torstai 19. helmikuuta 2015

Kiirettä pitää

Varsin työntäyteinen viikko on menossa ja hyvä niin. :) Tällä viikolla olen päässyt kokeilemaan useampaakin uutta ratsua ja on ollut varsin opettavaista, niin kuin tietysti aina kun uusien hevosten selkään pääsee. Ratsut ovat olleet hyvinkin eri tyyppisiä ja erilaisissa koulutusvaiheissa olevia, joista jokaista on pitänyt työskennellä hyvin omalla tavallaan. Ainahan nuo hevoset pukkaavat olemaan yksilöitä, eihän siitä pääse mihinkään!

Omalla pellolla riittää vielä lunta, joten hankitreenit ovat jatkuneet. Eipä siellä pellolla mitään niin kovin kummoista ratsastusta saa aikaiseksi tällä hetkellä, mutta kuntotreeninä varmasti kuitenkin oikein hyvää harjoittelua. Täytyy toivoa, että kohta olisi taas sellainen hetki, että pääsisi siinä pellollakin ihan kunnolla reenailemaan temppujakin eikä vaan suoraan ratsastusta. Nyt on taas ollut myös pidempi valmennukseton pätkä meneillään, joten ei olla ihan oikeisiinkaan treeneihin päästy. Ihana valmentajamme Williamhan loukkaantui joku aika sitten, joten häntä tuskin nähdään hetkeen Suomessa valmentamassa. Pikaisia parantumisia hänelle! Meidän täytyy siis kehitellä treenikuvioita niin, että päästään kuitenkin tästäkin huolimatta kunnolla reenailemaan.

Viime viikolla luin hevostalli.netin hevoskasvatuspuolelta keskustelua nuorten hevosten luokista ensi kaudella ja ihmettelin kun siellä puheltiin vaatimustasojen nostosta. Eihän siinä auttanut kuin kaivella esiin sarjakilpailusäännöt ja todeta, että onpahan tosiaan noita nuorten hevosten sarjakilpailuja muutettu tulevalle kaudelle. Aiemmin 6-vuotiaat ovat menneet koko kauden He A-tasolla, loppukaudesta tosin vaikeutuen niin, että avot ja sulut on mukana ohjelmissa. Tälle kaudelle oli ohjelmat vaihdettu niin, että kaksi ensimmäistä osakilpailua ratsastetaan He A-tasolla ja sen jälkeen siirrytäänkin jo VaB-tasoon heinäkuussa. Lisäksi kaikki osakilpailut arvostellaan kollegiaalisesti eikä yhtään perinteisellä metodilla. Varmasti ihan hyviä muutoksia, mutta näen näissä muutoksissa myös hieman ongelmia... Eipä siinä, otetaan haasteena ja toivotaan, että heinäkuussa päästään starttaamaan näitä nuorten hevosten vaativia Eemelin kanssa. Ei se mahdotonta ole, muttei se ihan helposti tule onnistumaan. Onneksi Eemeli on viisas poika ja tsemppailee varmasti parhaansa mukaan tämänkin asian tiimoilta. :)

Ensi viikonloppuna suuntaan valjakkokoulutuomarikurssille! Ihan superjännittävää. Saa nähdä kuinka siellä sujuu ja kuinka paljon uutta motivaatiota sieltä saa kaikkeen tekemiseen. Olen aiemmin käynyt ihan normaalin koulutuomarikurssin ja se oli varsin antoisaa ja opettavaista, joten odotan innolla tätäkin kurssia!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti