tiistai 3. helmikuuta 2015

Lumisia treenejä

Ihanaa, kun on vihdoin lunta ja on päässyt treenaamaan hevosia oikein kunnolla. Talvikausi näillä omilla olosuhteilla on hieman haastavaa ilman lunta, mutta lumentulo kyllä helpottaa huimasti...

Perjantain treenien pohja
Viikonloppuna sekä Ponde että Purde olivat Tuomarinkylässä Kari Nevalan valmennuksessa ja hyppäsivät hienosti. Tekee kyllä niin hyvää niille päästä hyppäämään isoon halliin ja tekemään kunnon estetreenejä. Ponde nyt toki pääsee aika useastikin, mutta Purde aivan liian harvoin. Onneksi Purde saa nyt tuurailla Toksua estetreeneissä Annin kanssa, niin sekin pääsee mukaan. :)

Alkuviikko kuten myös viime viikon loppuosio onkin mennyt nyt vihdoin lumisella pellolla. On ollut ihan superihanaa chillailla ponien kanssa lumessa, tuntuu että siitä on nauttinut niin ratsut kuin ratsastajakin. Lisäksi kun lunta alkaa olla nyt aika paljon, on treenaaminen myös erittäin tehokasta sen lisäksi että se on varsin nautinnollista.

Eilen treenejä haittasi hieman räntäsade, joka kasteli vaatteet läpimäräksi, mutta tänään sää oli mitä täydellisin. Itse tosin nautin tänään hevosenhoitajan roolista, kun Anni ratsasti kaikki ponit ja mä vaihtelin sille ratsuja alle. Näin saatiin kivan nopeasti ja tehokkaasti kaikki kolme ja vielä Kamsukin liikutettua. Ja oli niin kiva katsella, kun hevoset nauttivat lumihangessa menosta ja lumi pöllysi. Aurinkokin ajoittain näyttäytyi, joten kaikki oli kivasti.

Loppukävelyllä katseltiin, kuinka Ponde teki hommia.
Toksu on päässyt päivittäisille kävelyilleen ja tuntuu paranevan hyvään tahtiin. Sillä on välillä jo hurrrrjasti intoa lähteä liikenteeseen, vaikka väsyykin vielä todella nopeasti. Kuukauden päästä se pääseekin meille sitten jo kokopäiväulkoilemaan kun koppiloma loppuu. Nopeasti aika kyllä kuluu, ihan kohta on jo kuukausi kulunut Toksun leikkauksesta.

Blogille tarjoutui myös tilaisuus yhteistyöhön tuusulalaisen hevostarvikeliike Hippodome.comin kanssa ja odotan innolla tämän yhteistyön kehittymistä! Jännä nähdä, mitä kaikkea tämä yhteistyökuvio tuokaan tullessaan. Linkki Hippodomen sivuille löytyy nyt blogin sivupalkista, ei muuta kuin sinne tsekkailemaan tarjontaa! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti