torstai 7. huhtikuuta 2011

Kisat Kumpumäellä, Tiinan valmennus ja Nipsun tunnit

Kisakausi on vihdoin ja viimein korkattu.

Lauantaipäivä Kumpumäellä sujui varsin letkeissä merkeissä. Kuten jo aiemmin mainitsin, mukana kisoissa oli kaikki kolme kilpuriani: Sami, Suvi ja Jöpö.

Aloitin päivän kevyellä verryttelyllä Sami-ponin kanssa, vähän ravia ja laukkaa sinne tänne ja hyvän fiiliksen löytämistä. Ponihan oli ensimmäistä kertaa elämässään kouluaitojen sisäpuolella ja vasta toista kertaa elämässään ratsastettuna maneesissa. Verryttely sujui mukavissa merkeissä ja luottavaisin mielin mentiin radallekin. Debyyttiratana oli C-merkin koulukoe ja se sujui rennon letkeästi. Sami oli radalla kuin kotonaan. Pieniä rikkoja tuli, kun mm. toinen laukannosto vähän antoi odottaa itseään ja yksi käyntipätkäkin meni rikki laukkaa valmistellessa. Lisäksi esimerkiksi Samin bravuuri eli ravilisäys lähti vähän myöhässä, joten siitäkään ei ihan kaikkia jaossa olevia pisteitä saatu. Lopputuloksena oli 61 ja risat prosenttia, jolla irtosi luokan 3. sija. Hieno Sami! Odoteltiin siinä sitten palkintojen jakoa ja pokattiin palkinnot ja juostiin kunniakierroksella. Siinä kaikessa hötäkässä Sami ehti vähän väsähtää, mikä näkyi rennon otteen herpaantumisessa toisella radalla, joka oli B-merkin koulukoe, avoin poneille. Siellä tuli paljon rikkeitä johtuen nuoren ponin väsähtämisestä, mutta myös muutamia onnistumisia ja kyllä papereista löytyi jopa jokunen kahdeksikko kaksipuolikkaiden vastapainoksi. :) Prosentteina oli reilut 57 ja hyvä mieli jäi siitäkin. Sami ylitti kaikki odotukset ja asetti paljon odotuksia tulevaisuuteen!

Debytoin myös Suvi-Hermiinan kanssa näissä kisoissa. Aloitimme Suvin kanssa B-merkin kouluohjelmalla, avoin suomenhevosille. Suvi oli edellisen päivän valmennuksen jäljiltä hieman jäykkä, mutta ehti kuitenkin vertyä radalle ja ratsastin siistin tasaisen suorituksen. Suvi toimi mallikkaasti ja homma tuntui hyvältä. Siltikin yllätyin kun näin pisteeni, prosentit olivat himpun verran yli 73%. Alakerran pisteissä oli pisteitä vain väliltä 7-8. Huhhuh. Enpä osannut moista odottaa alkuunkaan. Ei ole kaikki tämän tamman kanssa tehty työ mennyt ihan hukkaan, kyseessä oli kuitenkin sekä oma tulosennätykseni että hevosen tulosennätys!

Viimeisenä luokkana oli A-merkin koulukoe, jossa starttasin sekä Suvilla että Jöpöllä. Suvi oli ihan mielettömässä terässä verryttelyssä, mutta radalle ikävä kyllä ehti vähän väsähtämään, jolloin suorituksesta puuttui viimeinen hohto ja terävyys, mutta prosentteja keräsimme rikkeineenkin kuitenkin 62,3%. Ei ihan huono tulos ensimmäisestä yhteisestä helposta A:stamme siltikään. Siitä on hyvä lähteä etsimään niitä vielä parempia tuloksia. :) Jöpön kanssa teimme myös yhteisen ennätyksemme prosentein 61,6% kaksi pistettä Suville jääneenä. Jöpön kanssa meillä oli radalla ihan mielettömän hauskaa, nautimme ja fiilistelimme täysin siemauksin! Loppuradasta menetin vähän ohjaani enkä saanut sitä korjattua, jolloin Jöpö jäi edestä vähän auki, mutta eipä sekään menoa haitannut. Eipähän ainakaan ollut etupainoinen ja nokallaan! Melkein itketti radan jälkeen, kun Jöpö sai niin hienot pisteet ja itelle jäi ihan mieletön fiilis sen kanssa esiintymisestä. En olisi vuosi sitten uskonut, että se olisi vielä jonain päivänä tuollaisessa vireessä... Herralla kuitenkin sitä ikää on jo 21 vuotta!

Kylläpä oli siis antoisa kisakauden avaus. Hyvä mieli tuli, mutta toki myös nöyränä tiedostaen, että kyseessä oli seurakisat ja paljonpaljon korkeammalla on tämän kauden tavoitteet. Jännä nähdä, miten homma tästä jatkuu... Seuraavat kisat ovat aluekisat Salossa 16.4. Suvi-Hermiinan kanssa. Siellä myös kaksi luokkaa ja toivottavasti Suvi jaksaisi tällä kertaa tsemppailla kummatkin radat! Teemme ainakin kaikkemme, että niin tapahtuisi!

Ennen kisoja oltiin Suvi-Hermiinan kanssa Karkkolaisen Tiinan tunnilla Vihdissä ja saatiin sieltä paljon hyviä neuvoja ja huomattiin kuinka paljon opeteltavaa on vielä ennen kesän koitoksia ja tuli esiin iso kasa meidän kummankin heikkouksia. Niitä on nyt sitten sulateltu ja yritetty tsemppailla, jotta seuraavalla kerralla osattaisi taas himpun verran enemmän ja paremmin ja päästäisi taas askel pidemmälle. Tunti oli todella laadukas ja olin todella tyytyväinen sen antiin. Tehtiin paljon harjoituksia pituushalkaisijalla, mikä kyllä paljastaa virheet ja huolimattomuuden erityisen hyvin, mutta sitten taas onnistumisetkin tuntuvat todella onnistumisilta, kun vaativuusastekin on hieman suurempi... :)

Kisojen jälkeen taasen käytiin tällä kertaa Samin kanssa Nipsun opissa. Nipsu kävi vähän ensin selässä kokeilemassa, miltä Sami tuntuu ja totesi sen olevan kohtuullisen ongelmaton pieni poni. Sitten tehtiin töitä laukannostojen kanssa, nimenomaan laadun eikä niinkään määrän. Lopuksi myös vähän lisättiin ravia. Seuraavana päivänä jatkettiin nostoilla ja siirtymisillä, myös Samin kanssa pituushalkaisijalla, jolloin ei saatu apua seinästä eikä kaarteesta vaan piti löytää ihan oma tasapaino ja suoruus ennen kuin homma lähti sujumaan. Ja lopuksi Nipsu teetti meillä vähän pohkeenväistöä ravissa, joka sujui varsin mallikkaasti ottaen huomioon, ettei moista oltu koskaan aiemmin yritettykään työstää... Kummatkin päivät olivat antoisia ja tuntui siltä kuin Sami olisi aikuistunut ihan hirvittävästi näiden kahden päivän aikana. Se työskenteli rauhassa ja mielellään hirvittävällä motivaatiolla. Vaikka varmasti päivät olivat rankkoja, se teki hommia loppuun asti ja paransi vaan koko ajan. Olipa ihanaa! Tämä pieni poni antaa niin upean ratsastusfiiliksen, että harvan ratsun selässä moista kokee. Toinen samanlainen on aiempi ratsuni Tuppu eli sh-r Aiheen Poika...

Tällä aikaa Murde on tehnyt tuhojaan uudessa kodissa, opetellut maastoilemaan Jöpön kanssa ja nauttinut ihailevista katseista... Siitä taas sitten lisää jonain toisena päivänä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti