sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Kuvia ja kuulumisia


Huomaa, että kesä ja kisakausi on taas täällä, sillä kiirettä piisaa sen mukaisesti. Onneksi päivät ovat pitkiä ja valon myötä myös energiaa riittää ihan uudella tavalla talven jälkeen.

Kisakausi piti aloittaa Eemelin ja Murden kanssa Savijärveltä RJL-päiviltä, mutta ainoastaan Murde pääsi sinne osallistumaan. Eemeli oli aiemmin viikolla vääntänyt kenkänsä kaviossaan niin, että sivukäänne oli kaivautunut kavioon sisään. Vaikka sainkin tähän pikaista apua ja korjauksen, oli kaviossa mustelma, jota Eemeli arkoi muutaman päivän.

Kisoja varten käytiin edeltävänä viikonloppuna eräällä lähiseudun ihanalla isolla kentällä treenailemassa ohjelmia ja muutoin vaan myöskin. Oli ihan superihanaa ratsastaa isolla kentällä, jossa oli paljon tilaa tehdä kaikenlaista hauskaa. Eemelin kanssa reenailtiin paljon keskiaskellajeja ja Murden kanssa tehtiin vaihtoja ja avoja ja sulkuja.

Ensimmäisenä päivänä Murde oli ihan kauhusta kankeana uudessa paikassa ja kaikki oli vaikeaa. Kun vaan jaksoi työskennellä ja puuhastella sen kanssa, lopulta noin tunnin hengailun jälkeen se alkoi rentoutumaan, vertymään ja liikkumaan eteenpäin. Vaikka fiilis koko ratsastuksesta kokonaisuutena oli aika kammottava, oli se viimeisten minuuttien fiilis kuitenkin lupauksia herättävä. :) Ehkä tämä vielä tästä joku päivä... Varsinkin kun pikkuhiljaa oppii löytämään ne jutut, millä hevonen vertyy ja rentoutuu helpoiten ja parhaiten.

Eemeli oli ehkä hieman jäykän oloinen alkuun, mutta vertyi aika kivasti ja nopeasti ja sen kanssa harjoiteltiin He B:0 ohjelmaa läpi ja sekin tuntui sinä päivänä varsin helpolta, vaikka mun makuuni aika vaikea ohjelma onkin. Eemeli selkeästi nautti hyvällä pohjalla hölkkäilystä ihan suunnattomasti. Tällä tavalla pitäisi päästä ehdottomasti treenaamaan useamminkin!
Seuraavana päivänä Murde olikin jo aivan kuin eri hevonen. Rento ja lepposa ja huomattavasti helpompi ratsastaa. Tehtiin lähinnä keventelyt, vähän vastalaukkaverryttelyä ja sitten kolmosen ja nelosen sarjat. Kun kaikki onnistui ja tuntui helpolta, taputettiin ja lopetettiin ja fiilis oli aivan erilainen kuin edellisenä päivänä. Hyvä näin!
Eemelikin tuntui vielä edellispäivääkin paremmalta ratsastaa. Se oli energinen ja kantoi itsensä jo paremmin. Eemeli on talven ja satulaongelmien jäljiltä vähän huonommassa vireessä kuin toiveissa olisi ollut, mutta vähitellen sekin alkaa taas saamaan kivasti kuntoa ja voimaa. Tämä toisen päivän treeni oli ihan super ja hevonen alkoi tuntumaan taas nautinnolliselta ratsastettavalta, mitä se oikeasti onkin silloin kun ei satula tai mikään muukaan sitä ahdista! Ravissakin Eemelille alkaa löytymään jo ihan kunnollista venytystä eikä vain polvea ylöspäin. :)
Seuraavalla viikolla Eemeli siis poti kaviotaan ja Murde reenaili kohti kisoja. Näin ollen Murde joutui helatorstaina lähtemään Savijärvelle ilman seuralaistaan. Murden kanssa kurvailtiin Savijärvellä läpi He A:10, mun inhokkiohjelmani maailmassa ja saatiin 55 ja risat %. Meille Murden kanssa ihan kelpo kauden avaus, sillä jännittyminen ja jähmeys oli taas pahasti läsnä, mutta niistä huolimatta saatiin kuitenkin kuviot suoritettua. Tästä on taas hyvä jatkaa kohti seuraavia kisoja tietäen taas vähän paremmin, missä juuri nyt mennään. Ei siis todellakaan mikään huippusuoritus tai sinne päinkään, mutta tsekattiinpahan, että mikä on tämän hetkinen henkinen osaamistaso. :)

Murde osallistui myös Match Showhun, jossa tuomari ihastui Murden liikkumiseen ikihyviksi. Tuomarin mielestä Murde oli ehdottomasti päivän paras liikkuja tuossa mätsärissä, mutta koska on hieman pieni, ei ihan kärkisijalle päässyt vaan jäi BIS II:seksi. Hovikuvaaja oli Murdea esittämässä ja hienosti sen tekikin! Murde liiteli mukavasti menemään ja sitä oli ilo ihastella!


Iltapäivällä Murde hyppäsi vielä 70-80cm esteluokan, jossa harmillisesti yksi puomi tuli alas. Muutoin Murde toimi mallikkaasti ja vaikkei estetreenejä viime aikoina ole liialti päästy tekemään, ei homma tuntunut alkuunkaan vaikealta eikä Murdea edes tavalliseen tapaansa kauhistuttanut kauheasti. Ehkä se alkaa pikkuhiljaa kasvaa aikuiseksi! :) Hyvä päivä Savijärvellä siis!

Ja mainittakoot myös, että starttasin siellä myös helppo c-luokassa ihanalla russ-ponilla Ai.Ka. Edenella! Nelmo oli ensimmäisissä kouluratsastuskilpailuissaan ja käyttäytyi varsin hienosti. Ponin kanssa on yhteistyötä vasta vähän takana ja moni asia vielä aivan hukassa, mutta saatiin kuin saatiinkin kaikki tehtävät radalla suoritettua ja vielä prosentit 58 ja rapiat. Hieno poni! Tämän ponin kanssa saatetaan jatkaa kouluratsastusuraamme myöhemminkin. :)


Nyt täytyykin jo lähteä töihin, mutta jatkukoon tarina myöhemmin, sillä vielä on monta juttua kirjaamatta ylös viimeaikaisista tapahtumista. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti