tiistai 3. huhtikuuta 2018

Treenivideoita katsellessa

Kotona nökötellessäni ja ratsastustreenien jatkumista odotellessa, olen vihdoin ja viimein katsellut vanhoja treenivideoita. Siihenkin on ollut ihan liian vähän aikaa aikaisemmin, joten nyt jos koskaan on ehdottoman hyvä katsella niitä ja ottaa opiksi. Paljon hyviä tehtäviä on lähes unohtunut, koska ne tekee treenissä ohjeiden mukaan, ehkä pari kertaa kotona ja jos toistoa ei sen jälkeen tule tai pääse niitä hyödyntämään omien oppilaiden kanssa, ne katoaa muistissa olevista käyttötehtävistä.

Viime keväistä Pietin valmennusvideota katsellessa löysin tällaisia hyviä, tehokkaita harjoituksia, joita olen unohtanut kokonaan käyttää.

Murden kanssa hyviä tehtäviä oli esimerkiksi:

* Ravi-laukka-ravi-siirtymiset, joissa Murde ei saa koota laukkaa liikaa, vaan sen tulee tulla hyvästä harjoituslaukasta isoon raviin, jotta se venyy läpi siirtymisen ja polkee tuntumaan.

* Ravissa sulkua kulmasta lävistäjälle kohti pituushalkaisijaa, pituushalkaisijalla suoraan. Tämä huomattavan vaikeaa ja siksi muutettiin se niin, että kun tultiin esim. vasemmassa sulussa, siirryttiin pituushalkaisijalla oikeaan avoon, jotta takaosa saatiin pysymään hallussa. Tämän jälkeen myös suoraan ratsastaminen huomattavasti helpompaa.

* Piruettilaukkaan kokoaminen ennen kulmaa ja kulma kääntäen etuosaa takaosan ympäri. Ei sivuttain vaan nopeammin kääntäen! (Puolipirueteissa pitää muistaa myös sama homma eli ei liikaa askeleita vaan nopeampi käännös, jään haaveilemaan liikaa enkä muista kääntää riittävän nopeasti -> liikaa askeleita.)


Eemelin kanssa:

* Eemelin kanssa perusavot ja -sulut venyttää muuten varsin lyhyttä kroppaa, ihan peruslinjoilla työskentely riittää, mutta voi myös varioida ja vaihdella.

* Paljon käyntipätkiä työskentelyn väleihin, käynti rauhalliseksi pysähdysten kautta. Aina kun kiire, seis ja siitä jatkuu rauhallinen käynti. Toistoja, toistoja!!!!!

* Laukkasulkuja täyskaartolinjalla ja vaihdot mukaan, tahti pitää säilyä samana läpi tehtävän! Siirtyen tästä täyskaartoon sulussa (työskentelypiruetti) ja uralle sulussa + vaihto. Täyskaarto pienenee kohti puolipiruettia.

* Työskentelypiruetit myös käynnissä, vahdi ulkotakajalkaa, ettei ota isoa askelta ja sisätakajalkaa, että muistaa polkea!

* Sarjoissa vaihdot paremmin avusta eikä askel tai kaksi avun jälkeen, vaikkei vielä varsinaisesti askeleita laskettukaan. Pidä takaosan päällä, jotta vaihdot mahdollisia, ei saa antaa valahtaa pitkäksi ja matalaksi, muuten ei onnistu!

* Ravissa ihan hitaaksi, jopa kohti piaffia, sieltä lisäyksiin, jotta ei vaan juokse vaan on lisäyksissäkin pidätteessä ja venyy enemmän kuin kiihtyy.


Jos osaisin, niin voisin videoitakin laittaa esille, mutta kun mulla on vaan 2h materiaalia putkeen, niin en osaa sieltä pätkiä sopivia kohtia hollille... Kaks tuntia putkeen on hieman liian pitkä setti ladattavaksi yhtään mihinkään, saati sitten katsottavaksi. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti