sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Hönden treenejä

Hönö-Petteri on vähitellen aloittanut työt. Se alkaa olemaan normikäsittelyssä sen verran helppo ja mukava, että olemme alkaneet harjoittelemaan hieman vaikeampia asioitakin. Ja vielä kun on juuri nyt mukavasti luntakin, ovat pohjat sellaiset, että sen kanssa on voinut tehdä juoksutusreenejäkin.

Alkuviikosta yhtenä iltana laitettiin toista kertaa satula selkään ja juoksutettiin Hönde. Tämä taisi nyt olla kolmas kerta kun Hönde juoksi liinassa ympyrällä ja ensimmäinen kerta satula selässä. Välillä herralla oli hieman vaikeuksia säilyttää tasapaino ja eteenpäinpyrkimys samaan aikaan, mutta muutoin juoksutus sujui ongelmitta. Satulasta selässään ei sanonut taaskaan yhtään mitään, lopuksi vielä vähän ravisteltiin jalustimia eikä sekään vaikuttanut olevan kauhistuttavaa Hönden mielestä.

Eilen oli taas leppoisa, tyyni ilta ja mukavasti lunta, joten päädyimme jatkamaan harjoituksia. Satula Hönö-Petterille selkään, suitset päähän ja ei muuta kuin hommiin. Tässä vaiheessa piti ihan ottaa kuva Höndestä, kun se näytti jotenkin melkein ratsuhevoselta. ;)

Kolmas kerta satula selässä

Sitten juoksutukseen. Laskin jalustimet alas juoksutukseen eikä sekään aiheuttanut minkään sortin reaktioita hevosessa. Ihan yhtä rennon letkeästi juoksi kuin aina aikaisemminkin, tällä kertaa oli kyllä havaittavissa edistysaskeleita siinä, että reitti ja eteenpäinpyrkimys säilyivät huomattavasti aiempia kertoja helpommin yhtäaikaisesti. Vasemmassa kierroksessa laukkakin säilyi jo useita kierroksia kerralla, oikeassa oli vielä enemmän haparointia asian tiimoilta.

Juoksutuksen jälkeen haettiin jakkara ja nousin selkään. Hönde oli ihan mukana jutussa eikä sitä ihmetyttänyt yhtään. Nousin samoin tein istumaankin ja rapsuttelin Höndeä edestä ja takaa ja taputtelin sitä eikä se ahdistunut mistään. Tulin alas ja nousin vielä uudemman kerran selkään. Sillä kertaa jalat jalustimiin ja mentiin kaksi askelta taaksepäin ja askel eteen. Paljon rapsutuksia ja kehuja ja alas selästä. Hönde oli niin rento poika, että otinpahan kuvankin selästä! Eikös se ole selkeä ratsuhevosen määritelmä, että voi mennä selkään, kaivaa kameran turvallisesti taskusta ja ottaa korvakuvan..?

Ekaa kertaa selässä istumassa

Tästä hommasta jäi superhyvä mieli, sillä Hönde vaikuttaisi olevan juuri niin järkevä eläin kuin miltä silloin 2 vuotta sitten vaikutti. :) Harjoitukset jatkukoot!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti