maanantai 21. marraskuuta 2011

Viikko pulkassa!

Työntäyteinen viikko alkaa olemaan vihdoin pulkassa. Enää muutama tunti töissä ja sitten ansaitusti pariksi päiväksi vapaille!

Murde Murmelsson kävi tänään Enjalan tallilla kilpailemassa koulukisoissa vuokraajansa Annin kanssa. Nämä olivat sekä hevosen että ratsastajan elämän ensimmäiset koulukilpailut. Kuten odotettavissa oli, mitään suunnatonta menestystä ei ollut tarjolla, mutta sitäkin parempaa harjoittelua. Murde lastautui mukavasti koppiinsa ja käyttäytyi suhteellisen järkevästi kisapaikalla. Maneesissa oli havaittavissa hieman pakollista kyttäilyä, mutta muutoin Murde oli yllättävänkin viisas. Verryttelyssä ei saanut käyttää raippaa ja se oli Murden herättelyn kannalta vähän ikävämpi asia, mutta ei tuntunut Annia haittaavan. Ajoittain Murde näytti jopa lähes rennolta, etenkin vuoroaan odotellessa ja päädyssä pyörimässä hengaillessaan.

Radalle mentäessä yksinään, oli Murde kuitenkin oletetusti varsinainen liimakavio. Sitä ei saanut mitenkään liikkumaan eteenpäin vaan se mennä pörötti kauhusta kankeana aivan pohkeen takana, juuri kuten tapahtuu sen ollessa jännittynyt. Mutta eipä siinä mitään, urheasti Anni luotsasi Murden läpi radan, unohtaen kuitenkin kerran radan. Pisteet eivät päätä huimanneet, sillä rata oli tosiaan erittäin verkkainen sekä lisäksi mutkainen suoritus, mutta olimme silti tyytyväisiä siihen, että Murde pysyi radalla ja melkein myös suoritti toivotut tehtävät. Tästä on hyvä jatkaa hölmön hevosen totuttamista suureen maailmaan! Ensi viikolla Murdella onkin kolmekin kuljetuskertaa pois kotoa...

Viikon ohjelmana Murdella oli ollut ensin maanantaina ja tiistaina Annin kanssa harjoittelua. Murde näytti hyvältä kumpanakin päivänä ja Annikin ratsasti tomerasti sekä kauniisti. Keskiviikon vapaapäivä vaihtui kevyeen hölkkään kentällä, kun hain satulan sovitukseen Idän ratsusta. Satula sopikin varsin mukavasti ja jäi meille uudeksi kouluistuimeksi! Torstaina sitten ratsastin Murden itse pitkästä aikaa kunnolla uudella satulalla ja oli ihan mieletöntä huomata, kuinka kiva hevonen Murde onkaan. En ollut päässyt sillä hirveästi viime aikoina ratsastamaan erinäisistä syistä ja tauko oli kyllä tehnyt minulle hyvää! Fiilistelin kaikissa askellajeissa ja tein siirtymisiä, jotka tuntuivat varsin laadukkailta.

Perjantaina Murde oli vihdoin ansaitulla vapaapäivällään ja lauantaina oli taas pelottavien esteiden vuoro. Meillä oli kentällä yksi portti kahdesta eri suunnasta ratsastettuna ja se oli Murden mielestä huisin jännää. Anu kuitenkin taidokkaasti luotsasi Murden yli esteistä kerta toisensa jälkeen. Lopuksi Murde näytti jopa varsin onnelliselta hypätessään ja Annikin oli päässyt paikalle katsomaan, miltä se Murde näyttää tositoimissa! :)

Murden alkava viikko onkin sitten työntäyteinen, sillä keskiviikkona Anu ottaa Murden mukaan Juhani Ehon tunnille ja se pääsee jälleen ihan uuteen paikkaan... Ja viikonloppuna on jo pitkään ja hartaasti odotettu Karin kurssi Domissa. En malta odottaa, että näen Murden näissä paikoissa ja näen taas, miten se toimii vieraissa paikoissa ja uusissa tilanteissa. On kyllä ihan mielettömän ihanaa, kun on nyt oma traileri, niin voi kuljetella Murdea ympäriinsä ja totuttaa sitä siihen, että paikkoja on monenlaisia ja kaikkialla pitää toimia yhtälailla. Murde vaikuttaa nyt jotenkin hyvin pitkälti siltä, mitä Sami-poni oli puoli vuotta sitten, kun sen kanssa aloittelimme kilpailuissa ja valmennuksissa käymistä. Murde tosin on luonteeltaan huomattavasti Samia hölmömpi, mutta nyt on muutoin aika samantapaisen oloisessa vaiheessa.

Zorro on saanut tämän viikon olla möllötellä ja tänään oli pudottanut jo kengänkin. Nooh, onneksi sillä ei ole kiire mihinkään eikä kengättömyyskään ole niin kovin kuolemaksi... :) Leenan kanssa oli suunniteltu ohjasajoharjoituksia, mutta Leena oli joutunut flunssan kouriin, joten nekin peruuntuivat. Ehkä taasen ensi tai sitä seuraavalla viikolla otamme askeleen kohti ratsun hommia. Aika näyttää!

Samilla kävin ratsastamassa tälläkin viikolla vain yhden kerran. Sami oli alkuunsa vähän kireä, kiinni vasemmalta eikä oikein ollut rehellisesti ohjan ja pohkeen välissä. Aikansa työstin näitä asioita ja jopas rupesikin taas homma pelittämään! Lopuksi Sami oli taas oma itsensä ja hyvinkin läpi joka paikasta... Se oli myös ollut keskiviikkona Benin ajotunnilla ja saanut hirvittävästi kehuja, kuinka on kehittynyt niin hurjan paljon kesän aikana. Ja onhan se! Keväällä rämmittiin he b-ratoja läpi ja nyt suoritetaan niitä hyvällä varmuudella ja onpahan pari helpon aankin varsin mallikasta starttia takanapäin! :)

Su-He jatkaa toipumistaan. Kuluneella viikolla sen kanssa sujui hommat varsin vaihtelevalla menestyksellä. Siinä tuli jopa mieleen, että onko kuntoutus aloitettu liian ahneesti ja päädyttiin hölläämään tahtia aika lailla. Viikonloppuna siis vaan kevyttä ulkoilua ja ensi viikollakin yritetään vaan keksiä jotain hauskaa puuhastelua, jotta ei vaan ylitetä sen tämän hetkistä kuntoa tehtävien haastavuudessa. Senkään kanssa kun ei ole mihinkään kiire vaan halutaan, että se tulee täysin kuntoon maksoi mitä maksoi ja kesti mitä kesti..

Su-Hen tallitoveri Aku oli myöskin taas pari kertaa hommissa tällä viikolla ja ensimmäisellä kerralla päätin, että nyt loppuu tekosyyt ja keskittymisvaikeudet ja on aika ryhtyä oikeisiin töihin. Teimme sitten vimmana töitä ja mietimme, että miten niihin töihin suhtaudutaan... Tämä ilmeisesti oli varsin hyvä lähestymistapa kyseiseen ratsuun, sillä sitten torstaina kavutessani uudestaan kyytiin, Aku toimi lähes kuin normaaliratsu. Se suoritti kaikki pyydetyt asiat neuvottelematta ja oli erittäin mukava ratsastaa! Olin aivan äimänä tästä käänteestä... Toivottavasti tämä jatkuu ja alkavalla viikolla on sillä yhtä mukava ratsastaa kuin viime torstainakin! Akusta alkaa löytyä 3 varsin laadukasta askellajia ja ihan kivoja siirtymisiäkin. Vasen takajalka sillä on edelleen hieman heikompi kuin oikea ja sen kanssa työskentelyä täytyy jatkaa edelleen. Jospa sitä vaikka uskaltaisi laittaa muutaman ravipuomin Akulle jumpaksi joku päivä. Sen kanssahan on pikkuhiljaa myös aloiteltu hyppäämistä, joten tuskin puomitkaan sen elämää enää niin mullistaisi... :)

Jöpöllä ratsastin kerran viime viikolla ja se toimi jälleen kuin ajatus. Perjantaina vihdoin ja viimein saimme myös Jöpön kärryjen eteen. Ponitiimi kokoontui tällä kertaa Jöpön ajelun merkeissä ja olipa muuten aika hauska reissu vaikka välillä vähän hirvittikin! :) Jöpö on kyllä siitä todellinen aarre, että sen kanssa voi ihan oikeasti tehdä ihan mitä vaan. Se suhtautuu kaikkeen hyvin avoimin mielin ja aina yhtä innokkaasti...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti