maanantai 4. toukokuuta 2015

Kuulumisia

Pitkään aikaan en olekaan päivitellyt meidän lauman peruskuulumisia. Nyt kun kevät on tullut ja treenit on taas päästy aloittamaan täyspainoisemmin, on enemmän mistä kirjoitellakin... :)

Murden kanssa on treenailtu viime aikoina ihan mukavalla menestyksellä. Hevonen alkaa olla pääosin varsin miellyttävä ratsastaa. Perusasiat sujuvat kotosalla kivasti ja joinain päivinä jopa temputkin. Murde on pienissä määrin myös tehnyt vähän estetreeniä Annin kanssa mielenvirkistykseksi ja päässyt maastoon Toksun ja Eemelin seurassa.

Kotitreeneissä olen keskittynyt Murden kanssa ihan perusasioihin, kevyeen tuntumaan ja pieniin apuihin. Välillä homma toimii ja välillä taas on hieman vaikeampaa. Yhden kerran esimerkiksi työstin siirtymisiä niin, että tein jatkuvalla toistolla 7 askelta käyntiä ja 7 ravia ja hyvin nopeastikin sain huomata, että allani oli mukavan kevyt ja ryhdikäs hevonen. En keskittynyt mihinkään turhaan vain ainoastaan siihen, että askelmäärät täsmäävät ja sitä kautta en myöskään säätänyt mitään ylimääräistä siellä selässä. Tämän tyyppiset harjoitukset ovat meille selkeästi hyviä eikä niinkään pitkäaikainen haahuileminen sinne tänne ilman mitään päämäärää. :) Murden kanssa tällä hetkellä meidän missiomme on löytää ryhti liikkumiseen. Murdehan on rakenteeltaankin hieman "alamäkeen" eikä sen ratsastaminen sieltä päinvastaiseen suuntaan ole aina ihan se helpoin homma. Uskoisin kuitenkin, että oikeaan suuntaan ollaan menossa.

Murden elämä tuntuu muutoinkin olevan juuri nyt kivasti balanssissa, sillä se on aina innokkaasti lähdössä duuniin ja tekee hommia mielelään. Olen ehkä vihdoin löytänyt sille sopivan ruuan ja annostuksen. Murde kun on aina ollut aika huono rehunkäyttäjä, on sopivan ruokinnan löytämiseen mennyt paljon aikaa. Nyt kuitenkin hevonen tuntuu ja näyttääkin ihan hyvältä, toki vielä se saisi saada massaa lisää päälleen. Talven vaihtelevien liikuntamäärien jäljiltä Murde pitäisi saada myös vähän parempaan kuntoon, sillä vaikka se ihan ok:sti jaksaakin mennä puksutella, saisi se olla vielä paremmassa kunnossa, jotta pääsisimme treeneissä tekemään vielä vähän enemmän ja paremmin jaksavalla hevosella.

Kisakauden avaus on Murden kanssa vielä vähän kysymysmerkillä. Todennäköisesti tähtäämme RJL-päiville Savijärvelle, jossa olisi tarjolla He A:10. Se on kyllä mun henkilökohtainen inhokki ratani eikä varmaan ihan paras Murdellekaan, mutta ainahan voi mennä kokeilemaan... :) RJL-päivä on kuitenkin mukava tapahtuma, jonne mennään muutoinkin joka tapauksessa paikan päälle.

Murde reilu viikko sitten Pietin treeneissä
Eemelin kanssa maaliskuun alussa alkaneet satulamurheet alkavat ehkä hetkellisesti helpottamaan. Eemeli sai aluksi vähän breikkiä satuloista, jottei sitä ahdistaisi kaikki satulat ylipäätään. Eemeli kun on äärimmäisen herkkämielinen yksilö, sen ahdistukset saattavat olla ylitsepääsemättömän suuria joskus. Sitä siis jonkin aikaa juoksuteltiin ja meidän hovihierojamme kävi sitä myöskin tsekkailemassa. Hovihierojan suosittelemilla virityksillä jatkoimme Pietin valmennukseen maaliskuun lopulla, mutta sekään ei tuntunut ponia tyydyttävän. Sen jälkeen oli taas taukoa hommista ja pelkkää maastakäsin työskentelyä.

Kokeiltuani monenmonta satulaviritelmää, hain Camilla lainassa olleen taikasatulani (eli ihanan Daalemanin koulusatulani) kotiin ja siitä on nyt sitten yritetty muokkailla sopivaa ponille erilaisin keinoin. Hippodome.comista sain satulan alle testiin pädin, jota olen nyt pyrkinyt muokkailemaan sopivaksi taikasatulan alle. Eemelillä ei toimi välttämättä lampaankarva kovin hyvin, sillä se saa satulan pyörimään selässä entistä enemmän, mutta tuon pädin kanssa on nyt satulakin tuntunut pysyvän paikoillaan ihan kivasti. Eemeli kun on leveydeltään vielä xxw, ei myöskään satulan leveydestä voi enää oikein nipistää, sillä muutoin siitä saa helposti taas ahtaan. Uusi satulahan on siis tilattu, mutta vasta kuukausi sitten ja sen toimituksen arvioitu kesto oli alunperin 3-4kk. Peukut pystyssä, että se sitten saapuessaan ponille sopii!

Taikasatula oli ensimmäisen kerran testissä Tampereen messuilla ja sen jälkeen sitä siis on viritelty tuon pädin kanssa. Viikko sitten olleeseen Pietin valmennukseen saatiin se jo aika kivasti pysymään paikoillaan, mutta tarkkailun alla se on edelleen koko ajan. Vappuviikonloppuna Eemeli alkoi vihdoin tuntumaan taas enemmän omalta itseltään kaiken tämän satulahärdellin jäljiltä. Mä olin jo heittämässä hanskat tiskiin, että mitään kisakautta meille ei tulekaan, kun ei ole mitään satulaa, millä ridailla, mutta nyt alan olemaan taas himpun verran toiveikkaampi. :) Eilen päästiin tekemään pitkästä aikaa ihan kunnon treeni kotona, paljon laukkaa, siirtymisiä laukan sisällä sekä vastalaukkaa kumpaankin suuntaan. Vielä meno ei ollut ihan maailman parhaan tuntuista, mutta kuitenkin jo paljon parempaa kuin mitä pitkään aikaan! Nyt treenit jatkuvat kohti RJL-päivää ja Hyvinkään 6vee-cupin avausta. Vieläkään en ihan jaksa uskoa, että niihin päästään, mutta olen jo sentään toiveikkaampi kuin vaikkapa viikko sitten.

Eemeli reilu viikko sitten Pietin valmennuksessa
Ponde asustelee edelleenkin Tuomarinkylässä, jossa se sijaistaa Toksua. Se on hienossa kunnossa ja onkin aloittanut kauden esteratsastuksen merkeissä. Vappua edeltävänä viikonloppuna se hyppäsi kaksi päivää Ypäjällä. Ensimmäinen päivä meni nuorella ponilla jännityksen piikkiin, mutta toisena päivänä se hyppäsi jo ruseteille ratsastajansa Emman kanssa. Vappuviikonloppuna oli vuorossa Tuusulan Derby ja siellä ratsukko sai rusetin kummastakin luokasta. Poni on siis hienossa vireessä ja hyvässä hoidossa! Ensimmäiset metrin radat sekä Ponicup ovat nyt siis korkattuina... Itse olen käynyt noin kerran viikossa ponin selässä tarkastelemassa, että poni tuntuu siltä miltä pitääkin ja että osaan sillä vielä itsekin ratsastaa. :)

Ponde viihtyy tällä hetkellä Tuomarinkylässä erittäin hyvin ja on toipunut ruunauksestaan ja sitä seuranneesta apaattisuudestaankin. Varmasti asiaa helpottaa, että poni on päässyt hyppäämään säännöllisesti, sillä se jos joku pitää tämän ponin mielen virkeänä! Nyt täytyykin juuri lähteä Pondea ihmettelemään, sillä olen varannut sille tälle päivälle hierojan, joka tsekkaa sen kropan läpi kun se on nyt aloittanut tämän vähän rankemman treenin ja kilpailukaudenkin. Ei kyllä ole ollut havaittavissa mitään jumeja, mutta tai ihmeyksiä, mutta mielipiteeni onkin, että kannattaa hoitaa hevosta jo ennen kuin mitään jumeja ehtii syntyäkään! :)

Laakso 2.5.2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti