perjantai 30. lokakuuta 2009

Karvaisia ratsuja riittää.

Talvi alkaa tehdä tuloaan ja kaikki ratsut ovat kovin karvaisia... Silti reenit jatkuu kaikkien kanssa mukavissa merkeissä. Talvikauden aikana pitäisi kasvattaa ratsujen kuntoa ja viedä niiden koulutustasoa eteenpäin mahdollisuuksien ja iän tuomien rajoitusten mukaan.

Gallops Novellen kanssa on viimeiset yhteiset hetket käsillä, sillä tamma muuttaa parin viikon sisällä Pieksamäelle ja valmistautuu sieltä käsin ensi syksyn laatuarvosteluun. Tämän viisaan tamman kanssa on tullut koettua paljon hyviä fiiliksiä ja onnistumisen tunnetta. Tänään tosin tamma taisi olla eroahdistuksen kourissa, sillä työskentelystä ratsain ei meinannut tulla yhtään mitään. Tamma oli huomattavasti kiinnostuneempi varsastaan, josta sitä nyt vieroitetaan, kuin mistään, mitä minä siltä pyysin... Noooh, näitäkin päiviä kuuluu elämään. Edellispäivänä Nelle olikin ollut ehkä paras koskaan ratsastuksellisesti, joten ei se tämänpäiväinen ehkä ollut niin kovin vakava tilapäinen häiriö. :)

Muru jatkaa hommiaan ratsuna yhtä mukavasti kuin aiemminkin. Tällä viikolla tehtiin peräti 4 päivää töitä putkeen. Maanantaina ratsastus, ti ja ke juoksutus ja tänään vielä ratsastus. Tänään Muru alkoi taas löytää laukan jälkeen mukavasti tasapainoaan ravissa, nosti selän ylös ja pyöristyi ympäriinsä. Oi sitä fiilistä... Taisin muistuttaa enimmäkseen Hangon keksiä jalkautuessani ratsuni selästä.

Nuispis jatkaa tähtimeininkiään. Ratsastin itse sen keskiviikkona ja ohjasajoin torstaina. Vaikka kumpainenkin aktiviteetti tuli suoritettua puoliunessa, Nuippa antoi hyvän tunteen ja toimi mukavasti. Syksyisissä maastoissa on myös maastoiltu ja kävelty ja Nuippa on herättänyt ihastusta ohikulkijoiden keskuudessa... Eikä olla toistaiseksi edes erkaannuttu toisistamme! Nuipan estestartti seuran 80cm luokassa viime lauantaina sujui varsin mukavissa merkeissä. Rata oli sujuva ja hypyt erinomaisia. Harmittava ristilaukkavirhe linjalla toi 4vp, mutta sepä ei meitä haitannut, koska ratsu toimi kuin ajatus (eikä pilottikaan ollenkaan pöllömmin (: )!

Pin Rock's Esmeralda on myös palannut tositoimiin. Poni on vielä vähän talviterässä, mutta eiköhän ne säädöt taas ala löytymään kun päästään reenaamaan säännöllisemmin. Viime viikolla ratsastin ponilla kolme kertaa ja kyllä se alkoi lopulta taas muistuttaa omaa itseään... Ensi viikolla taas pari kertaa ohjelmassa!

Nyt pitäisi vaan päästä itsekin taas valvovan silmän alle ja kunnolla reenaamaan kaikkien ratsujen kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti