keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Tavoitteet kaudelle 2014

Oli todella avartava kokemus viime viikolla palata vuoden takaisiin tunnelmiin, joissa olin kirjoitellut ja asetellut tavoitteita tulevalle kisakaudelle. Siksipä aion nyt tehdä saman ajatellen ensi kautta, sillä tavoitteiden asettelu on hyödyllistä, jotta on jotain mitä kohti kulkea. Mikäänhän ei ole kiveen kirjoitettu, mutta on kiva pohtia mihin voisi olla realistisia mahdollisuuksia, jos vaan tähdet pysyvät kohdillaan ja hevoset ehjinä. Kuten jokaisena vuonna tähän mennessä on havaittu, loukkaantumisten vuoksi ei tavoitteisiin aina päästä, mutta se on osa tätä harrastusta yhtä lailla kuin ne onnistumisetkin.

MURDE


Murdella on paljon haasteita vielä kilpailemisen suhteen. Sen pitää oppia liikkumaan jalasta eteen niin, että sitä voi ratsastaa ilman kepukkaa läpi vähän vaikeampienkin tehtävien. Tämä ei vielä ole mahdollista. Tavoitteena on kuitenkin päästä starttaamaan aluetasolla ainakin He A-tasolla ja saada kvaali kansallisiin. Jos Murde oppisi toimimaan vähän paremmin jalalla, voisi myös ajatella VaB-ratoja... Temputhan Murde kyllä osaa, mutta perusratsastus ilman kepukkaa pitää saada kuntoon!

ZORRO



Zorpan eli Moniponin tavoitteena on startata koulupuolella 5-vuotisluokkia ja estepuolella mahdollisesti ainakin joku alkukauden noviisirata 90cm tasolla. Laatuponikilpailuun todennäköisesti osallistutaan tänäkin vuonna. Ponden kaikkein tärkein tavoite olisi pysyä ehjänä. :)

EEMELI


Eemelin tavoitteena on kilpailla 5-vuotisluokkia kouluratsastuksessa. Sen ei pitäisi olla sille alkuunkaan mahdoton tehtävä, jos sen kehitys jatkuu samalla mallilla kuin tähänkin asti... Eiköhän myös laatuponikilpailuun lähdetä tämänkin kanssa!

TOKAJ


Tokajin kanssa on toiveenaa päästä suorittamaan vähän useampi rata kuin menneellä kaudella. Tavoitteena on nyt sitten vihdoin vakiinnuttaa se yli 60% tulostaso VaB-radoilla (joka siis menneellä kaudella jäi saavuttamatta) ja ehkä loppukaudesta uskaltaa kokeilla jossain harjoituskilpailuissa se elämäni ensimmäinen VaA-ratakin.. (IIKSIIKSIIKS) Tavoitteeksi voisin myös asettaa sen 60% ylittämisen kansallisessa VaB:ssä.

SAMI


Kuten aina, Samin kilpaileminen kouluratsastuksessa riippuu sen suorittamisista valjakkopuolella... Toivoisin kuitenkin, että päästäisi sen kanssa harjoittelemaan VaB-ratoja ja tulostaso niissä nousisi sinne 60% paremmalle puolelle. Sen pitäisi olla täysin mahdollista kunhan vaan saadaan vähän rutiinia niihin hommiin...

KERMA


Kerman yksioikoinen tavoite on päästä starttaamaan aluetasolla! :)

AKU


Akun kanssa tavoitteena on päästä kilpailemaan! Viime kausi meni estehommien ja sairastelujenkin varjossa, mutta nyt haluaisin ehdottomasti päästä mustan jättiläisenkin kanssa vihdoin ja viimein vähän enemmän radoille sitä kuuluisaa rutiinia hakemaan. Tavoitteeksi otetaan mahtipontisesti rusetti aluetasolta ja debyytti kansallisissa! Ja vähempään ei tyydytä! :) Akua on rakennettu pikku hiljaa ja varovasti ja nyt vihdoin se alkaa olemaan aika kivassa vireessä, joten josko se vihdoin pääsisi näyttämään sitä työn tulosta radoillekin...

VILPPU


Menneen kauden yllättäjä saa kovat tavoitteet tulevallekin kaudelle, sillä Vilppu on nyt 6-vuotias ja siten on aika tähdätä kasvattajakilpailuun! Vilpulle pitäisi siis hankkia rutiinia He B-tasolta ja rakentaa sitä kohti He A-tasoa... Saa nähdä, kuinka tässä käy!


ESMERALDA


Jos Esmeralda tulee kilpailukuntoon, tavoitteena on startata ainakin aluetasolla HeA-luokissa ja jollain tasolla päästä staraamaan myös joku VaB... Kaukana siintää ajatus myös kansallisesta startista tämän ponin kanssa vihdoin ja viimein, mutta siihen on kyllä vielä pitkä tie kuljettavana. Toivotaan kuitenkin parasta!

Tuoko vuosi mukanaan jotain uutta kilpailtavaa, jää nähtäväksi..!

Yleistavoitteena olisi päästä osallistumaan aluemestaruuksiin ja mahdollisesti myös ehkä joukkue-SM-kilpailuihin... :)

Nyt kun kaikki päänsisällä velloneet suunnitelmat ja ajatukset on laitettu sanoiksi, täytynee lähteä reenailemaan kohti näitä tavoitteita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti