perjantai 6. tammikuuta 2017

Tavoitteiden toteutumisesta

Vuosi sitten asetin tavoitteita alkavalle kaudelle omille hevosilleni. Niihin on aina hauska palata jälkikäteen, sillä näin vuoden jälkeen ei itsekään oikein muista, minkälaisia ajatuksia silloin on ollut...

Tässä siis asettamani tavoite Murdelle: 

"Murden tavoite olisi edelleen säilyä ratsastettavana radalla ja parantaa toki tulostasoaankin. Alkukaudesta varmaankin HeA on edelleen se oikea taso ja siitä sitten lähdetään jälleen kapuamaan kohti VaB-ratoja. HeA-radoilta pitäisi kyetä saamaan vihdoin ja viimein tasaisesti yli 60% tuloksia ja loppukaudesta toivottavasti päästäisi melkokelvollisiin tuloksiin myös aluetason VaB-radoilla. Siinä on kyllä tekemistä kerrassaan, mutta näillä mennään! :)"

Murdehan on ollut oikea yllättäjä näihin tavoitteisiin nähden. Aloitettiin kausi VaB-radoilla harjotuskilpailuissa ja 1-tasolla. Siitä sitten lähdettiin rakentamaan tietä ensin 2-tason VaB-radalle ja sieltä suoraan 3-tason VaB:hen. Alkukaudesta tulostaso ei päätä huimannut, mutta heinäkuussa Lappeenrannasta irtosi jo 4-tasolla sijoituskin VaB-luokassa. Toki välillä käytiin myös HeA-radoilla keräämässä ratarutiinia. 

Pääosin pysyttiin yli 60% tulostasossa alkukauden ongelmien jälkeen ja tosiaan kavuttiin jopa sinne 3/4-tason kisoihin, mitä en olisi uskonut vielä vuosi sitten. Murden pelastuksena oli äänieristetyn hupun salliminen kilpailukäytössä, joka helpotti elämäämme huomattavasti. Ilman sitä sääntöuudistusta olisimme tuskin päässeet tällaisiinkaan tuloksiin. 

Toki koko viime vuoden saimme myös nauttia erinomaisesta valmennuksesta, joten sekin teki suuren muutoksen hevosiini ja ratsastukseeni. Kuten myös keväällä käyttöön ottamani FreeJump Collier, jonka avulla olen löytänyt ihan uuden vaihteen omaan kropanhallintaani. Ja kuten olen ehkä saattanut mainita, Murde on yksi vaikeimmista hevosista istumisen kannalta ja siihen tuo kropanhallinta on tuonut kyllä huomattavaa helpotusta. 


Willin valmennuksessa Collieria käyttäen

Murden debyytti 3-tasolla Kaarinassa


Murde Lappeenrannassa heinäkuussa

Murde Kellokoskella elokuussa


Eemelin tavoitteet vastaavasti:

"Eemelin tavoitteena on nousta vähitellen VaB-tasolle. Vaikea sanoa, missä vaiheessa kautta sinne päästään, mutta toivossa kuitenkin eletään, että kauden 2016 aikana se VaB-debyytti saataisi tehtyä. HeA-tasolla pitäisi kyetä hätyyttelemään 65% tulostasoa aluetason kisoissa ja kansallisiakin startteja olisi toki toiveissa."

Eemelin kanssa kilpailimme pääosin HeA-tasolla melkoisen mukavalla tulostasolla läpi kauden. Eemeli saavutti HeA-tasolla myös yhden 3-tason sijoituksensa Kaarinassa kesäkuussa. 

VaB-debyyttimme tapahtui niin ikään 3-tasolla Ypäjällä elokuussa kun vaihdot alkoivat vähitellen sujumaan toivotusti treeneissä. Ypäjän nuorten hevosten kilpailuissa kävimme myös kääntymässä VaB-radalla lokakuussa. Siltä osin tavoite on saavutettu. 

Myös 65% tulostasolla käytiin joitakin kertoja. Kauden aikana jouduimme myös useita kertoja pohtimaan kouluratsastuksen arvostelun vaikeutta, kun tuomareiden keskinäiset erot olivat suuria tai heidän arvostelunsa käsittämätöntä. Onneksi olen itsekin tuota arvostelemista opetellut ja kokeillut, niin tietää, ettei se helppo laji ole todellakaan. 


Eemeli Ypäjällä huhtikuussa

Eemeli Kaarinassa kesäkuussa

Eemelin eka vaativa Ypäjällä elokuussa


Eemeli Kellokoskella elokuussa 

Pondelle olin asettanut myös tavoitteita, mutta Ponden tavoitteet vaihtuivat sairasteluun ja siitä toipumiseen. Ponde ehti debytoida 110cm-tasolla heti alkukaudesta, mutta sen jälkeen sai toiseen etujalkaansa hankkarivamman, jota paranneltiin rauhassa kesän ajan. Ponden mielen virkistykseksi käytiin starttaamassa pari HeB-rataa, mutta varsinaisesti ei juuri treenailtu. Syksyllä Ponde muutti ylläpitoon ihanien poniratsastajien käyttöön, joten toivomme näkevämme ponin tulevaisuudessa taas esteradoilla. 


Saikun jälkeen ensimmäistä kertaa pois kotipihasta, 1-tason kilpailu Tuomarinkylässä

2-tason kilpailu Kellokoskella elokuussa

Siinäpä ne tavoitteiden toteutumiset pääosin näiden ihanien omien läsieni osilta. En voisi olla juuri onnellisempi viime kauden sujumisesta, vaikka nälkä kasvaakin toki syödessä... Pääosin kuitenkin kilpailukausi oli ehjä, lukuun ottamatta Eemelin poisjääntiä Lappeenrannasta. Myös asiakkaiden hevosilla sujui mukavasti ja nekin saivat paljon ratarutiinia ja kilpailukokemusta. Melkein kaikille saatiin joku sijoituskin napattua kauden aikana. 

Ensi kautta kohden siis taas useita kokemuksia rikkaampana. Seuraavaksi pitäisi varmaankin siis asettaa uudet tavoitteet, tällä kertaa kaudelle 2017!

1 kommentti:

 1. Cami ei saanu kisoja eikä rusetteja. :( Mutta toivotaan että tämän kisakauden menetys palkitsee ensi kesänä... :)

  Jaken kanssa meidän - siis minun ja Jaken - yhteinen startti jäi vielä haaveeksi, mutta ajattelinkin nostaa rimaa entisestään ja ensi kesän tavoitteena onkin jo ohjelma, jossa on laukkakin mukana! Katsotaan miten käy... Tämän kesän tavoitehan oli raviohjelma ja sellainen on hankala löytää, kun niitä järjestetään niin vähän. Tarviin sit kyllä kisaan mukaan henkilökohtaisen tuutorin, pitänee varata sellanen MR Dressagelta. ;)

  Jake muuten oli niiiin hieno sekä Kellokosken kisoissa että Laatuponikisoissa, ettei voi olla muuta kuin tyytyväinen. Lisäksi oli se suuri itseni ylitys ponin kanssa eli lähdin ihan "yksin" sen kanssa Vermon poninäyttelyyn, sain sen hyväksytysti esitettyä ja koko reissu meni kaiken kaikkiaan hyvin.

  Omana tavoitteena ei varsinaisesti ollut (mutta tulipa silti ylitettyä) sellainen kynnys kuin ponien kuljettelu ihan yksin. Enpä tajunnut mokomaa asiaa edes tavoitella, mutta kun tuolla autolla on niin kiva ajella, niin kyydissä menee sujuvasti ponikin. Edelleenkään en kyllä halua lastata niitä yksin, kun se ei ole autolla mitään liian kätevää.

  Camin tavoitteena on olla ensi vuonnakin tähän aikaan vuodesta terve ja onnellinen. Sitä toki toivon Jakellekin, mutta sille lisäksi vielä kisatavoite. Ainakin yhdet kisat maaliin asti kahdestaan.

  VastaaPoista