimpassa harjoittelemaan eikä areenallakaan kukaan ollut päässyt käymään. Jokaista meistä kilpailijoista varmasti jännitti enemmän tai vähemmän, mitä tuleman pitää kun areenalle asti päästään... Mäkään en ollut ratsastanut Roy Jonesia koskaan missään muualla kuin kotimaisemissa, joten vähän olin kysymysmerkkinä, et mitenköhän tää hevonen mahtaa mihinkin reagoida. Mutta Roy Jonesipa oli ihan maailman kiltein ja viisain!


Verryttelyssä otimme vähän tuntumaa siihen, miten parin kanssa ravailu sujui, jotta tiesi suurin piirtein mitä vauhtia areenalla pitäisi edetä. Areenalle päästyämme otti Roy kyllä lauantaina tilanteen täysin haltuun, nappasi kuolaimesta kiinni, heitti turvan ryntäisiin ja vei mua kuin märkää rättiä. ;) Eipä siellä hirveästi voinut muuta kuin työntää ohjaa pois ja yrittää pysyä mukana.... Ja mä voin kertoa, et siellä ei aina ole aivan helppoa pysyä mukana (etenkään kun se on tuossa mielentilassa). ;)


Hauskaa meillä silti oli, ponin kanssa sujui homma hyvin yhteen vain lisäyksessä meillä oli pieni epäselvyys, että kuka mahtaa mennä ensin. Mutta eipä siinä, homma oli pulkassa ja kaikki hengissä. Urheita pieniä poniratsastajia oli kyllä vastassa ja niinhän siinä kävikin, että ensimmäisenä päivänä ponit veivät voiton tässä leikkimielisessä ponit vs. hevoset KnockOut-kisassa!!!


Hetken huilin jälkeen suuntasimme FreeJump Collier-apuohjademoon, jossa meille viriteltiin tuo kyseinen apuohja ja ratsastin sen kanssa n.45min pikkuareenalla siirtymisiä ja suunnanmuutoksia. Olin aivan kuutamolla alkuunsa sen ohjan kanssa ja todellakin jouduin isosti pois mukavuusalueeltani, mutta alun kauhistuksesta huolimatta loppujen lopuksi hevonen alkoi toimia todella hyvin, löysin omat jalkani ja istuminen tuon isoliikkeisen hevosen selässä helpottui huomattavasti! Jäin innolla odottamaan seuraavan päivän toista sessiota tuon apuohjan kanssa.

Sunnuntaille olikin jo paljon rennompi fiilis jo etukäteen, koska kuviot oli hallussa jo edelliseltä päivältä ja tiesi hevosenkin olevan viisas tällaisesta härdellistä huolimatta. Mielessä oli myös demossa saavutetut fiilikset, joiden kautta ratsastus tuntui sunnuntaina ihan huomattavasti helpommalta ja paremmalta. Hevonen oli toki myös ihan hurjasti rennompi ja ihan erilailla kuulolla.


Sunnuntain esitys menikin sitten aika pitkälti niin nappiin kuin tällä hetkellä vaan pystyi menemään. Hevonen pysyi rentona ja kuulolla ihan eri tavalla eikä kuskannut mua ympäriinsä (ennen kuin vasta kunniakierroksella ;) )... Ihan kylmät väreet pukkasivat pintaan muutaman kerran kun sain Royn ravaamaan todella hyvän tuntuisesti pysyen aivan kevyenä edestä ja kantaen itsensä. On se vaan upea hevonen! Radalta tultuani sain paljon ihanaa palautetta paikalla olevalta valjakkoyleisöltä, sillä heillehän hevonen oli tuttu jo entuudestaan ja he olivat siinä samalla alueella verryttelemässä ja laittelemassa omia hevosiaan valmiiksi omaa näytöstään varten. Tämä lämmitti kyllä mieltä, kiitokset teille kaikille!Muutkin hevosratsukot tuntuivat tsemppailevan sunnuntaina ja ratsastimme kuin ratsastimmekin joukkueemme, Setämieskerhon, voittoon tässä leikkimielisessä kisassa!

Mä olin kyllä koko sunnuntaipäivän ihan fiilareissa tän esityksen jälkeen. Ja sit vielä kun sain ihan mielettömiä ahaa-elämyksiä FreeJump Collier-demon kakkososassa omaa ratsastustani koskien, leijuin ihan pilvissä koko illan ja seuraavan päivänkin. On niin mageeta oppia uutta, huomata konkreettisesti omia virheitään ja ennen kaikkea päästä korjaamaan niitä! Kuten hötönetistäkin luin, mun pitää treenata tota istumista ja nyt sain ihan mielettömän työkalun siihen tosta Collierista. ;)

Collier-demosta ja mun lisäkokemuksista siitä mä kirjoitan teille lähipäivinä lisää, kunhan saan siihen liittyvän kuvamateriaalin itselleni! Oon ridannut sillä nyt jo muutamalla hevosella ja aion jatkaakin samalla linjalla. Se on ihan mieletön työkalu!

Suurkiitokset kaikille tän reissun mahdollistaneille, etenkin itse tuolle komistukselle eli Roy Jonesille tiimeineen. Mulla oli ihan mieletön palvelu läpi messujen, kuten myös Roy Jonesilla, eli suurkiitos myös supergruumeille, jotka mukautuivat hyvin kouluratsastusmaailmaan. :)

Kiitokset myös järjestäville tahoille Playsson.netille ja JustDressagelle tämän virityksen kasaamisesta, upeasti vedetty! Ja kiitokset ihanille, rohkeille, kanssakilpailijoille kummassakin joukkueessa! Ja vielä iso kiitos kannatusjoukoille, jotka äänestivät meidät kumpanakin päivänä voittoon!!! :)

Messujen jäljiltä on kyllä superkiitollinen olo siitä, että saa tehdä sitä, mistä eniten nauttii ja että ympärillä on valtavasti ihan mielettömiä ihmisiä tekemässä tätä mun kanssa!

2 kommenttia:

  1. Voi että, Roy Jones vaikuttaa tosi ihanalta hepalta! Kuvista katsottuna teiän meno näytti todella hyvältä, ja sain tekstistäkin tosi positiivisen kuvan messuista! Onnittelut hyvistä suorituksista:)

    pollenkirjakarsina.blogspot.fi

    VastaaPoista