sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Ponde ja Nipsu

Tiistaina päästiin taas seurani järjestämään Nipsun valmennukseen. Valmennuksen oli tarkoitus olla kaksipäiväinen, mutta maanantai oli valitettavasti jouduttu perumaan, joten tällä kertaa oli tarjolla vain yksi päivä. Murde ja Eemeli olivat jo rehkineet oman osuutensa valmennuksissa, joten tällä kertaa valmentautumisvuorossa oli Ponde.


Aloitettiin Ponden kanssa ravissa työskentely. Etsittiin isoa ravia hyvässä tahdissa pitkin askelein, ei aivan helppoa, mutta päästiin kiinni siitä, mitä se voisi olla. Kädet koko ajan hiljaa ja ajatuksena saada poni jopa vähän vahvaksi kohti kättä. Tämän jälkeen työskenneltiin ravin sisällä siirtymisillä sekä avotaivutuksilla ympyrällä. Pikkuhiljaa työskenneltiin myös ravi-käynti-ravi-siirtymisillä, joissa ajatuksena oli tehdä ne mahdollisimman hitaasti. Pondehan mieluusti tekee paljon pieniä nopeita askeleita ja näistä pyrittiin pääsemään kokonaan eroon myös siirtymisissä. Siirtymiset pyrittiin tekemään myös oikeastaan vain istunnalla, jotta päästiin myös sitä kautta kiinni askelten hitauteen.
 
Jossain vaiheessa Nipsu pyysi myös käyttämään apuna raippaa ja siitähän riemu irtosi. :) Ponde ei ole viime syksyn ajo-opetusreissun jälkeen sietänyt raippaa juurikaan. Ehkä sitä ei ole juurikaan siis käytetty ja nyt kun sitä taas otettaisi käyttöön, poni on hieman dramaattinen... Ennen oripäiviähän raippaa käytettiin esim. Stellan ohjeiden mukaisesti paljonkin laukkatyöskentelyssä, jotta saatiin isompia askeleita ja askeleisiin enemmän ponnistusta. Nyt raipan pienimmästäkin hipaisusta oli tarjolla vain pieniä ja vähän isompiakin pukkeja! Yritettiin kuitenkin jonkun aikaa siedättää ponia kepukkaan ja välillä saatiinkin ihan hyviä reaktioita aikaiseksi, mutta pääosin takajalat kuitenkin nousivat kohti kattoa kropan alle astumisen sijasta... Tässä vaiheessa pilottikin oli jo irtaantumassa ratsustaan pariin otteeseen. Tuli elävästi mieleen eräät vaihtotreenit samaisessa hallissa Samin kanssa, joissa meno oli yhtä lennokasta... :)

Takajalka alle ja kantamaan.
Takajalat taivaaseen!
Tämän jälkeen aloitettiin pohkeenväistöharjoitukset diagonaalilla. Ensin pelkkää pohkaria ravissa ja sitten keskellä siirtyminen käyntiin pohkarin sisällä ja muutaman askeleen päästä takaisin raviin. Erittäin hyödyllinen harjoitus, jossa saatiin hyvin aktivoitua sisätakajalka kantamaan läpi siirtymisen. Tästä siirryttiin pikkuhiljaa siirtymätyöskentelyyn niin, että pohkeenväistön sisällä saman diagonaalin aikana tehtiin kolme siirtymistä edestakaisin käynnin ja ravin välillä. Tämä oli ihan superhyödyllinen tehtävä meille, sain tällä myös oikean lavan kivasti haltuun väistössä oikealle, joka aina aika ajoin on hieman hankalaa.

Kun nämä sujuivat, siirryttiin työskentelemään pohkariin laukassa. Laukassa pelailtiin sekä hitaamman ja normilaukan välillä sekä väistön ja suoristusten välillä. Väistö hitaassa laukassa oli vielä ajoittain aika hankalaa ja poni vaati paljon tukea siihen, mutta onnistumisiakin saatiin ja tämä oli ehdottoman kehittävä tehtävä, jota pitää yrittää kotonakin jollain tavalla saada tehtyä. Ponde on kyllä siitä kiva, että sille kaikki tällaiset teknisemmät tehtävät on äärettömän helppoja, vaikka voimaa ei vielä olekaan, se yrittää ja tuntuu ymmärtävän koko ajan, mitä siltä pyydetään.


Lopuksi vielä vähän laukan kokoamista ja sitten kevyttä ravia hyvässä tahdissa pidemmällä raamilla ja taas oli reenit saatu suoritettua! Olipa kivaa! 

4 kommenttia:

 1. Näkyy tosiaan olevan aika ilmava reaktio raippaan:D
  mutta hieno poni,ai että minä tykkään tästä kaverista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset kommentistasi! Ponde on kyllä ihana. :) Niin kuin kyllä noi kaikki mun läsit. Ne on valloittavia persoonia jokainen omalla tavallaan.

   Poista