maanantai 2. helmikuuta 2015

Piet 10.-11.1.2015


Tammikuun puolivälissä oli jälleen Pietin valmennusten vuoro. Koska valmennuksia oli saman viikon sisällä useita, jouduin pohtimaan hevosvalintoja tarkkaan. Halusin Murden ehdottomasti Rodrigolle tiistaina ja keskiviikkona, joten Eemeli sai siis hoidettavakseen edeltävän viikonlopun Pietin treenit. :) Tämä osoittautuikin erittäin hyväksi valinnaksi.

Pietin valmennuksissa on aina ihana tyyneys ja rauhallisuus, tehdään tehtäviä ja toistoja ilman, että on kiire mihinkään. Vaikka tehtävät olisivat vaikeitakin, ne yleensä saa aina Pietin opastuksella onnistumaan. Salaisuutena on varmastikin se, että hevonen työskennellään aina aluksi suoraksi ja pehmeäksi siirtymisten, väistöjen ja erilaisien teiden avulla.

Eemelin kanssa tehtiin paljon töitä siirtymisten kanssa, sillä ne ovat usein vielä vaikeita, etikä tuntuma säily täysin tasaisena ja pehmeänäläpi siirtymisten. Työskenneltiin paljon ravi-käynti-ravi siirtymisiä sekä myös laukannostoja käynnistä ja siirtymisiä laukasta kokoamisen kautta takaisin käyntiin.

Ravissa pohkeenväistöt sujuivat yllättävän kivasti ja avotaivutuksetkin alkuhakemisen jälkeen onnistuivat kelvollisesti. Poni on kyllä kehittynyt huimasti ja perustemput alkavat tuntua helpoilta, toki täytyy vielä tehdä töitä, että saa niihin enemmän voimaa ja isompaa liikettä.

Laukassa tehtiin kokoamisia ja eteenratsastuksia ja laukasta tulikin varsin nautinnollista näiden siirtymisten kautta. Pystyi vaan istumaan ja nauttimaan kyydistä, ihana fiilis! Myös muutamia vastalaukkoja ratsastettiin ja kyseli Piet siitäkin, onko vaihtoja vielä aloitettu. Totesin, että ei ole vielä aloitettu. Kerran kesällä pellolla huvikseni kokeilin pari, mutta siinä kaikki Eemelin aiempi kokemus
vaihdoista.Loppuun vielä vähän keskiraveja ja sen jälkeen ensimmäinen päivä oli pulkassa. Ihan perustyöskentelyä siis, mutta wau, mikä fiilis. Eemeli tuntui niin hyvältä ja kaikki oli kivaa, vaikka edeltäneen kuukauden ajan ratsastukset olivat jääneet säiden armoilla aika vähille.

Toisena päivänä Eemeli oli ehkä vielä edeltävääkin päivää paremmassa vireessä. Samanlaisia tehtäviä tehtiin, työskenneltiin siirtymisiä, pysähdyksiä sekä väistöjä ja avoja. Poni tuntui tekevän kaikki juuri niin hyvin kuin osasin pyytää ja fiilis oli mitä parhain.Laukan sisällä siirtymisten ja laukka-käynti-laukka-siirtymisten jälkeen Piet halusi mun kokeilevan muutaman laukanvaihdon. Ekoilla kerroilla vaihtui ainoastaan etujalat ja takajalat joskus neljänneskierroksen jälkeen, mutta parin toiston jälkeen Eemeli alkoi ymmärtämään, mitä siltä pyydetään. Sieltähän löytyi puhdas vaihto toiseen suuntaan ja toiseenkin vain askeleen takaa jäljessä. Hieno poni!! Olin ihan fiilareissa, kun vaihdot tuntuivat löytyvän niin helposti, sillä Samin kanssahan niitä on tahkottu vaikka millä mitoin ja vuositolkulla ja oletin ehkä, että veljensä kanssa on samanlainen tahtojen taistelu edessä... ;)


Loppuun vielä pietmäiseen tapaan vähän ravityöskentelyä ja keskiraveja, jotka alkoivatkin hieman jopa sujumaan. Eemelihän on vähän niin kuin syntynyt kokoon, joten venyminen kropasta ei ole aina ihan se helpoin asia, mutta työskentelemällä asian tiimoilta jatkuvasti, on venymistä saatu helpotettua jo todella paljon. Onneksi Eemeli on ihan superviisas ja useimmiten erittäin halukas myös oppimaan ja yrittämään uutta ja vähän vaikeampiakin juttuja. :)


Sitten normikeventelyt pitkänä ja pyöreänä ja kohti kotia jäätävässä säässä. Tuuli oli todella kova ja tienpinnat liukkaita, ihan paras yhdistelmä ajella traileri perässä pitkiä matkoja siis! :) Päästiin kuitenkin turvallisesti kotiin ja hyvä fiilis Eemelin osalta jatkui pitkään tämän viikonlopun jälkeenkin. Tästä viikonlopustahan oli myös jo aiemmin se pienenpieni laukanvaihtovideopätkä esillä, kun olin niin intopiukeana, että halusin se heti itselleni talteen! Vähän niin kuin Murden ensimmäiset vaihdot ja sarjat aikanaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti