perjantai 25. marraskuuta 2011

Elämää, ei sen enempää.

Alkuviikko on taas innokkaasti harrastettu hevostelua ja loppuviikko meneekin sitten enemmälti töiden merkeissä ennen ensi viikon vapaaviikkoa.

Tällä kertaa on omista poneista Herra Lihapiirakalla kenkä irti, mutta se on silti joutunut hieman töihin. Sekä maanantai-iltana että keskiviikko-iltana viritin sille satulan selkään ja kävin sekä taluttamassa harjoitusradalla että juoksutin kentällä. Maanantai oli siis ensimmäinen päivä kun sillä oli satula selässä, jalustimet alhaalla ja joutui juoksemaan kentällä niine varusteine. Lihis aloitti ensin lupaavasti ravissa, mutta jatkoi sittemmin villiin rodeopukkilaukkaan yrittääkseen poistaa inhottavan asian selästään. Ensin rodeopukit ilmaantuivat laukassa ja sittemmin jäi paikalleen niitä suorittamaan. Kylläpä näytti poni kerrassaan notkealta. :) Jatkettiin kuitenkin juoksemista ja ponikin tasaantui tyytymään kohtaloonsa; satula ei selästä irronnut. Keskiviikkona toistettiin sitten sama operaatio ja vaikka pukkeja tuli tälläkin kertaa, oli se jo huomattavasti vähäisempää. Kunhan Lihis alkaa tottua satula selässään juoksemiseen, otan sivuohjat mukaan kuvioon. Murdenhan opetin ensin juoksutukseen sivuohjilla ja sitten säilytin sillä sivuohjat selkään noustessa, jotta sitä kautta löytäisi helposti luontaisen tasapainonsa. Murdelle selkään nouseminen ja ratsastajan kyydissä pitäminen olivatkin ihan erityisen helppoja tehtäviä. Se oli alusta asti kuin olisi aina kantanut ratsastajaa selässään... Mitä onkaan vaikeampi uskoa enää tänä päivänä. ;)

Murden alkuviikon kohokohtana oli estetunti Anun kanssa Eholla. Anu hoiti homman kotiin tutun ammattimaiseen tapaan ja luotsasi Murden yli kaikista erikoisesteistä mitä eteen laitettiin. Oli rättejä ja mattoja ja joka väristä puomia ja lainelankkua ja porttia ja Murde saattoi ensin kerran katsoa, mutta viimeistään toisella kerralla meni yli ja sitten pääasiassa olikin helppoa! Tämä oli erittäin hyvä tilanne nuorelle, kokemattomalle, hieman epävarmalle hevoselle, sillä se sai rauhassa pohtia tilannetta ilman sen kummempaa häslinkiä ja tehdä tarvittaessa monen monta toistoa. Murde näytti onnelliselta suorituksensa jälkeen ja tänään vaikutti jopa hieman väsyneeltä. Tänään olikin sitten tarjolla vain sateessa kävelyä radalla ja huomenna on ihan kokovapaapäivä ennen viikonlopun Karin kurssia. Saa nyt siis latailla akkuja, jotta jaksaa edes vähän viikonloppuna! Reissussa oli kiva huomata, että Murden matkustustaidot paranee entisestään eikä se juurikaan hötkyile joutuessaan uuteen paikkaan. Nyt oli jo helppo suitsia trailerissa kun vielä viikonloppuna se oli hieman haastavaa. :) Niin ne vaan oppivat ja paranevat kokemuksen myötä. Saa nähdä kuinka hommat etenee viikonloppuna. Kasvattajakin on viikonloppuna tulossa Murdea vilkuilemaan. :)

Akun ratsastin tällä viikolla tiistaina ja torstaina ja se alkaa olemaan jo jopa aika kiva ratsastaa. Vieläkin saisi olla enemmän eteenpäinpyrkimystä ja suoruuden kanssa tehdään myöskin töitä yhtä lailla, mutta moni asia on jo saatu korjaantumaankin. Välillä askeleittain tämä hevonen tuntuu puhkuvan laatua... Kunhan se saadaan suoristettua ja löydetään sen ajoittain kateissa oleva eteenpäinpyrkimys lopullisesti, tulee työskentely tämän hevosen kanssa olemaan varmasti jopa nautinnollista. Niin paljon se lupaa aina ajoittain niissä askeleissa, mitkä onnistuvat. Tänään niitä askeleita oli taas enemmän kuin aikaisemmin!

Sami-poni oli mun reenissä tiistaina ja meni ihan kivasti. Ei mitenkään superisti, muttei huonostikaan. Harjoiteltiin viikon päästä kansallisissa koittavaa koetusta nimeltä Helppo A:2. Raviosuudet meni harjoituksissa erittäinkin hyvin ja lopussa väistöt olivat todella hyviä ja poni niissä hyvin säädeltävissä. Laukassa lisäykset kyllä löytyvät, mutta vaihtojen harjoittelun takia vastalaukat saattavat ajoittain tuottaa ongelmia. Onneksi kuitenkin on vielä viikko aikaa vahvistaa Samin uskoa siitä, että nyt mennään vaan vastalaukkaa ja on taas unohdettu vaihdot pariksi viikoksi. :) Keskiviikkona taasen olin katsomassa Samin valjakkoajotuntia Benin silmien alla ja oli ihan hauskaa nähdä Sami taas niissäkin puuhissa ja kävinpä ensimmäistä kertaa Samin kyydissäkin istuskelemassa! Oli kiva katsella, miten tavallaan samanlainen ja miten kuitenkin niin erilainen Sami on ajettuna kuin ratsastettuna. Ratsastettaessa sen saa heti toimimaan aika kivasti omalla moottorilla ja rullaamaan eteenpäin, mutta ajettaessa se "vertyy" paljon hitaammin vielä. Mutta siis Samiahan ei ole mitenkään vimmana ajettukaan moneen kuukauteen kun omistajansa siis keväällä loukkasi ranteensa eikä ole ollut ihan varsinaisessa iskussa oikein koko kauden aikana... Eli jää nähtäväksi, mihin he ensi kaudella yltävätkään yhdessä!

Jöpön ratsastin tiistaina ja keskiviikkona ja vanha vaari oli keskiviikkona oikein todellisessa vireessä! Se laukkasi niin hienoa laukkaa, etten muista koska se olisi viimeksi sellaista väläytellyt... Ravissakin oli varsin toimiva ja mukava ja innostui vimmana lisäyksistä. Jöpön kanssa tulee myöskin useimmiten hyvä mieli, se on niin rehti ratsu. Toivottavasti ihanasta pienestä varsastaan tulee samanlainen työmyyrä kunhan kasvaa isoksi!

Ensi viikolla pääsen ratsastamaan pitkästä aikaa myös Pin Rock's Esmeraldan, kun omistajansa lähtee lomailemaan. On ihana päästä työstämään sitäkin pitkästä aikaa ihan ajatuksen kanssa. :)

Nyt on ihanasti heppojen kanssa kaikkea hauskaa tiedossa, viikonloppuna Karin valmennukset, seuraavalla viikolla kisat Ypäjällä, sitä seuraavalla viikolla Murde hyppää Kalliorinteessä ja Nipsu valmentaa Tuomarinkylässä mua ja Samia, sitten vielä siitä seuraavalla viikolla on Pietin valmennus Dressage Centerissä. Ihan luksusta! On ihanaa kun on koko ajan jotain tähtäimessä... Kunhan nää estehommat vähän edes helpottaa Murden aikatauluja, tahdon kyllä päästä itsekin sillä taas ratsastamaan vähän enemmän. Nyt on jo hirveä himo päästä hommiin kun on uusi satula ja kaikkea! Ja vielä kaiken lisäksi Murde oli ihan superhyvä ratsastaa viimeksi, kun selässä pääsin käymään...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti