perjantai 22. maaliskuuta 2013

Epäonnea oripäivillä

Viikon ohjelma muuttui hyvin radikaalisti omalta osaltani, kun oripäivien ensimmäisenä osuutena ollut eläinlääkärin tarkastus tyssäsi Ponponin epäpuhtauteen oikeassa kierroksessa.

Reilu pari viikkoa sitten poni sai tarhassa hokinpolkeman oikean takajalan sääreen ja se vähän turvottelikin sitä jalkaa ja siten poni jäi lepotauolle joksikin aikaa. Haava/ruhje kuitenkin lähti paranemaan hyvin eikä ponin liikkuminen ollut siinä vaiheessa ollenkaan huonoa, joten reenejä jatkettiin tauon jälkeen. Poni maastoili ja kävi hyppäämässä Eholla.

Ehon reissun jälkeen havaitsin pientä omituisuutta ponin liikkumisessa ja sen jälkeen Heidi hieroi sen ja aukoi sen jumeja, jotka olivat mahdollisesti olleet ruhjeesta johtuvia tai sitten ihan vaikkapa jännityksestä johtuneita, kun poni hyppäsi kuitenkin kilpailutilanteessa ensimmäistä kertaa elämässään. Hieronnan jälkeen ponin liikkuminen normalisoitui.

Perjantaina ennen oripäiville lähtöä käytiin Antin treeneissä Kalliorinteessä ja poni oli parempi kuin koskaan. Sitä edeltävänä ja seuraavana päivänä sitä myös liikutettiin eikä mitään normaalista poikkeavaa ollut havaittavissa (paitsi suunnatonta innokkuutta, joka tosin sekin alkaa olla aika normaalia)... :)

Sunnuntaina oli tarkistushieronnan paikka. Hieronnassa poni tuntui todella hyvältä eikä mitään jumeja tai fiiliksiä, että se olisi käyttänyt itseään mitenkään omituisesti viime päivien treeneissä, löytynyt mistään kohdista ponia.

Maanantai oli ponilla lepopäivä ja tiistaina lähdettiin sitten matkaan.

Tiistai oli rankka päivä ponille, ensin kotona seisoskelua, sitten trailerissa seisoskelua ja sitten rauhattomaan oritalliin kotiutumisen yritystä. Eläinlääkärin tarkastus Zorrolla oli vasta klo 19 illalla. Tarkastuksessa poni havaittiin epäpuhtaaksi juuri oikeasta takajalastaan ja siinä oli ensimmäisen kerran havaittavissa jopa hieman turvotusta. Turvotus lienee seurausta seisomisesta ja siitä, että se on rasittunut eri lailla ponin varoessa jotenkin jalkaansa. Ruhjeen kohdilla oli myös havaittavissa kosketusarkuutta, jota ei ollut parina aikaisempana päivänä kotona ollut enää havaittavissa.

Saimme mahdollisuuden näyttää ponin vielä keskiviikkoaamuna uudelleen ja vaikka turvotus olikin laskenut ja ponin epäpuhtaus oli hieman hälvennyt, ei se vieläkään ollut täysin puhdas oikeasta takajalastaan eikä päässyt siten osallistumaan testiin.

Itse olin loman tarpeessa jo ennen oripäiviä ja kun Ypäjällä "lomailu" ei toteutunut, veimme ponin kotiin lepäilemään ja parantelemaan jalkaansa kuntoon ja lähdimme itse lomailemaan pohjoisen rauhaan.

Tässä pieni selvitys meidän kohdallemme sattuneesta epäonnesta. Nyt toki harmittaa, muttei maailma tähän kaadu. Poni on hienossa kunnossa, hyvin rakennettu ikäisekseen ja ruhjeen parannuttua valmis kauden koitoksiin! Haluan erityisesti kiittää tästä Heidiä, joka on pyytettömästi jaksanut ponia rakentaa kohti huippuesteponia ja eniten tässä epäonnessa harmittaa juuri se, ettei Heidi päässyt näyttämään vielä näillä päivillä tekemänsä työn tulosta. Kiitokset kuuluu myös taustatekijöillemme Pekalle ja Timolle, jotka ovat ponia kuljetelleet treeneistä toisiin ja kuvanneet meille paljon tärkeää materiaalia.

Poni kuitenkin näillä näkymin pidetään orina ja mahdollisuuksien mukaan näytetään ensi vuonna oripäivillä, toivottavasti silloin paremmalla onnella. Projekti on ollut erittäin antoisa ja opettavainen ja odotan innolla, miten tämä kaikki jatkuu ja kuinka hieno ponistani vielä tuleekaan. Tähän mennessä Zorro on ylittänyt kaikki odotukseni ja olen erittäin iloinen siitä, kuinka upea poni pihassani asustaakaan!

Nyt pitää vaan saada oma motivaatio taas kohdilleen ja keksiä uusia tähtäimiä, jotta jaksaa reenata entisellä mallilla hetken harmituksista huolimatta! Seuraava mukava tapahtuma taitaakin sitten olla Tampereen hevosmessut. :) Ehkä näemme siellä!

Nyt jatkan lomailua ja paluu arkeen koittaa sunnuntaina. Siihen asti aion olla juurikaan pohtimatta nelijalkaisia ystäviämme sen kummemmin... ;)

8 kommenttia:

 1. Ihana teksti ja kiitos itsellesi antaessasi minulle näin hienon mahdollisuuden olla osa poniprojektia! Kyllä tästä taas noustaan, ollaan aika sisukasta sakkia hei :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, suunta on vain ylöspäin ja kunhan ponin kinttu on vimpan päälle kunnossa, päästään valloittamaan kisaratoja! :)

   Poista
 2. oikea asenne epäonneen. zorro on heittämällä hienoin poni mitä olen pitkään aikaan nähnyt! todella mielenkiintoista päästä seuraamaan teidän touhuja näin ruudun tältä puolen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Onhan tuo Zorro munkin mielestäni ihan hurrrrrrrrrrrrrjan hieno poni. :) Vaikka on näitä hienoja poneja ympärillä toki enemmältikin... :) Kiva kun tykkäät seurailla!

   Poista
 3. Oikea asenne! Huolellinen valmistelu ei mene hukkaan vaan päinvastoin, pääsette näyttämään kyntenne myöhemmissä karkeloissa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, hyvin tehty työ kannattaa aina! Jos juuri nyt ei päässyt sitä näyttämään, niin joskus toiste sitten. Eiköhän tuo poni tosta tokene ja päästään fiilistelemään muissa kuvioissa mahdollisimman pian.

   Poista
 4. Tosi huonoa tuuria! Kuitenkin, näissä viimeisissä lumiridakuvissa (jotka btw näyttää upeilta !) poni on hurjan hieno! Tsemppiä jatkoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, joskus huonoa tuuria ja sit taas odotellaan, et löytyy sitä hyvää tuuriakin. Kiitokset vain ja välitetään terveiset myös kuvaajalle. :) Mäkin olin ihan yllättänyt, kuinka hyvältä poni niissä kuvissa näyttikään. Ei oltu pitkään aikaan kuvailtu sileän työskentelyä ja kyllä näki eron selkeästi aiempiin vaiheisiin... :) Kiitokset tsempeistäkin, niitä tässä lajissa todella tarvitaan!

   Poista