tiistai 31. toukokuuta 2011

Hiljaiseloa

Sami on ollut välillä taasen valjakkoponihommissaan ja voitti kauden ensimmäisen valjakkokilpailunsa!!!!!!!!!!! Hyvä Sami!!!!!!!!!!!! Nyt se voikin sitten taas siirtyä kouluratsun tehtäviin ja viikonloppuna onkin aluekisat Järvenpäässä, jossa käydään ottamassa uusi kierros helppo bee kolmosta. :) Jospa vähitellen kouluaidat alkaisivat tulla Samille tutuiksi ja sitä ei hirvittäisi niin hirvittävästi radalla vaan päästäisi näkemään sitä Samia, mitä on ajoittain kotikentällä ollut tarjolla. Peukut pystyssä kohti viikonloppua siis!

Suvi kävi tsekkauttamassa itsensä ja onneksi mitään kovinkaan vakavaa ei neitokaisesta löytynyt. Nyt kuntoutellaan esteen sekaan menemisestä tulleita vammoja ja katsotaan milloin päästään takaisin tositoimiin. Hevosen ehdoilla mennään, kuten aina. Innolla odotan, että päästään Suvin kanssa takaisin reeniin ja ennen pitkään tietenkin myös kilpailemaan! Onneksi tulevaisuuden näkymät ovat aivan yhtä hyvät kuin ennen tätä episodiakin, vain taas askeleen tai pari kauempana. Mutta pääasia on, että tamma palaa entiselleen ja toki siitä tulee parempikin kuin ennen! :)

Murde on toiminut yhä vaan paremmin. Olen työskennellyt sen kanssa itse jonkun kerran ja se alkaa vihdoin reagoimaan apuihin aika kivasti ja alkaa löytämään oman tahtinsa ja vähän tasapainoakin. Se on kyllä äärettömän hitaasti kehittyvä hevonen. Vaikka sen kanssa on pikkuhiljaa jo vuoden verran työskenneltykin, se on ehkä juuri nyt samalla tasolla ratsastettavuudeltaan kuin samanikäinen Sami viime loppusyksystä. On kiva kun on samanikäisiä työstettäviä hevosia ja niitä pystyy vertailemaan toisiinsa ja niiden kanssa pystyyy hyödyntämään samoja asioita ja huomioita, vaikka ne olisivatkin hyvin erilaisia. Murde pääsi myös Annin kanssa ensimmäiselle yhteiselle estetunnille ja se sujui varsin mukavissa merkeissä. Tuntui, että tunnista oli tosissaan hyötyä sekä hevoselle että ratsastajalle ja etenkin tietenkin heidän yhteistyölleen. Heillä oli lopuksi pieni ratatehtävä, josta suoriutuivat erittäin mallikkaasti, se näytti ihan esteratsastukselta! :) On kyllä mukava katsella, kuinka hevonen kehittyy ja nuoresta iästään huolimatta pystyy jopa opettamaan ratsastajaansakin.

Zorro on viisas oma itsensä. Se ohjasajettiin viime viikolla kerran ja suoritti pitkät pätkät raviakin. Sitä on jopa hieman videolla, joten ehkä voisin uskaltautua tännekin sitä pätkän virittelemään esille. Zorro on vaan niin taitava, välillä se muistaa hieman kyseenalaistaa, et onks ihan pakko, jos on vähän vaikeeta, mut tekee kyllä sit mielellään, kun vaan vähän rohkaistaan. Se myös hyppäsi taluttajan perässä pari kertaa pienen pystyn yhtenä päivänä ja meni ylitti sen aika hienosti. :) Kyllä siinä vaan asuu pieni esteponi. Sen laukka on ihan mieletön, vauhtia riittää vaikka millä mitoin ja se on laukatessaan erittäin ketterä. Ketteryyttään se harjoittaakin Sarin kukkapenkissä päivästä toiseen... Sen mielestä sen tarhassa oleva kukkapenkki on maailman paras maastoeste, jota on hyvä reenailla joka päivä, joskus jopa useampia kertoja päivässä! Murdekin joutuu aika ajoin mukaan tähän treeniin ihan tahtomattaankin... Ne on kyllä aika mainio parivaljakko!

Jöpön kanssa reenit ovat sujuneet yhtä hyvin kuin aina ennenkin ja Galmaa on kuntouteltu vimmana! Ne ovat kyllä kummatkin niin ihania ja toimivia ratsuja, onneksi Murde on hyvällä mallilla kehittymässä samanlaiseksi otukseksi. :)

Tällä viikolla torstaina taas Murden estetunti ja sunnuntaina sitten kisat Samin kanssa. Muutoin vaan ihan perustyöskentelyä normimalliin...

Ja mikä vielä sokerina pohjalle, JÖPÖN JA PORTTERIINAN VARSA syntyi viikko sitten!!!! Portteriina varsoi erittäin kauniin tammavarsan ja tiimi on onneissaan! Varsa on suomenhevosvarsaksi erityisen kaunis ja viehättävä, ainakin kuvista päätelleen. ITse en ole vielä päässyt Neiti Tähteä katsastamaan, mutta varmasti sekin tapahtuu lähipäivinä. Tästä varsasta tullaan vielä kuulemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti