tiistai 16. elokuuta 2011

Super-Sami ja Porvoon kansalliset...

Neljän yön työputken ja lauantain poninäyttelyn jälkeen kurvailin suoraan töistä Porvooseen. Nyt oli siis pitkään odotettu debyytti helppo a-tasolla ja vielä kansallisissa. Luokkana oli siis FEI Esiohjelma 5-vuotialle hevosille. Luokan tehtävät olivat harjoituksissa luonnistuneet Samilta varsin mainiosti, mutta kun muisti sen alkukesän hyytymiset kilpailujännityksen johdosta, rupesi pilottiakin vähän jännittämään. Tehtävät olivat kuitenkin jo sillä tasolla, ettei niistä selviäisi enää jos hevonen ei ole alkuunkaan avuilla...

Alkutunnelmat oli mun osilta väsyneet, Sami sen sijaan oli ihan mukavasti hereillä ja vireänä.


Koskaan en ole ollut näin iloinen jäätyäni luokan viimeiselle, tosin jaetulle, sijalle kuin nyt. :)

Verryttelyssä Sami tuntui ihan hyvältä, pohja oli hieman raskas, joten tein pieniä pätkiä hommia ja kävelin paljon välissä. Tämä tuntui tällä kertaa olevan oikea strategia sillä poni parani ja pehmeni pikkuhiljaa ja liikettäkin alkoi irtoamaan normaaliin tahtiin. Sami liikkui hyvässä ryhdissä ja tuntui jaksavan ihan mukavasti. Vielä se ei ole ihan riittävän nopea reagoimaan jalkaan, mutta pikkuhiljaa sekin alkaa löytymään ihan mukavasti.Radalla Sami tuntui ensimmäisen kerran siltä, että sitä sai vähän jopa ratsastaa ja että se reagoi pyyntöihini eikä ollut vain kauhusta kankeana. :) Sami tuntui pysyvän ihan mukavassa muodossa ja eteenpäinpyrkimyskin oli kohtuullinen, vaikkei vielä ihan sellainen kuin toivottavaa olisi. Mutta kaikki aikanaan! Kaikki vaikeimmatkin temput, pysähdykset, vastalaukat ja peruutus onnistuivat varsin mukavasti ja siirtymiset olivat helppoja ja pehmeitä. Kaikin puolin ehdottomasti paras ratamme tähän mennessä.

Tuomarit eivät olleet niin hirvittävän mieltyneitä Samiin ja siten kollegiaalinen arvostelu ei ehkä tehnyt oikeutta tasaiselle suorituksellemme tänään. Samin käynti tiedettävästikään ei vielä radalla ole parhaimmillaan ja se olikin Samin heikoin kohta tänään. Ravissa näkivät ilmeisesti kykyä lisätä, mutta eivät nähneet kykyä koota alkuunkaan. Laukassa oli ilmavuutta, mutta se oli liikaa ylös eikä eteen heidän mieleensä. Kuuliaisuudesta taisi tulla Samin paras arvosana tällä kertaa! Siinä kehuttiin sen hyviä siirtymisiä.. Tulos oli lopulta 6,38%. Luokassa kolmen kärki oli aivan omaa luokkaansa ja loput sitten olivat aika tasaisia pisteistä päätellen... Vaikka tosiaan jäimmekin luokassa perän pitäjiksi, olin todella tyytyväinen omaan ratsastukseeni, Samin ratsastettavuuteen radalla ja siihen, miten olemme kehittyneet kesän aikana ratsukkona.

Kun sitten sain vielä kuvatkin silmieni eteen, jouduin toteamaan, että hienolta meno näyttää, vaikka itse sanonkin! Sami on pirun hieno poni ja sen ratsastukseen ei ole juuri muut puuttuneet, joten kyllä sekin jonkinlainen työnäyte alkaa olla osaamisestani! Tosin kyllähän sen osaamisesta ja kunnosta vastaa yhtä lailla myös omistajansa Leena, mutta he taas keskittyvät yhdessä aivan muuhun kuin ratsastuksen saloihin!

Samin faneille tiedoksi, että pikkuveljensä S.W. Red Charm on kuin onkin kasvattajallaan myytävänä!!!! Se palkittiin juuri jälleen ykkösellä Poninäyttelyssä ja sen luonnetta oli myöskin kehuttu paljon. Se on siis Zorron ikäinen 2-vuotias oripoika!

Ponitiimin superviikonloppu oli siis erittäin onnistunut ja seuraava superviikonloppu onkin sitten syyskuun puolivälissä, kun pakkaamme seuraavan kerran ponit kärryyn ja suuntaamme Ruovedelle Laatuponikilpailuun. Sitä ennen jos vielä sais käytettyä Samia koulukilpailuissakin, niin olisi kyllä ihanaa!Kuvien copyright Pekka Pietikäinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti