maanantai 9. helmikuuta 2015

Lyhyesti.

Viikko on taas mennyt nopeasti. Lumiset kelit ovat helpottaneet hevosten liikuttamista ja jo aiemmin mainittua hankitreeniä on tehty yhden jos toisen ratsun kanssa. Hangessa on kyllä niin ihanaa, siitä ei pääse mihinkään. :) Vaikka talvi onkin pitkä ja synkeä, pelastaa kunnon lumimaisemat kyllä paljon! Taas jaksaa puurtaa paremmin kohti kevättä ja kesää. 


Ponde oli viikonloppuna estepuolen aluevalmennuksissa ja oli jälleen loistanut. Se on toipunut hyvin ruunauksesta ja on ihan samanlainen ketkuilija kuin aina ennenkin. :) Oikeastaan mikään ponissa ei ole muuttunut ainakaan vielä ruunauksen myötä, ainoastaan siitä on tullut hieman levollisempi. Eemeli käväisi Jonna Aaltosen valmennuksessa Mäntsälässä, mutta koko tunnin ajan putoili lunta maneesin kattoa pitkin, joka aiheutti keskittymisvaikeuksia niin ratsulle kuin ratsastajallekin. Tulipahan harjoiteltua mielen hallintaa ja treenattua vaikeita olosuhteita. Murde on jatkanut reenejään kotipellolla. 

Lauantaina kävin "ulkoiluttamassa" Tokajia. Se on edelleen hyvällä mallilla leikkauksen jäljiltä. Tällä hetkellä se kävelee tallissa 20min 2 kertaa päivässä ja iltakävelyllä on usein jo aika väsynyt. Koville ottaa pienetkin liikunnat vielä toistaiseksi. Kontrolli klinkikalla on taas kohta tuloillaan ja sen jälkeen Tokaj saa toivottavasti ruveta tarhailemaan minitarhassa. Kuun vaihteessa se sitten muuttaakin tänne meille asustelemaan ja Ponde taas puolestaan muuttaa Tuomarinkylään Tokajia tuurailemaan. Ponde saa reenailla siten ihan täysillä Emmankin kanssa kohti tulevaa kautta. 


Huomenna ja ylihuomenna pääsen pitkästä aikaa ratsastamaan Vilpulla! Odotan innolla, sillä edellisestä kerrasta on jo aivan liian pitkään. Vilpunkin kanssa taidetaan suunnata hankihommiin, jos vain säätila sen mahdollistaa. 

Mitään sen kummempaa ei näillä suunnilla ole juuri tainnut tapahtua viimeisen viikon aikana. Eipä kai tässä auta kuin lähteä taas leikkimään hevosten kanssa ja nauttimaan lumisesta talvisäästä! 

2 kommenttia: