lauantai 6. syyskuuta 2014

Kuninkaallisia tunnelmia Ypäjältä!

Huoh, mä oon ollut viikon kipeänä just kun todellakaan ei siis pitäisi. Lukijoille kerrottakoot, että mähän siis tuossa noin kuukausi sitten jättäydyin pois mun varsinaisista palkkatöistä ja jäin täyspäiväiseksi hevosalan yrittäjäksi. On ollut ihan mielettömän ihanaa tähän mennessä eikä ainakaan vielä päätös kaduta alkuunkaan. ;) Nyt vaan sitten ei todellakaan olisi aikaa olla kipeänä...

Tähän viikkoon liittyi siis vahvasti Suomenhevosten kuninkaalliset. Vilpun eli Hessin Näyttelijän uran suuri haaste eli kasvattajakilpailuun osallistuminen oli käsillä. Viime sunnuntaina päästiin maneesille treenaamaan ratoja, joka yllättäen onnistui ihan kohtuullisesti. Sen jälkeen en sitten päässytkään hevosen selkään ennen kuin torstaina Ypäjällä.

Ratsastin kolme starttia to-pe välillä Ratsutila Rusthollin ihanilla suomenhevostammoilla Valosa ja Bergviks Myra. Valosan kanssa päästiinkin sijoille kumpanakin päivänä. Wau, siinä vasta upea hevonen! :)

Perjantaina Vilppu saapui Ypäjälle ja pääsin melkein viikon tauon jäljiltä selkään. Käytiin juhlakentällä vähän kokeilemassa säätöjä ja Vilppu oli hyvin Vilppu. Käynti ja ravi alkaa olemaan jo ihan ok, mutta laukka on vielä hyvinhyvin raakaa ja pidätteet varsin hakusessa. :) Mutta siis olosuhteisiin nähden Vilppu oli varsin positiivisen oloinen ja toimi varsin positiivisesti. Vaikkei se vielä olekaan valmis tälle tasolle, siitä jonain päivänä tulee vielä aika kiva. Siihen vaan menee vielä joku tovi...

Tänään oli sitten kasvattajakilpailun ensimmäinen startti, jossa rata oli ihan hurjan vaikea Kenttäkilpailuohjelma poneille 1993. Verkassa Vilppu oli yllättävän miellyttävä ja pätkittäin löytyi jopa ihan hyvää laukkaakin. Olin varsin luottavainen raviohjelman onnistumiseen, mutta laukka kyllä hieman hirvitti. :)

Radalle päästessä oli kuitenkin ihan superfiilis. Oli niin ihanaa, että päästiin edes kasvattajakilpailuun osallistumaan kaikkien tsiljoonien ongelmien ja vaikeuksien jälkeen. Raviohjelma alkoi ihan mukavissa merkeissä, kaaret ja voltit onnistuivat ok, toiseen keskiraviin tuli rikko laukalle, mitä en todellakaan osannut odottaa. Peruutus oli Vilpuksi varsin ok, mutta tuomarien makuun aika nihkeä. :) Käyntikin sujui kohtuullisesti. Laukkatehtävät olivat vaikeat, etenkin kun enimmäkseen mentiin oikeaa eli Vilpun heikompaa laukkaa. Vasemmassa sentään saatiin esitettyä edes jonkunmoista järjellistä puuhastelua... Lopputervehdykseen ihan ok ravissa ja se oli sit siinä! :) Jiiihaaaaa! Olin niin tyytyväinen Vilppuun. Vaikkei se olekaan vielä valmis tälle tasolle, se suoritti tehtävät parhaan osaamisensa mukaan ja teki minkä kykeni. Se on iso ja hitaasti kehittyvä tamma, jolta ei vaan tässä vaiheessa enempää voi vaatia. Se kuitenkin väläyttelee jo ajoittain kivoja pätkiä mm. vastalaukkaa ja ravityöskentelyä, joten kyllä siitä vielä hyvä tulee. Nyt pääsemme myös kaivamaan sille kanget esiin, joka mahdollisesti ehkä helpottaa työskentelyä tulevaisuudessa. Tiedä näistä!

Tämän päivän tulos 54 ja risat % ja viimeisenä ollaan. :) (tavoite oli noin 51%, joten tavoite ylitetty!!!) Huomenna homma jatkuu ja ratakin on vähän miellyttävämpi, vaikka tietyllä tapaa toki vaikeampi... Kuviakin on tulossa!

Kuva: Soila Lehmusvaara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti