tiistai 29. lokakuuta 2013

Murde ja Piet, day 1

Aloiteltiin rauhassa verrytellen, sillä oltiin kerrankin ajoissa perillä ja Pietillä taisi olla vähän aikataulu jo venynyt. Rauhassa käveltiin ja laukkailtiin ympäriinsä, vähän vastalaukkaa myös verryttelyksi. Purde tuntui alusta asti ihan hyvältä ja kohtuullisen vetreältä. Aloitettiin varsinaiset työt laukassa, kokoamisia ja siirtymisiä laukan sisällä, jotta saatiin Purde vähän kuulolle. Muutamat yksittäiset vaihdot ja lisäksi kolme vaihtoa diagonaalilla laskematta sen kummemmin askeleita pari kertaa. 


Sitten ravityöskentelyyn. Tärkeintä oli pitää niska ylhäällä ja hevonen ryhdissä. Pääsin jopa ravaamaan monta kertaa hallin ympäri niin, että ohjeena oli jatkaa vain samaan malliin. :)


Sitten siirryttiin työstämään avotaivutuksia, jotka sain varmaan ensimmäistä kertaa ratsastettua niin, että niska pysyi ylhäällä edes ajoittain. Lisäksi avot myös tuntuivat hetkittäin todella hyviltä niin, että sain juuri sopivan taivutuksen ilman liiallista poikitusta. Välillä toki oli myös vähän hakusessa, mutta yllättävän paljon tuli myös niitä superhyviä askeleita! Ja avojen lisäksi tehtiin myös sulkuja, jotka ovat aiemmin olleet hurjan vaikeita. Nyt kuitenkin suluissakin oli joku tolkku, vaikka Murde välillä yrittikin niissä jäädä hieman hitaaksi. 


Ravilisäyksiäkin harjoiteltiin ja sain useimmiten vielä Purden lähtemään aika hyvässä ryhdissä lisäyksiin. 


Mutta loppua kohden muoto piteni ja madaltui, hevosen voima ei vielä riitä eikä ratsastajan kestävyyskunto myöskään. Olin kuitenkin näistäkin vähäisistä pätkistä ihan hurjan onnellinen, sillä joku aika sitten ei tällaisista lisäyksistä osannut haaveillakaan. 


Näiden jälkeen jatkettiin vielä ensin hetki takaosakäännöksillä ja sitten tehtiin vielä uusi pätkä laukkatyöskentelyä ihan kohti piruetin kääntämistä. Ensin koottiin laukkaa suoralla hevosella ja tarvittaessa myös kerättiin lisää voimaa laukkaan ratsastamalla sitä eteen. Kun oli saatu aikaiseksi hyvä koottu laukka, lähdettiin ratsastamaan vähän sulkumaisesti takajalat sisään ja jos vielä siinä vaiheessa laukka säilyi terävänä, lähdettiin kääntämään piruettia. Kaksi kertaa jopa sain vähän piruetin omaisia askeleita aikaiseksi! Wau! 

Siitä olikin sitten hyvä lopetella ja ravailla kevyet ravit ja suunnata kotiin hyvillä mielin. Lopun tehtävistä ei ollut enää kuvamateriaalia, kun kuvaaja siirtyi videoimaan mulle niitä pätkiä valokuvaamisen sijaan. Täytyy katsella olisiko siellä jotain hyviä pätkiä julkaisua ajatellen... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti