torstai 22. lokakuuta 2009

Mirosta ratsu

Miro on nyt ratsu. Eli 3-vuotias ruunani on parin viimeisen viikon aikana aloittanut työnsä ratsuna. Viime viikolla selkäydyin ensimmäisen kerran itsekseni ilman avustajaa ja ratsastin sekä käynnissä että ravissa pari kertaa.

Tällä viikolla, kun alan vihdoin olla terve 4 viikkoa kestäneen flunssani jäljiltä, olen ratsastanut kaksi kertaa. Tiistaina työskenneltiin käynnissä ja ravissa ja keskiviikkona tehtiin sitten ensimmäiset laukannostot. Miro vaikuttaa erittäin herkältä ja kuuliaiselta ratsunalulta enkä malta odottaa, että pääsen työskentelemään sen kanssa yhä enemmän ja enemmän. Miro on ollut hyvin yhteistyöhaluinen alusta asti eikä sitä häiritse raipat eikä kannukset saati ulkopuoliset tekijätkään. On ilo omistaa noin järkevä ratsu!

Toinen ilon aiheeni on tietenkin Nuippa Nuudelman, jonka ratsastukset sujuu edelleen mallikkaasti. Nuippa ottaa osaa estekilpailuihin lauantaina ja viime viikonloppuna oli estepilottinsa kanssa Janna Huhtasen valmennuksessa. Janna kehui Nuipan hyppyjä ja estelahjoja. :) Huomenna olisi tarkoitus suunnata Nuipan kanssa pitkästä aikaa maastoon. Saa nähdä eriydymmekö jossain vaiheessa toisistamme.

Nellen kanssa kunnon kohotus ja perustyöskentely jatkuu. Nelle on vaan hukannut ajoittain kenkiään ja sitten taas pakkasilla arkonut kavioitaan, joten työskentely on suurimmaksi osaksi tapahtunut säiden ehdoilla... Nellekin on kyllä vallan järkevä ja miellyttävä ratsu. Olisi kiva nähdä sen pääsevän esittämään koko kykyään vielä jonain päivänä... Sen kykyyn emätammana uskon ainakin. Nellen Indoctro-varsa on sekä hurmaava että valloittava persoona ja myös maailman coolein pikkuvarsa. Ja on se tainnut jo hyppykykyäänkin kesällä väläytellä aitojen ylittämisen tiimoilta...

Huomenna palaan myös pitkästä aikaa Pin Rock's Esmeraldan selkään. Voi olla taas mielenkiintoista menoa yli kuukauden tauon jälkeen. Mutta eiköhän sekin taas saada ruotuun ja toimimaan.. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti