perjantai 14. syyskuuta 2012

Järvenpää 9.9.

Viime viikonloppuna oltiin isolla porukalla kilpailemassa Järvenpään aluekilpailuissa. Mulla oli ratsuina Murde, Esmeralda, Aku ja Tokaj. Lisäksi myös Esmeraldan omistaja Maarit sekä Tokajin omistaja Viivu starttasivat ratsuillaan. Järvenpää on kiva kisapaikka ja siksi oltiin sinne taas suuntailtu kilpailemaan.

Murde aloitti päivän. En ollut muutto- ja rakennuskiireiltäni juuri sitä ehtinyt ratsastaa 1,5 viikkoon ja siltä meno tuntuikin. Murde oli sitä mieltä, että mua ei todellakaan tarvitse kuunnella... Verkassa sain sen vielä edes jotenkin kutenkin kulkemaan, mutta radalla jokainen askel oli työvoitto. Homma ei vaan sujunut. Laukassa sentään se ei ilmeisesti näyttänyt niin tuskaiselta, mutta tuskaista se kyllä oli. Hyvänä puolena oli se, että hevonen oli rento ja käveli todella hyvin eikä todellakaan kyttäillyt yhtikäs mitään.

Tuomarit kuitenkin pitivät Murdesta ja saimme kauden ensimmäisen yli 60% tuloksen aluetasolla. Ihan hieno homma sekin, vaikka olisin se toivonut tulevan sellaisella radalla, johon olisin itsekin ollut tyytyväinen. Hyvä kokemus kuitenkin jälleen kerran ja herätteli taas moneen ongelmaan, mitä meillä on yhteiselossamme Murden kanssa ratkottavanamme.

Välissä olikin vuorossa oppilaani Maarit ja Viivu. Kummatkin tekivät hienot suoritukset ja selkeää kehitystä on nähtävissä heidän ratsastuksessaan!Sitten taas omiin aherruksiin. Esmeralda oli vuorossa toisena ja ohjelmana meillä Helppo A: Kenttä 6. Verkassa sujui Esmeraldan kanssa ihan mukavasti, vähän jouduin tekemään töitä, että sain sen rehellisesti pohkeen eteen, mutta kyllä se siitä lähti sitten pikkuhiljaa pelittämään. Radalla kuitenkin raviohjelma jäi vähän alavireiseksi juuri sen takia, kun en sitä kunnolla saanut pohkeen eteen, mutta laukkaohjelma oli omasta mielestäni varsin hyvä. Nämä olivat vasta toiset yhteiset kilpailumme, joten vielä on kyse enemmän kokemuksen hankkimisesta kuin varsinaisesta kilpailemisesta. Esmeralda kuitenkin laittoi ihan kohtuulliset lukemat taululle ja menikin hetkin ennen kuin kukaan pääsi ohitsemme. Esmeralda oli loppujen lopuksi jaetulla viidennellä sijalla tässä luokassa!

Esmeraldan jälkeen vuorossa oli Tokaj ja Vaativa B:0. Verkassa Tokaj tuntui jopa todella hyvältä ja pääsin ratsastamaan sitä aika kivasti. Avot ja sulut tuntuivat hyviltä ja laukanvaihdotkin sujuivat mukavasti. Olin varsin toiveikas lähtiessäni radalle, mutta eipä se rata ihan niin hyvin mennyt kuin olisi toivonut. Vasemmassa laukassa, jonka piti olla meidän parhaita osioitamme, Toksu taas päätti draamailla ja juoksi suu auki, minkä ehti. Ja vaihdotkin olivat epäpuhtaat tai ainakin toinen. Ohjelma oli kuitenkin varsin tasainen, mutta mitään suurta onnistumista sinne ei osunut. Sitä tässä odotellessa! Nyt sitten tuota suuhommaa on pohdittu kilpailun jälkeen ja kokeilin Tokajille Murden paksua pulikkakankea lyhyellä varrella ja se tuntui ainakin nyt ensimmäisellä kokeilulla huomattavasti paremmalta... Saa nähdä, miten se lähtee vaikuttamaan, jos se jää nyt meille käyttöön. Toivottavasti ainakin jotain iloa olisi siitä ja osa suun aukomisesta jäisi pois.


Viimeisenä vuorossa oli Aku Akrobaatti, joka vaikutti hieman räjähdysalttiilta alkuunsa, mutta lähti sitten rentoutumaan mukavasti verryttelyn myötä. Aku alkaa puolentoista vuoden työn jälkeen näyttämään todella vakuuttavalta ja ihmiset sitä verryttelyssä ihastelivatkin. Onhan se kyllä iso ja musta! Ja kuvista päätellen sille on tullut paljon kaulaa lisää, melkein jo liikaakin mun makuuni. ;)

Aku oli verryttelyssä ihan hyvä kaikesta huolimatta. Se liikkui kohtuullisen mukavalla energialla eteenpäin ja oli myös kohtuullisen yhteistyöhaluinen. Tehtiin radan jutut läpi verkassa ja sitten ei muuta kuin radalle. Siinä missä Esmeralda oli luokan ensimmäinen lähtijä, Aku oli viimeinen. Saatiin suoritettua Akun kanssa varsin mukava rata, mutta keskiaskellajeissa se valui vielä auttamattomasti alas ja pitkäksi. Laukassa tuli yksi rikko, jossa Aku siirtyi kesken lyhyen sivun raviin, kun tein pidätteen saadakseni sen hieman paremmin kokoon. Peruutuksen askelmäärän sekoitin vaativan kanssa, joten siihen tein 2 askelta liian vähän. Se oli siis ihan puhtaasti oma mokani... Aku sai loppupeleissä 1 pisteen vähemmän kuin Esmeralda ja jäi niukasti ruseteilta. Mieli oli kuitenkin hyvä tämän jälkeen, sillä näin hyvä Aku ei vielä kertaakaan ollut ollut radalla. Aku pääsi palkintojenjakoonkin nappaamaan Esmeraldan rusetin!

Jälleen kerran oli ihan supermukava kisapäivä, jonka kruunasi ihanat ihmiset ympärillä!

Kuvien copyright Pekka Pietikäinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti