keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Piet 5.7. / Murde

Kesä on jatkunut sekä kuumana että kiireisenä. Ihanaa, että lämpimät kelit löysivät tiensä tänne Suomen kamarallekin ja on päästy nauttimaan kuumista kesäpäivistä. Kohta saa kuitenkin taas hytistä kylmyydessä talven läpi... Heinäkuun alussa päästiin pitkästä aikaa nauttimaan Piet Tijssenin valmennuksesta. Lauantaina mukaan lähti Murde ja sunnuntaina Eemeli. Murdelle olin suunnitellut alun perin kummatkin päivät, mutta kylmien viikkojen jälkeen juuri tuolloin helteet alkoivat helliä meitä, joten en sitten raaskinut väsyttää Murdea liikaa kahden päivän helleurakoinnilla. Lisäksi Eemelillä oli Lappeenrannan kisat tuloillaan, joten sille oli kiva saada vähän oikeita hommia kunnon kentällä alle.

Lauantaina tehtiin todella hyvä työskentely Murden kanssa. Paljon siirtymisiä sekä askellajien välillä että niiden sisällä. Ensin laukassa ja sitten ravissa. Laukassa tuli paljon hyviä pätkiä sekä eteenpäinvievässä laukassa että kootummassakin laukassa. Ravissa saatiin muutamia askeleita kokoon ihan superisti, tuntui ehkä melkein parhaalta ravilta koskaan Murden kanssa. Se kantoi itsensä hyvässä ryhdissä ja ravasi hienosti läpi kroppansa. Tokihan se edelleen tarvitsee vielä enemmän voimaa, mutta hyvässä alussa ollaan kuitenkin.

Kun askellajit löytyivät kivasti haltuun, työskenneltiin avoilla ja suluilla sekä ravissa että laukassa. Muutama avotaivutus tuntui ihan mielettömän hyvältä kun sain ravin säilymään eteenpäinpyrkivänä ja ylämäkeen läpi tehtävän! Suluissa oli vieläkin jonkun verran haparointia, mutta kyllä nekin ovat paljon kehittyneet. Kunhan vaan saan tahdin ja taivutuksen säilymään, on liike itsessään sitten helppo. Pari pientä muttaa vaan matkalla siis! ;)

Laukassa työskenneltiin vaihtojen kanssa, vaihtoja sulkujen jälkeen suoralla, lävistäjällä keskipisteessä sekä nelikaarisella kiemurauralla. Siinä vaiheessa Murde alkoi jo tuntumaan hieman väsyneeltä, joten vaihdot eivät olleet ihan niin teräviä kuin olisi suonut eikä aina ihan riittävän nopeasti avusta, mutta pääosin kuitenkin puhtaita ja helppoja kunhan vaan sain ne ratsastettua toivotusti.Työskenneltiin myös paljon pysähdysten, peruutusten sekä takaosakäännösten kanssa. Pysähdykset ja peruutukset alkavat olla jo aika hyviä eikä liikkeellekään lähdetä enää ihan joka kerta laukassa, mutta takareissa oli vielä hieman työstämistä. Takaosakäännös oikealle sujui helposti ja vaivattomasti, mutta vasemmalle ei ihan niin hyvin. Käännös lähti koko ajan hyvin, mutta lopussa aina Murde hämmentyi. Pietillä oli tähänkin ratkaisu, sillä vain pieni muutos olla käyttämättä niin paljon oikeaa jalkaa auttoi huomattavasti ja Murde jäi kääntymään paljon tyytyväisemmin. Lopuksi vielä vähän ravilisäyksiä niin, että sain Murden pysymään ylhäällä eikä se saanut sukeltaa alkuunkaan. Muutaman kerran kun vähän harjoitteli niin kyllä se oikea fiilis sieltä lähti löytymään ja hevonen ravaamaan ihan oikeasti ylämäkeen. Se on siis mahdollista!!!!! :)


Valmennuksen jälkeen oltiin jälleen tyytyväisiä kummatkin, sekä minä että hevonen. Hyvillä mielin pakkailtiin Murde koppiin ja lähdettiin ajamaan kotia kohden. Lomakin oli juuri aluillaan ja kotimatkalla tankattiin herneitä ja mansikoita matkaan!

2 kommenttia:

  1. Kylläpä murde näyttää kuvissa ryhdikkäältä!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset kommentistasi! Joo, pikkuhiljaa Murdelle alkaa löytymään ryhtiä ja voimaa kantaa itsensä. :) Murdentapaiselle takakorkealle hevoselle se ei ole kovinkaan helppoa, mutta onneksi on hyviä valmentajia auttamassa!

      Poista