lauantai 30. heinäkuuta 2011

Reeniä, reeniä...

Nipsun tunnit tällä viikolla peruuntui suureksi harmikseni, joten reenit ovat jatkuneet ihan vaan itsenäisesti läpi viikon.

Sami-poni on vetänyt henkeä Savijärven voittoisan kilpailuviikonlopun jälkeen ja otti tiistaina ensimmäiset estehyppynsä Murden ratsastajan Annin kanssa ja perjantaina pitkästä aikaa suoritettiin vähän kouluratsastuksen kaltaista harjoittelua. Homma oli pienen tauon jälkeen vähän hakusessa taas, mutta kyllä hyviäkin pätkiä mahtui matkan varrelle. Lisäykset tuntuvat Samille jo varsin helpoilta, jos vaan ponin saa suoraksi nopeasti lisäyksen alkuun. Pitkällä sivulla suoralla uralla siis tulee hienoja lisäyksiä, mutta lävistäjällä lisäyksen laatu tosiaan riippuu suoristuksen onnistumisesta. Peruutukset ja vastalaukat ovat edelleen kovasti työn alla, ne eivät ole vielä ihan helpointa kauraa, mutta välillä onnistuvatkin! Nyt on tähtäimessä Porvoon kansallinen 5-vuotiscup ja siinä on ohjelmana FEI esiohjelma 5-vuotiaille hevosille, joka on ohjelmana kohtuullisen haastava. Sami pystyy siihen kyllä vallan mainiosti, jos vaan ei ole hirvittävän jännittynyt, mutta siitähän ei tiedä ennen kuin vasta paikan päällä... :)

Murde on ollut hommissa melkein joka päivä ja se on kyllä ollut todella mukava. Hommat alkavat sujua ja maastoilu on rutiinia. Maastossa on käyty ihan keskenäänkin ja on ravattu ja laukattukin. Murde on siis hyvällä mallilla. Vihdoin ja viimein on alettu harjoitella jopa harjoitusravia. Se on vielä hieman haastavaa, sillä Murde ei siinä jaksa vielä oikein kantaa koko pakettia, mutta eiköhän sekin siitä pikkuhiljaa ala löytymään! Murdella on nyt kuitenkin hyvä asenne työntekoon eikä ole edes niin justiinsa, että kuka siellä selässä killuu. :)

Zorroa on valmisteltu edelleen sen päätavoitteeseen eli Poninäyttelyyn. Siihen ei ole enää kuin kaksi viikkoa aikaa. Ponia on tuunattu syöttämällä ja puunaamalla ja reenaamalla. Se on saanut juosta kentällä, käydä maastossa Murden kanssa ja edelleen myös jatkaa ohjasajoharjoituksia. Ohjasajon ansiosta sen ylälinja on kehittynyt varsin mukavan näköisesti ja muutenkin se on kivan atleettisessa kunnossa. Vielä täytyy vähän yrittää saada sitä lihoamaan, sillä aika kevyessä kunnossa se on, suunnattomista ruoka-annoksista huolimatta! ;) Kasvamiseen menee niin paljon energiaa... Ja lisäksi niillä on Murden kanssa isoniso rinnetarha, jossa ne melskaavat päivittäin ja kuluttavat ilmeisen paljon energiaa!

Tässä pääasialliset reenit tällä erää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti