lauantai 6. syyskuuta 2014

Suosikkituotteita taas!

On jälleen taas aika listata muutamia suosikkituotteita, joihin olen törmännyt lähiaikoina. Aina välillä saa muiden suosittelemista tuotteista hyviä vinkkejä omille hevosille, joten täytyy nyt ehkä taas listata omia hyviksi havaittuja suosikkeja...

Eskadron Allround-suojat


Siis ihan superhyvät ja toimivat suojat. Nopeat pukea ja riisua, eivät kerää julmetusti pohjamateriaalia sisään, istuvat napakasti ja ovat konepestävät. Mulla on tällaiset valkoiset kisa- ja valmennuskäyttöön ja ovat kyllä olleet niin ihanat. Näitä ei taida saada kuin yhdessä koossa, mutta mulla ne ovat ainakin olleet sekä Murdelle että Eemelille sopivat. Vaikka mun suojamerkki on tähän asti ollut aina Veredus, nyt joudun kyllä vähän siitä laajentamaan näkemystäni, sillä Vereduksella ei tämän tyyppisiä suojia ole ollut tarjolla ja Vereduksen tarjolla olevat koulusuojat eivät ole ainakaan minun käyttööni sopivat.

Forever Aloe Veterinary Formula


Tää aine on semmonen superaine, että oksat pois! Tää helpottaa sekä hevosten että omiakin kesäkutinoita, rauhoittaa, viilentää ja hoitaa ihoa mukavasti. Tällä on meidän pihassa hoidettu kesäkutinat, haavat ja kaikki mahdolliset ihovauriot hyvällä menestyksellä. Myös siis käytän tätä itse esimerkiksi auringon polttamiin ja hyönteisten puremiin ja kyllä helpottaa minuakin. Spray-muotoisena nesteenä sitä on myös helppo käyttää ja ainakin mun hepat antaa spreijata tätä jopa naamaan nykyään, kun ne tietävät, että siitä tulee hyvä fiilis. Myös koiran karvaan tämä aine on ihan superkiilloke!

Roeckl Light Grip Bicolor


Mä oon yrittänyt erkaannuttaa riippuvaisuuttani näihin Roecklin hanskoihin kokeilemalla mahdollisimman monia muita tarjolla olevia hanskoja. Olenkin löytänyt muutamia ihan kivoja vaihtoehtoishanskoja, mutta Roecklin voittanutta ei vaan ole. Nyt kun törmäsin vielä tähän kaksiväriversioon, oli pakko taas sortua näihin ihanuuksiin. Ja kyllä olen ollut erittäin tyytyväinen ostokseeni, Roecklin hanskat on kuin toinen iho oman ihon päällä. Ainoa huono puoli näissä on se, että ne kuluvat käytössä aivan liian nopeasti. :(

Sprenger Turnado Nivelkuolain


Andreas Hessen valmennusten myötä olen oppinut pois vanhasta kolmipalatottumuksestani ja siirtynyt suosimaan tätä käännettyä nivelkuolainta, joka ei aiheuta "pähkinänsärkijä"-efektiä leukaluuhun, muttei myöskään käänny vasten kitalakea. Monille ratsuistani tämä tuntuu toimivan. Murde ainakin pitää tästä kuolaimesta aika paljon. Myös Ponde ja Vilppu ovat saaneet tämän kuolaimen pääasialliseen käyttöönsä. Suosittelen kyllä kokeilemaan tätä, mukavan pehmeä ja hevosystävällinen kuolain ja vielä tuosta miellyttävästä aurigan-materiaalista. Nythän on tosin kuulemma tulossa Sprengeriltä uusi vielä auriganiakin parempi materiaali, sensogan, jota toki jo innolla odotetaan kokeiluun! :)

Effol Mouth-Butter
Jos hevosella on jostain syystä suupielien aukeamisen kanssa ongelmia, on tää rasva ihan ehdoton apu. Vilppu kärsi suupieliongelmista tänä keväänä. Ennen kuin ymmärsimme, että sen suu on tosissaan levinnyt ja se tarvitsee pidemmät kuolaimet, suupielet ulkopuolelta ehtivät vähän kärsiä. Ja kuten tiedämme, niitä on vaikea saada kuntoon ja niistä helposti tulee oikea oravanpyörä. Oravanpyörä saatiin kuitenkin aika pikaisesti katkeamaan tässä tapauksessa siirtymällä pidempiin kuolaimiin ja hoitamalla suupieliä tällä rasvalla. Tämä rasva on siitä mukava, ettei se vain pehmitä suupieliä, jolloin ne aukeavat aina vaan herkemmin vaan enemmänkin liukastaa suupielet ja tekee niihin hyvän pinnan, joka selkeästi vähentää kuolaimen ja suupielen välistä mahdollista kitkaa. Lisäksi tämä tuoksuu ainakin mukavasti omenalta, joten toivottavasti myös maistuu! :)

Tässä viimeaikaisia hyväksi havaittuja tuotteita. Taas kun näitä joskus tulee lisää mieleen, pitää informoida niistä jälleen!

2 kommenttia:

 1. Camille ostettiin sitä uutta Sensogania oleva kuolain. Tosin olin pahis ja ostettiin se kolmipalana, Dynamic RS on malli ja poni vaikuttaa hyvin tyytyväiseltä valintaan. Multa on toki kysytty raporttia, onko se nyt parempi kuin aurigan, mutta koska meillä ei ole ollut yhtään auriganista kuolainta, niin vähän huono sanoa. :D

  Ja Roecklin Light Gripit on <3 En oo suostunut mitään muita käyttämään sen jälkeen, kun noi laitoin käteen. Paitsi Roeckl Supremat mulla on ihan "kaupunkikäytössä" ja kovilla pakkasilla myös ratsastuskäytössä, koska Supreman talvimalli on ehkä aavistuksen lämpimämpi kuin Light Gripin. (Lisänä villalangasta neulotut "kämmenenlämmittimet" eli lyhyt ranteenlämmitin ja kyllä tarkenee kaikki kelit.)

  VastaaPoista
 2. Hei!
  Kiva tämä tuotepostaus, näistä tulee kivoja vinkkejä!
  Haluaisitko avata vähän tuota kun mainitsit oppineesi pois kolmipalojen käytöstä Hessen valmennusten myötä. Minulla nimittäin on juurikin tuo kolmipalamania itsellä...nyt kuitenkin kiinnostuin tuosta turnadosta ja olisi mukava kuulla mikä sai sinut muuttamaan mieltä kolmipalojen suhteen.

  VastaaPoista