perjantai 9. lokakuuta 2009

Ruunaus ja ratsastajan sairastelua...

Oma 3-vuotiaani Gallops Jamiro ruunattiin Viikin klinikalla pari viikkoa sitten ja siihen päätökseen olen ollut enemmän kuin tyytyväinen. Pari viikkoa on mennyt kävellessä ja haavoja parannellessa, mutta toipuminen on sujunut hienosti eikä kohta ole enää jäljellä jälkeäkään operaatiosta.

Miro oli ennen ruunausta varsin rauhaton ja stressaantunut, ruoka ei maistunut ja oli päässyt varsin kuivakkaan kuntoon. Nyt se on rauhallinen ja ruoka maistuu, paino on noussut mukavasti ja Miro alkaa jo näyttää hevoselta. Toivossa myös eletään, että ruunaaminen edesauttaisi kasvussa ja Miro saisi muutaman sentin lisää korkeutta, niin näyttäisi jo melkein hevoselta...

Tavoitteena on aloittaa nyt ratsastukset, kun on ylimääräistä energiaa kulutettavana työntekoon ja keskittyminenkin toivottavasti kohdillaan.

4-vuotias projektini Gallops Novelle on ollut hieman kevyemmällä kun olen itse ollut ikävän flunssan kourissa. Nyt kuitenkin voimieni palattua olen päässyt muutaman kerran ratsastamaan tammaa ja hyvältä on tuntunut, kunto alkaa kohoamaan ja voimaa alkaa pikkuhiljaa kertymään... Nelle jaksaa jo kantaa itsensä kohtuu mukavasti pitkiäkin aikoja kaikissa askellajeissa. Tästä on hyvä jatkaa!

KWPN-tamma Omanda kantakirjattiin Savijärvellä 28.9. pistein 87787 = 37p. Esitin sen ratsastuskokeessa ja ei voi muuta kuin olla tyytyväinen tamman ratsastettavuuteen. Se tekee, mitä vain ratsastaja osaa siltä pyytää. Se on toimiva ja kuuliainen ratsu vei sen mihin tahansa paikkaan... Innolla odotellaan, minkälainen tämän tamman tuleva Jetset-jälkeläinen on.

Noel Nuudelman on myöskin palannut töihin laatuarvostelua seuranneen loman jäljiltä ja olen itsekin päässyt jo pari kertaa fiilistelemään sen kanssa. Se on kyllä niin miellyttävä ratsu, että toista saa hakea. Se toimii niin esteillä kuin sileälläkin ja on aina valmis tekemään töitä. Toivottavasti nyt vaan säästytään vaivoilta ja saadaan jatkaa sen kanssa läpi talven valmisteluja ensi kautta varten.

Muita ratsuja ei ole flunssan kourista päässyt työstämään, mutta toivottavasti kohta olisi sairastelu tälle syksylle ohitse ja pääsisi keskittymään itse asiaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti