lauantai 8. syyskuuta 2012

Santtu ja Nuorten hevosten festivaalit

Keskiviikkona oltiin Santun kanssa Tuomarinkylässä Nipsun tunnilla. Laskeskelin, että kyseessä oli suurin piirtein 12. kerta Santun kyydissä. Se on kuitenkin kehittynyt mukavasti koko ajan ja ollut helppo työstettävä. Nyt vielä kun oli paljon tilaa, hyvä pohja ja valoisa maneesi, tuntui poni työskentelevän entistäkin paremmin. Nipsu tokaisikin heti, että Santtuhan on ihan mini-Come Back II. Ei hassumpi vertaus! :)

Taivuteltiin Santtua käynnissä ja ravissa, jotta saimme sitä suoristumaan kropastaan. Santtu liikkui hyvin ja mielellään ja ymmärsi taivutuksenkin hyvin nopeasti. Taivuttelun ja suoristamisen jälkeen laukkasimme paljon. Siinä myös yhtä lailla ajatuksena taivutus ja se, että poni pääsisi laukkaamaan läpi kropan ja nostamaan selän ylös liikkeessä. Taidettiin laukata enemmän kuin kaikilla aikaisemmilla kerroilla yhteensä. ;) Mutta mikäs siinä hyvällä pohjalla laukkaillessa. Nipsun mielestä Santtu on ikäisekseen yllättävän valmis ja toimiva poni eikä mitään ihmeempiä ongelmia ilmaantunut missään asiassa. Santtu oli myös lopuksi todella rento ja ihan kuin olisi aina ollut Tuomarinkylässä hengailemassa.

Vähän kuitenkin jännitti perjantain koitos Ypäjällä, vaikka tunti olikin mennyt ihan hyvin. Suuntasimme siis Santun kanssa Nuorten hevosten festareille 3-vuotiaiden ryhmäratsastusluokkaan starttailemaan. Siinä piti suorittaa kaiken maailman askeleen pidennyksiä ja laukkalävistäjää ja sen sellaista, mitä juuri ei ollut koskaan harjoiteltu... Mutta syteen tai saveen, ilmoittauduttu oli, joten ei muuta kuin menoksi.

Aamulla aikaisin lähdettiin kohti Ypäjää ja oltiinkin ajoissa perillä. Ei kuitenkaan viitsitty ottaa ponia liian aikaisin ulos itseään väsyttämään, jotta jaksaisi vielä vähän liikkuakin radalla. Reilu vartti ennen starttia lähdettiin verryttelyyn päin. Ensin vaan taluttaen, sillä poni oli kohtuullisen kauhuissaan, että mihin hänet on nyt tuotu. :) Sitten verryttelykentälle esteradan viereen. Siellä sitten selkään ja hetki talutusratsastusta! Santtu ei varmaan elämän päivänä ole nähnyt hyppääviä ratsukoita eikä muutoinkaan ole tottunut, että samaan aikaan vilisee muita hevosia ympärillä, mutta eipä se tuntunut ponia juuri alkukauhistuksen jälkeen haittaavan. On se vaan viisas pieni poni! Vähän ravia ja yksi laukan nosto verryttelyssä ja sitten talutuksessa keskikentälle, johon koulurata oli viritetty.

Radalla oli vähän poukkoileva meininki. Keskimmäinen ratsu ryhmässämme oli vähän eläväisempää sorttia, joten siellä sai olla hieman varuillaan, että mitä tapahtuu milloinkin. Santtu kuitenkin keskittyi mukavasti työntekoon ja teki kaiken, mitä siltä pyydettiin. Käynnistä ja laukasta tuli seiskat, ravista 6,8, kuuliaisuudesta 6,5 johtuen sen jännityksestä johtuneesta käpristymisestä lyhyelle kaulalle ja yleisvaikutelmasta 7. Ihan mukavasti siis oli tarjolla pisteitä, vaikka ehkä kuuliaisuudesta olisin itse kuitenkin antanut edes hitusen enemmän. Mutta se nyt onkin vain mun oma puolueellinen mielipiteeni! Santulle superkiitokset ja taputukset, sillä se suoritui tehtävästä todella hienosti ja rohkeasti! :) Eikä edes hävinnyt hirvittävästi niille isoille hienoille puoliverisille... Saa nähdä koska poneilta kielletään osallistuminen moisiin kesteihin, kun näissä aina käydään, minkä ehditään! :)

Nyt Santulla on edessä suuri elämänmuutos, sillä Santtu muuttaa huomenna uuteen kotiin aloittelevan kouluratsastajan tulevaisuuden superponiratsuksi! Santun kanssa puuhastelu on ollut ihan mielettömän hieno kokemus. Tämän projektin aikana on saanut seurata nuoren hevosen etenemistä juuri ratsastajaan totutetusta ratsun alusta hyvin kaikissa askellajeissa liikkuvaksi ratsuksi. On nähnyt hyvin oman työnsä jäljen ja päässyt myös nauttimaan siitä sitä mukaan kun ponista on tullut mukava ratsu. Lisää tällaisia projekteja, kiitos!

Harmi kun ei ole yhtään kuvaa Ypäjän reissulta eikä Tuomarinkylästäkään... Ehkä jostain vielä joku ilmaantuu. Jos joku havaitsee tuosta 3-vuotiaiden luokasta kuvia jossain, niin ilmiantakaa ne ihmeessä mullekin, sillä itse en ole yhtään nähnyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti