maanantai 7. heinäkuuta 2014

Elossa

Niin paljon kirjoiteltavaa ja kerrottavaa, niin vähän aikaa. Syytän itseni lisäksi tästä myös hovikuvaajaa, sillä hovikuvaajalla on ollut teknisten ongelmien (sekä kroonisen ajanpuutteen vuoksi) kuvien toimittamisongelmia. Jotenkin on aina niin paljon helpompi lähteä avaamaan ja analysoimaan tapahtumia kuvien kautta kuin ilman niitä...

William Matthewn valmennus
Williamin mukaan ensimmäistä kertaa päästiin ihan ratsastamaan Eemeliä. :) Eli siis Eemeli oli alusta asti rennon letkeä eikä hötkyillyt omiaan, kuten aiemmilla kerroilla on vielä ollut tapana. Työskenneltiin alussa normaalisti rauhallisen tahdin kanssa ja pyrittiin saamaan hevonen työskentelemään rennoksi läpi kroppansa. Heti alusta asti tämä lähti onnistumaan ja päästiin työskentelemään laukannostojen kanssa ja saatiinkin tehtyä pyynnöstä käynnistä sekä vasta- että myötälaukan nostoja. Vastalaukka otettiin siis ensimmäisen kerran työn alle ja olihan se hieman vaikeaa, mutta onnistumisiakin saatiin. Jälleen kerran ihan supertyöskentely ja erittäin hyvä fiilis valmennuksen jälkeen!

Maria Schwennesenin valmennus
Touko-kesäkuun vaihteessa olin ilmoittautunut VDC:ssä järjestettyyn australialaisen koulutuomarin valmennukseen. Alun perin oli tarkoituksena mennä kahtena päivänä yhdellä hevosella, mutta Järvenpään aluekisat vähän sotkivat kuviota ja päädyinkin menemään kahdella hevosella yhtenä päivänä. Mukaan lähtivät Eemeli ja Murde. Eemeli oli vuorossa ensimmäisenä. Sen kanssa tehtiin vaan tsiljoonittain pidätteitä ja etsittiin rauhallista tahtia ja menoa. Eemeli oli selkeästi edellisen päivän treeneistä väsynyt ja hosui siksi hieman normaaliakin enemmän, mutta pikku hiljaa rauhoittui töihin. Ratsastettiin seuraavan viikon Korpilahden kansallisten ohjelma läpi pariin kertaan ja se sujui todella kivasti loppujen lopuksi. Alkuun siirtymiset laukasta diagonaalin jälkeen raviin oli hieman hakusessa, mutta nekin löytyivät lopulta. Maria pyysi minua tekemään pidätteen laukassa aina kun olin "on the top of the canter" ja se olikin ihan supervinkki, sillä sitä ajattelemalla pääsin hyvin kiinni pidätteisiin laukassa ja sain siirtymiset huomattavasti tasapainoisimmiksi!
Murden kanssa treenattiin reaktionopeutta ja sen piti todella reagoida jalkaan joka kerta. Murdelle valmennus oli ihan superhyvä ja kun se reagoi jalkaan, oli helppoa tehdä niin avot, sulut kuin sarjavaihdotkin. Ravissa tehtiin sulutkin siksakkina!!! Tätä fiilistä pitäisi ehdottomasti hakea kotitreenissäkin. Kunhan saan joskus kuvat tästä valmennuksesta, voin vielä palata tarkemmin näihin fiiliksiin. Marian mielestä kaivataan vaan vähän treeniä ja hevonen on valmis Pyhään Yrjöön.... Ja mulla kun on vaikeuksia saada se luotsattua läpi helposta a:sta. ;)

Korpilahden kansalliset
Korpilahdella oltiin kuukausi sitten Eemelin ja Ponden kanssa kilpailemassa 5-vee cupin osakilpailussa. Eemelin kanssa oli Marian valmennuksessa harjoiteltu rataa ja se tuntui olevan yllättävän hyvin hallussa. Ponden kanssa oltiin reenailtu perusjuttuja kotona ja sekin tuntui olevan ihan kivalla mallilla, melkohyvin avuilla ja vähitellen jaksaa taas vähän enemmän. Hyvillä mielin siis ajeltiin vähän kauemmas kilpailemaan. Sää kotoa lähtiessä oli jopa kuuma, mutta kilpailupaikalle päästäessä meitä odotti kaatosade. Verryttely Eemelin kanssa tapahtui kaatosateessa ja myös radan aikana vettä tuli enemmän kuin toiveissa oli. Starttasimme luokkaan ensimmäisinä. Eemeliä selkeästi ärsytti tehdä vakavaa duunia sateessa, mutta mukisematta suoritti silti radan hyvin omalla tasollaan prosentein 62.4%. Se jokin jäi silti tästä radasta pois. Olin tyytyväinen, mutten siltikään aivan tyytyväinen. Sade huuhtoi mennessään selkeästi sen parhaan terän meidän suorittamisestamme. Ponden kanssa verryttely alkoi sateessa, mutta rataa kohden mentäessä sade alkoi heikkenemään ja lopulta loppuikin. Ponde jaksoi keskittyä huomattavasti paremmin kuin Laaksolla ja tuntui pätkittäin varsin hyvältä. Radalla olin ihan fiiliksissä, kun raviohjelman läpi päästiin kohtuullisen kunnialla ilman sen suurempia hötkyilyjä. Kun sitten ajattelin, että jee, enää vaan helppo laukka ohjelma, oli Ponde hieman eri mieltä. Se sujautteli matkan varrelle laukanvaihtoja pukittaen ja viimeisen pitkän sivun ravissa se olisi halunnut laukata kokonaan. Aina ei voi voittaa. :) Ja jonkun kerran se muisti vielä vastata jonkun toisen huuteluunkin... Paljon harvemmin kuitenkin kuin Laaksolla, mikä oli mukava huomata. Prosentit laskivat rikkeistä 55.6%. Sitä ehjää ja tasaista suoritusta odotellessa... :) Olin kuitenkin kaiken kaikkiaan tyytyväinen päivän antimiin. Ensimmäinen pitkä kisareissu tälle kaudelle ja kumpikin poni pysyi vireänä ja freesinä läpi reissun. Jälleen erittäin hyvää kokemusta niin minulle itselleni kuin poneillekin.

Senioriderby
Tästä sainkin jo rustattua oman postauksensa, kuvia vielä odotellessa... :)

Taina Rajalan tunnit Rusthollissa
Toksun kanssa osallistuttiin Tainan pitämälle kaksipäiväiselle kesäkurssille Rusthollissa. Alun perin piti ottaa Murde mukaan, mutta päädyinkin reenauttamaan Toksua. Ratsastettiin kumpanakin päivänä aluksi Tokaj oikein pitkäksi ja hyvään tahtiin, jotta se sai selän pyöreäksi ja takaosan toimimaan. Siitä pikku hiljaa nostettiin muotoa ylemmäs ja painoa enemmän takaosalle. Tehtiin paljon siirtymisiä askellajien sisällä sekä todella paljon laukannostoja ravista niin, että hevosen tuli säilyä oikein pyöreänä ja rentona läpi noston. Takaisin raviin siirtyessä ei myöskään saanut ajatella taaksepäin vaan senkin piti tulla hyvin eteenpäin. Tokaj liikkui lopuksi paremmin kuin koskaan. Sen raviin tuli sellaista liikettä, etten vielä koskaan ole saanut moista liitoa siitä irti, vaikka sitä on paljon työstettykin monin eri tavoin ja monien eri valmentajien kanssa. Wau! Mutta samahan oli talvella Murden kanssa kun kerran Tainan tunnille päästiin. Loppujen lopuksi Murde liikkui isoin askelein ja elastisesti. Fiilis oli uskomaton silloinkin! Toivottavasti taas pian päästäisi Tainan oppiin!

Williamin valmennus
Will ratsasti Murden ja Eemelin kanssa tehtiin varsin tehokas treeni. Murde näytti jopa ihan hevoselta välillä väläytellessään parasta osaamistaan! Will tuntui tykkäävän siitä ja teki sen kanssa todella hyvää duunia. Eemelin kanssa jatkettiin vastalaukkojen kanssa, jotka olivat nyt jo paljon helpompia ja sujuivat jopa todella hyvin tällä kertaa. Kotiläksyt oli siis tehtynä. :) Ravissa jälleen avoja ja voltteja ja ravikin alkaa tuntumaan jo ravilta. Kumpikin hevonen sai paljon kehuja ja hyviä vinkkejä kotitreeniin! Kuvat kertokoot enemmän kuin tuhat sanaa tältä kerralta...


Tässä viime aikaisia tapahtumia pikakelaukseslla käytynä. :) Ehkä mulla taas joku vuosi on enemmän aikaa kirjoitella ja paneutua näihin tekemisiin. Huomenna ainakin viikoksi lomailemaan etelän aurinkoon ja katsellaan taas sen jälkeen lisää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti