keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Kuolaimista ja vaikutuksistaTutkailin internetin saloja kuolaimista ja niiden vaikutuksista, sillä useampi henkilö on pyytänyt mua avaamaan Andreas Hessen mietteitä kolmipaloista ja nivelkuolaimista. On joskus ihan hyvä lueskella paljon jostain tietystä aiheesta mitä erilaisimmista lähteistä ja pohdiskella niitä sitten sen pohjalta, mitä itse on oppinut omilta valmentajiltaan ja itseään viisammilta hevosihmisiltä!

Nyt tutkailin tätä kuolainasiaa sillä ajatuksella, että voin kirjoittaa siitä tänne selkeän ja yksioikoisen tekstin. :) Mutta eihän siinä tietenkään niin käynyt...

Uskon itse siihen, että jokainen ratsukko on uniikki ja siten saattaa tarvita juuri tietynlaisen linkin eli tässä tapauksessa kuolaimen välilleen. Se, miten hevonen reagoi ratsastajaansa kuolaimen kautta, riippuu täysin siitä, mitä ja miten ratsastaja sen kuolaimen kautta hevoselta pyytää.

Tuossa ylläolevassa videossa on paljon hyvää pohdittavaa, mutta mun mielestä siitä jäi se kaikkein tärkein kertomatta eli mikä sitten olisi hyvä ratkaisu. Itse asiaa pohtien pidän kaikkein tärkeimpänä sitä, mitä siellä satulassa tapahtuu ja mitä ne ratsastajan kädet puuhastelee ja kuinka paljon ne laittavat sinne suuhun sitä vetoa ja painetta ja kuinka hyvin ne kädet on ratsastajan hallussa... Eli loppupeleissä kuolain ei ehkä olekaan juuri koskaan se ongelma vaan se tuntuma kokonaisuudessaan!

MUTTA se tuntuma muodostuukin siitä kädestä, hevosen suusta, kuolaimesta ja niiden kaikkien yhteispelistä ja toki myös ratsastajan istunnasta ja muiden apujen käytöstä. :) Eli en usko olevan yhtä oikeaa kuolainta hevoselle tai ratsastajalle vaan pitää löytää se sopiva kuolain kyseiselle ratsukolle!

Tässä tällaista alkupohdintaa, palaan vielä siihen nivel- ja kolmipalakuolain vastakkainasetteluun ja herra Hessen pohdintoihin kunhan saan kuvamateriaalia aikaiseksi. Tuossa videossa sivuttiin samaa aihealuetta, mutta keskityttiin kuitenkin enemmälti nivelkuolaimen huonoihin puoliin.

6 kommenttia:

 1. Sattuipa hyvin, just eilen mietin kuolainjuttuja ja kaivelin esiin sitä keskustelua missä kerroit Hessen kolmipala vs nivel-perusteluista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska yhteensattuma! :) Nää kuolainjutut on kyllä mielenkiintoisia...

   Poista
 2. Tuo video pisti kyllä miettimään asioita, mutta kuten sanoit - kaikki ei ole aivan noin mustavalkoista ja hevoset ovat yksilöitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pääasia, että miettii ja tiedostaa nää jutut eikä vaan tee jotain siksi kun "näin kuuluu tehdä" tai "näin kaikki tekee".. Mäkin kyllä taas mietin näitä hyvin erilailla sen jälkeen ku tein tätä tutkimusta ja kattelin näitä videoita. :)

   Poista
 3. Hei! Löytyykö täältä jostain postaus Hessen kuolainmielipiteistä? Itse juuri tajuamassa että hevoselleni sopii ehkä sittenkin nivelkuolain parhaiten vaikka aina sitä vältellyt...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En valitettavasti saanut sitä postausta koskaan tehtyä.. :(
   Nivelkuolain sopii kyllä oikeasti monelle ja "kuolain on juuri niin vahva kuin ratsastajan käsi", kertoo herra Andreas Hesse. :)

   Poista