perjantai 9. syyskuuta 2011

Lomalla...

Olen ollut varsin huono päivittelijä lomani aikana, kun ei ole juuri ehtinyt kotona olemaan ja siten päivityksiä kirjoittelemaan... Mutta jos nyt sitten pikaisesti viimeisimmät kuulumiset yrittäisi käydä läpi.

Murde on jatkanut hommissa perinteiseen malliin, maastoilemalla, tekemällä duunia kentällä sekä hyppäämällä välillä Annin kanssa. Lisäksi se on myös pari kertaa irtohypännyt, joka taisi tehdä sille hyvää! Murde on ollut ajoittain erittäin hyvä ratsastaa ja jopa harjoitusravia on vihdoin päässyt välillä työstämään, samoin kuin myös siirtymisiä. Kyllä siitä ehkä tosiaan vielä ratsu tulee. Hitaasti, mutta varmasti. :)

Zorro on myös harjoitellut irtohyppäämistä laatuponikilpailua varten ja päräyttikin kerran jo reilun 110cm okserin harjoituksissa. Että kyllä sillä ponnua taitaa riittää. Muutoinkin se näyttää aika kivalta ja liikkuukin aika mukavasti tällä hetkellä. On oikeestaan ihan hyvä fiilis lähteä sen kanssa laatuponikilpailuun, kunhan saisi vielä yhden irtohypytyssession alle ennen reissua. Ja kuljetuspuolikin on vielä vähän avoinna... Mutta eiköhän kaikki ehdi loksahtaa kohdilleen vielä tämän jäljellä olevan reilun viikon aikana.

Murde ja Zorro muuttivat viime viikolla uuteen kotiinsa Järvenpäähän. Paikka on vielä vähän keskeneräinen, mutta siitä kyllä varmasti tulee vielä aika kiva. Siellä riittää vilinää ja vilskettä, sillä paikassa asuu myös ravureita, mutta on kuitenkin oikealla tavalla silti rauhallinen asuinsija poneille. Murden kanssa käytiin korkkaamassa paikalliset maastotkin heti muuton jälkeisenä päivänä paikan pitäjän kanssa ja olipa jännittävä reissu! Murde oli paikoittain vähän ihmeissään, mutta osasin kuin osasinkin pysyä kohtuullisen rauhallisena. Käytiin läheisillä hiekkakuopilla ja teillä ratsastelemassa yli pari tuntia!!! Oli sillan ylitystä ja vedessä kahlailua ja vaikka mitä jänskää, mutta selvittiin hengissä kotiin...

Samin kanssa oli viime kuun puolella taas Nipsun valmennukset, jotka sujuivat paremmin kuin hyvin. Mentiin avot, sulut ja pohkarit sekä ravissa että laukassa ja reenailtiin siirtymisiäkin. Sami toimi kuin ajatus ja oli ihan mieletön fiilis ratsastaa sitä. Nipsultakin taisi irrota joitain kehuja. :) Lainasin myös oppilaani Viivun Tokajia Nipsun tunnille, jotta pääsin silläkin harjoittelemaan vähän temppuja ja hyvää perusratsastusta. Molemmilla hevosilla starttasin myös saman viikon viikonlopun harjoituskilpailuissa Tuomarinkylässä. Viikonloppu oli helteinen ja hevoset väsähtivät, mutta jaksoivat silti suorittaa annetut tehtävät. Sami oli luokassaan paras prosentein 65 ja risat. Rata ei ollut hyvä, mutta Sami onnistui lumoamaan toisen tuomarin, jolta saatiinkin peräti yli 68%. Luokkana oli Helppo B Kenttäkilpailuohjelma poneille 1993, joka on vielä kohtuullisen haastava ohjelma nuorelle ponille... Tiimi oli siis erittäin tyytyväinen tähän suoritukseen.

Tokaj starttasi helpon aan, mutta oli väsynyt ja pohkeen takana ja jäi siten prosentteihin 55 ja risat. En itse myöskään osannut sitä esittää vielä parhaalla mahdollisella tavalla, mutta ehkä vielä jonain päivänä! :) Kivaa oli silti ja hyvä kyllä käydä radalla mahdollisimman usein ja erilaisilla hevosilla...

Muutkin ratsut pikkuhiljaa palailevat töihin, joten kohta ollee kirjoiteltavaa niistäkin. Seuraava tähtäin on kuitenkin Samin ja Zorron kanssa Laatuponikilpailu Ruovedellä reilun viikon päästä... Saa nähdä josko kohta alkaa jo jännittämään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti