keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Kiirettä pitää!

Piti juhannuksen jälkeen lisäillä ihania kuvia laitumelta, mutta koneet olivat toista mieltä ja jäi nekin silloin laittamatta. Täytynee kokeilla paremmalla onnella joku toinen kerta ja keskittyä nyt ihan vaan normipäivitykseen ilman mukavia kuvia...

Ikäväkseni joudun ensimmäisenä kertomaan, että Jöpö on nyt hetkellisesti pois pelistä. Se on joko tallissa tai tarhassa ottanut osumaa toiseen takajalkaan ja poikkaissut puikkoluunsa. Se viettää nyt siis elämäänsä sairastarhassa aurinkovarjon alla! Onneksi kuitenkin näyttäisi lähteneen parantumaan hyvin eikä näytä alkuunkaan kivuliaalta enää. Elämme toivossa, että Jöpö olisi takaisin kuvioissa alta aikayksikön. Mutta toki hevosen ehdoilla mennään ja katsellaan rauhassa, että miten paranee. Jöpöllä on kuitenkin vielä varmasti paljon käyttövuosia edessään. Harmittavaa on, että tällainen tapaturma sattuu juuri kun hevonen on parhassa kunnossa koskaan, mutta tärkeintä on, että on edelleen hengissä ja kuntoutuu vielä täyteen käyttöön! Tulee kyllä tällä aikaa ikävä Jöpön kanssa reenailua, mutta sitten kun vaan kuntoutuu, niin päästäänkin taas tositoimiin aivan uudella innolla!

Jöpön varsa sen kun kasvaa ja kaunistuu. Se on kyllä varsinainen kaunotar ja todellinen hurmuri! Täytyisi päästä sitäkin joskus lähiakoina katsomaan ja napsimaan siitä kameran täydeltä kuvia tännekin esiteltäväksi.

Murde on ollut viime aikoina leppoisa oma itsensä, olen itse sitä työstänyt jonkun verran, tehnyt siirtymisiä ja harjoitellut kääntämistä, joka on sille joskus harvinaisen vaikeeta. Tänään meillä oli varsin hyvä päivä ja hommat sujuivat mukavasti. Teimme laukka-käynti-laukka-siirtymisiä yllättävän hyvällä menestyksellä ja ravikin rullasi aika kivasti. Lopuksi pääsimme jopa maastokävelylle ja jäimme henkiin senkin reissun tiimoilta. :) Pihassa parkkipaikalla Murdea aina hieman jännittää, mutta muutoin maastoilu on aika letkeää sen kanssa. Tänään otettiin jopa jo muutama raviaskelkin maastossa keskenämme. Kaverin kanssa on toki ravattu ja laukattukin. Murde on myös jatkanut esteharjoituksia Annin kanssa ja edistynyt siinä hommassa valtavasti. Aiemmin se hyppäsi helposti vähän kovasta vauhdista hieman laakoja hyppyjä, mutta nyt sen hypyt ovat pyöristyneet ja sen kanssa pystyy lähestymään estettä hitaassakin laukassa. Se on hyvin innokas hyppääjä ja esteissä on toki ollut aina ajoittain jo ihan kiitettävästi korkeuttakin. Ainakin niin, että mua on hirvittänyt.. :) Joskus jos osuisi oikeaan päivään nuo estetunnit, olisi kiva saada hyppyjä vähän videollekin. Murde on myös toiminut ahkerasti alkeisratsuna, kun Pekka on käynyt opettelemassa sen selässä ratsastuksen saloja... Kerran jo kyllä erkaantuivatkin toinen toisistaan, mutta lähinnä ratsastajan ohjatessa eri suuntaan kuin mihin kroppa jäi... Mutta Murde suhtautuu alkeishommiin kyllä varsin positiivisesti ja jopa kärsivällisesti. Muutoinkin sille tekee hyvää, että mahdollisimman moni asia muuttuu mahdollisimman usein, ettei se totu mihinkään rutiineihin vaan kaikki asiat on sille ihan normisetti. :)

Zorrosta on tullut jopa aika hienon näköinen tai sitten silmä on vaan vihdoin tottunut sen hupaisaan olemukseen. Se on jo täysin oppinut ohjasajolle eli kääntyy, pysähtyy ja lähtee liikkeelle halutussa askellajissa. Ensi viikolla mahdollisesti voisi olla ohjelmassa kärryjen peräänlaitto ihan ensimmäisen kerran. :) Kärryjä on sille jo esitelty kentällä moneen kertaan ja ajeltu niillä ohi sen semmoista, mutta perään ei ole vielä laitettu... Kunhan saadaan sopiva porukka kasaan, niin tämäkin on siis ihan näillä näpeillä tapahtumassa. Lisäksi Zorro on ilmoitettu Vermon poninäyttelyyn. Sitä näyttelyä odotan innolla, sillä on todella mukava kuulla, mitä siitä sanotaan. Maitovarsanahan se on saanut ykköspalkinnon britti-tuomarilta Vermossa. Pitää muutoinkin opetella tätä näyttelypolitiikkaa paljon etukäteen, että tietää, miten poni pitää olla valmisteltu päivään!

Sami-poni piti myöskin pari viikkoa kesälomaa ja on nyt palannut tositoimiin. Se toimii edelleen hyvin pitkälti kuin ajatus. Nipsun edellisten tuntien jälkeen mulla on vankka usko sen tulevaisuuteen, se on todella lahjakas ja nopea oppimaan. Nyt ollaan kotona harjoiteltu vähän enemmän ihan perusasioita, mutta vastalaukat ja pohkeenväistöt on kyllä pyritty pitämään mielessä. Loppukaudesta ehkä voisi nimittäin ajatella starttaavansa jonkun helpon aa kakkosen jossain sopivassa paikassa. Se kun on Samille ohjelmana sopivin mahdollinen. Siinä saa liihotella tupsut hulmuen menemään kaikissa askellajeissa. :) Samin seuraava startti on viikonloppuna valjakkopuolella. Se menee Urjalaan starttailemaan nuorten hevosten alueluokkaan ja minä toki uskon sen tuovan voiton kotiin!

Suvi-Hermiina palasi kilparadoille Siuntiossa järjestetyissä harjoituskilpailuissa sunnuntaina ja suoritti He B:0:n tuloksella 64 ja risat %. Ei ollut vielä ihan meidän parasta yhteistyötä, mutta pikkuhiljaa sinnepäin. Oltiin ensimmäiset ei-sijoittuneet, joten ihan jees tasolla kuitenkin kykenimme jo suorittamaan. Ja sainpahan kommenttinakin, että istun ryhdikkäästi! Siitä olin erityisen tyytyväinen. Suvin kuntoutuminen lähes ennalleen on kyllä ihanaa ja vielä päästään kvaalijahtiinkin mukaan. Tosin helpossa aa:ssa on vielä Suville vaikeita asioita sen verran paljon, että pitää tsekkailla tilannetta hyvin vähitellen ja rauhassa. Ei pidä sen kanssa yrittää haukata liian isoa palaa kerralla, jotta se pysyy mahdollisimman tyytyväisenä ja luottavaisena ratsastajaansa! Eli päivä kerrallaan mennään ja tällä hetkellä on suuntana ensi viikolla Lappeenranta ja kansallinen He A:2. Siellä näkee sitten hyvin, että missä ollaan ja minne mennään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti