sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Läsiterapiaa marrasmasennukseen

Marrasmasennuksen iskiessä täytyy keksiä tapoja sen taltuttamiseen. Ei voi vaan vaipua talviunille vaan on heräteltävä itsensä todellisuuteen ja pisristettävä itseään erinäisin tavoin. Masennuksen ehdoton vastalääke on läsiterapia. Olenkin siis nauttinut mahdollisimman paljon läsiterapiaa vaihtelevalla annostuksella ja erilaisissa muodoissa.

1. Vieras läsi

Kun omat läsit ei riitä, on turvauduttava myös vieraaseen läsiin. Olin kvaalannut omat (järkevät) ratsuni seuramestaruuksien ulkopuolelle, joten piti keksiä joku tilanteeseen sopiva ratsu omien ulkopuolelta. Muutamakin vaihtoehto oli mietinnässä, mutta kun minulle tarjoutui mahdollisuus lainata ystäväni Stinan ihanaa läsiä, tartuin tilaisuuteen. :)

Olen ihastellut tätä läsiä Stinan kanssa kilpaillessaan jo useamman vuoden ajan ja nyt sain sitten itse kokeilla sitä ja startata sillä seuramme mestaruuskilpailussa. Kävin kahdesti harjoittelemassa läsillä kotimaisemissa ja sitten ei muuta kuin starttiin. Päivä oli ihan mielettömän hauska ja oli todella mukavaa vaihtelua tehdä koulukisoissa jotain hauskaa ja hieman päätöntä. :)

Verkkailin kevyesti ja luotsasin läsin läpi radan. Kiltti läsi teki kaiken juuri niin hyvin kuin ratsastaja vain osasi sitä pyytää tekemään! Tuloksena 64% ja seuramestaruushopeaa. Kilpailu oli jännittävä, sillä meillä oli voittajan kanssa täsmälleen samat pisteet, mutta lopulta voitto kotiutui alakerran pisteillä toiseen osoitteeseen... Olin kuitenkin supertyytyväinen iki-ihanaan läsiin. Olisin toki voinut itse ratsastaa paremmin, mutta aina sitä ei vaan ihan onnistu olemaan niin hyvä kuin toivoisi. :)

Kiitokset Stinalle läsin lainasta ja aivan ihanasta päivästä sekä koutsailusta etukäteen. Katsotaan, mitä hauskaa seuraavan kerran keksitään!!!!

 2. Oma superläsi

Pienellä riskillä lähdettiin Murden kanssa harjoituskilpailuihin Alholle eilen. Olin päättänyt, että nyt tai ei koskaan. Ilmoitin meidät siis Va B:0-ohjelmaan ja niin me debytoimme ensimmäistä kertaa elämässämme VaB-tasoisessa ohjelmassa. Kun meillä ei aina suju noi helpommatkaan ohjelmat niin en oikein tiennyt, mitä olisi odotettavissa tämän tason radalta.

Verkassa Murde oli pitkästä aikaa taas todella jännittynyt, aivan kivikova kropastaan eikä reagoinut millekään avuille. Verkka-aikaa oli onneksi ihan kivasti, ensin maneesiverkka ja sitten vielä ulkona häröilyä parin ratsukon ajan. Pikkuhiljaa sain hevosta vähän kuulolle ja edes vähän pehmenemään kropastaan.

Päästyäni uudelleen maneesiin juuri ennen rataa sain kuin sainkin Murden moottorin käyntiin ja jostain löytyi meille hieman lisäenergiaa. Hyvillä mielin siis tehtävien kimppuun. Mikään ei sujunut aivan niin kuin oppikirjasta, mutta mitään kovin katastrofaalistakaan ei tapahtunut ja laukkaohjelmassa saatiin jopa tehtyä ihan päteviä pätkiä. Lopputervehdyslinjalle tehtiin kyllä yksi ylimääräinen laukanvaihto. :) Se olikin ainoa ala-arvoinen numero radallamme, muutoin kaikki numerot oli 6 tai yli ja laukkaohjelmassa ylsimme jopa seiskoihin.

Kun sain arvostelupöytäkirjan käsiini, olin aivan ihmeissäni ja samaan aikaan onnesta soikeana. Saatiin meidän ekasta vaativasta 61,5%. Wau!!!! Vaikka kyseessä olikin vain harjoitus, olin silti ihan fiilareissa, että ehkä me joskus todellakin päästään nousemaan tälle tasolle ihan oikeissa kisoissakin. Meillä kun tuo tulostaso Murden kanssa kaikilla muilla tasoillakin pysyy tuossa 60% tuntumassa, oli upeeta saada melkein kauden parhaimpia tulosprosentteja juuri tästä debyytistä uudella tasolla.

Kyllä se omakin pieni läsi osaa välillä yllättää ihan toden teolla. :)
3. Loput omat läsit

Toki myös Eemeli ja Ponde ovat olleet mukana terapiatyössä. Eemeli on loistanut valmennuksissa ja saanut paljon kehuja kehittymisestään. Ponde sen sijaan kävi myös koulukisoissa ihmettelemässä maailmaa, vaikkei ravihommat oikein miellyttäneetkään, oli laukkaohjelmassa varsin hyviä pätkiä. Lisäksi Ponde on kunostautunut estetreeneissä ja kilpailuissa erittäin mallikkaasti. :)Ei siis voikaan vajota masennukseen kun on niin ihanaa läsiterapiaa tarjolla päivästä toiseen ja kohtahan on jo taas kesä ja kisakausi!!! ;)

2 kommenttia:

  1. Mä en pystynyt lukee tätä postausta, kun joka lauseessa luki "läsi"... :D Muuten oli kyllä hyvä teksti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olis pitänyt laittaa läsi isolla L-kirjaimella, ni se olis ollut vähän oikeammin kirjoitettu. Kun kuitenkin käytin läsiä vähän niin kuin hevosen nimenä. :) Mutta ymmärrän tuskasi, pyritään käyttämään läsi-sanaa vähemmän tulevaisuudessa. :)

      Poista