torstai 19. marraskuuta 2015

Murde ja paluu reeneihin elokuussa!

Eemelin reeneistä Willin ja Pietin ohjauksessa elokuussa saatiinkin jo pieni yhteenveto Ponibreeders-postauksessa, mutta kerrotaan nyt Murdenkin reeneistä, jotta saan niistäkin jotain muistiin ennen kuin kaikki ajatukset niistä ovat hukkuneet aivojen syövereihin.

Murdeahan oli kuntouteltu koko heinäkuun ajan lähinnä maastakäsin työskennellen, jotta kroppa saataisi taas hyvin hommiin ja jotta näin koko ajan, miltä liike näytti. Olin juoksutellut pessoalla, tehnyt väistöjä maastakäsin, peruutellut ja notkistellut Murdea vimmana. Se oli myös käynyt maastokävelyillä, jotta sai pikkuhiljaa taas kuntoa paraneman. Murde liikkui koko ajan aika kivasti ja vähitellen alettiin myös ratsastamaan vähän normimmin. Elokuun loppupuolella oli siis aika siirtyä taas valmennusten maailmaan.

Ensin vuorossa oli Murdellakin Pietin tunnit. Aluksi oli havaittavissa vielä pientä jäykkyyttä, mutta alun jäykkyyden jälkeen Murde lähti hyvin liikkeelle ja toimi varsin mainiosti. Tehtiin ihan normityöskentely, paljon siirtymisiä askellajien sisällä, pysähdyksiä, takaosakäännöksiä, avoja ja sulkuja. Olin äärimmäisen onnellinen, sillä hevonen tuntui toimivan hyvin ja olevan halukas tekemään töitä. Koko ajan oli kuitenkin ollut huoli takaraivossa, että mitä jos Murde ei tulekaan enää kuntoon ja mitä jos se onkin ihan rikki eikä halua enää tehdä töitä ja mitä kaikkea nyt vaan normisti hevosenomistajille tulee mieleen, kun hevosesta löytyy vähän jotain vaivaa. ;)

Toisena päivänä tehtiin enemmän laukkatyöskentelyä ja saatiinkin vähän vaikempiakin temppuja toteutumaan, sarjat onnistui kolmosella ja nelosella ja vähän käännettiin työskentelypiruettiakin. Oli kyllä ihan sikamageeta huomata, että Murde on taas vireessä ja kyllä se edelleen toimii ja pystyy tekemään vaikka mitä tahtoessaan. Se on vaan niiiiin mun heppa. <3 nbsp="" p="">Heti Pietin treenien jälkeen oli vuorossa siis Williamin reenit. Pohdin, josko Murde olisi tuntunut väsyneeltä, mutta päinvastoin, tuntui siltä, että mitä paremmin treenattiin, sitä paremmin se jaksoi. :)

Ekana päivänä Willin treeneissä vetristeltiin menemään. Aluksi paljon laukkaa ja vastalaukkaa, jotta saatiin hevonen suoraksi ja kummallekin ohjalle sekä pohkeelle ja asettumaan niskasta sekä lavat haltuun. Murde oli ihanan eteenpäinpyrkivä ja tuntui liikkuvan hyvin heti alusta alkaen. Laukassa sitä on vielä mukavan helppo ratsastaa, joten alku tuntui vaan hyvältä...Sitten siirryttiin ravityöskentelyyn, jossa ratsastettiin paljon väistöjä, joilla jumppailtiin kroppaa notkeammaksi. Ja aika notkealtahan tuo näyttikin! ;)
Will oli tyytyväinen näkemäänsä ekan päivänä jäljiltä ja Murde sai jopa vähän kehuja. Ihan kiva, ettei loman aikana oltu menetetty ihan kaikkea osaamistamme!!

Willin tokan päivän treeneissä tehtiin vimmana laukkasulkuja. Ne on mulle aina jotenkin yhtä vaikeita, kun en osaa pitää ohjia kädessä. :) Jälleen kerran sain muistaa koko ajan, että se ulko-ohja on se oikeastaan tärkein apu siinä sulussa ja että se pitää olla kädessä, jotta homma onnistuu. Ja kun se oli kädessä, niin kyllähän se sulku todella onnistuikin. Teimme jopa siksak-sulkuja, jotka ovat mulle vielä melko vieraita tuttavuuksia, mutta yllättävän hyvin kyllä sujui. Se oli oikeastaan ihan sikamakee fiilis, kuinka tavallaan ratsasti vaan sitä vaihtoa, ni se sulku tuli siinä kaupanpäälliseks. ;)


Vaihtoja työstettiin myös paljon ilman sulkuja, tehtiin 3- ja 4-kaarista kiemurauraa vaihdoilla ihan tsiljoona kertaa ja saatiinkin kyllä ihan hienoja vaihtoja aikaiseksi. Mutta oli siinä tekemistäkin. Kyllä ihan joutui tsemppailemaan, että homma toimi toivotusti. Siitä kai ratsastuksessa on kuulemma kysymyskin..? :)
Olin kyllä ihan superonnellinen noiden treenien jälkeen, kun pääsin taas fiilistelemään omalla ihanalla hepallani kaikenlaista hauskaa. Vaikkei sitä oo aina ihan maailman helpointa saada toimimaan ja välillä sen ratsastaminen ilman ohjausta on ihan pelkkää pään hakkaamista seinään, niin kun sen kanssa joku onnistuu, on tunne ihan mieletön!


2 kommenttia:

  1. Voi murde..:)näyttää muuten tyytyväiseltä näissä kuvissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina joskus se on tyytyväinen. :) Ja etenkin kun se on päässyt taas retkeilemään tyhmän loman jäljiltä. Mut Murde vaan on niin ihq!!!!

      Poista