maanantai 11. kesäkuuta 2012

Järvenpään aluemittelöt

Lauantain Tampereen pettymyksen jälkeen oli nollattava tunnelmat, nukuttava kunnon yöunet ja siirrettävä ajatukset kohti 3 rataa Järvenpään aluekisoissa. Järvenpäässä oli vuoro Villellä, Murdella ja Tokajilla.

Mulla oli ihana tiimi ja kannustusjoukot koko päivän maisemissa ja siten ihan mielettömän ihana päivä. Voin jo heti alkajaiksi kiittää Liisaa letityksistä, Kirsiä ja Annia gruumailuista, Viivua Tokajin lainasta, Pekkaa videoista,  kuvista ja henkisestä tuesta, Leenaa ja Maijaa fanittamisesta ja kaikkia muitakin, jotka tietävät vaikuttaneensa mun päivääni tänään!

Ensimmäisenä vuorossa oli Ville ja Helppo B:3. Ville oli verkassa oikein mukavan tuntuinen ja tiesin heti, että oli ollut oikea ratkaisu antaa sille vapaapäivä lauantaina. Laukannostot oli hyviä, laukka terävää ja hevonen kuulolla. Pysähdyksiä yritettiin taas vääntää verryttelyssä rautalangasta ja kyllä niihin joku tolkku sitten taisi tullakin. Ravityöskentely oli semmosta perus-Villeä.

Radalle mentiin luokan ensimmäisenä. Ville oli vähän ihmeissään radalla, sillä tämä oli sen ensimmäinen ulkokisa ja ensimmäinen kisa, missä oli varsinaiset kouluaidat hollilla. Rata alkoi ihan mukavissa merkeissä, pysähdys tuli tasan, muttei ihan peräänannossa, ravi sujui ihan jees, vaikka välillä tuli pieniä yhteistyökatkoksia, kun Ville hämmentyi jostakin kuten esimerkiksi kulmista. :) Laukannostot tuli ihan jees ja laukka rullasi eikä menty edes kovin kovaa, mutta vielä silti toki laukasta huomaa, ettei ole ihan valmis kilpuri kyseessä. Käynnissä Ville pääsi vähän yllättämään ja käveli jopa aika hyvin. Sitten vaan ulos radalta ja jeee, homma suoritettu ja tehtävät tehty, Hyvä Ville!!! Olin supertyytyväinen suoritukseen ja hyvillä mielin ajatellen tulevaisuutta. Ville on vaan niin kiva ratsu. Kohta kun alkaa perushommat olla hallussa, päästään pikkuhiljaa vähän säätelemään sitä ja harjoittelemaan vähän vaikeampia juttuja. Nyt olisi myös tarkoituksena kokeilla Villelle kankia, ihan vaan ihmetellä, että miten se niihin suhtautuu ja olisko niiden käytöstä hyötyä reeneissä. Ville kun välillä tuppaa korvaamaan voimankäytön vauhdilla ja se ei aina ole toivottavaa... :)

Hyvillä mielin jäin odottelemaan toista ratsua paikalle. Murde saapuikin hyvissä ajoin ja hetken hengailtuamme suoriuduttiin verryttelyn puolelle. Murde toimi kuin vanha tekijä verkassa. Se oli todella hyvä ratsastaa isolla kentällä, rento, kiltti ja kuuliainen. Jopa harjoitusravi tuntui sujuvan ihan kohtuullisesti. Laukka tietenkin oli eniten Murden mieleen ja jälleen verryttelystä alkaen se helpoin askellaji... Olin niin iloinen ratsastellessani Murdella, kun se toimi, antoi korjata ja tuntui todella rennolta. :)


Radalle mennessä Murde hieman ehkä jännittyi, mutta meni sujuvasti sisään ja pysähtyi kohtuullisesti. Pituushalkaisijaa jatkaessa kohti tuomariautoa, se hieman jäkitti, mutta unohti sen jälkeen jäkitykset kokonaan. Suoritimme koko raviohjelman ravissa ilman mitään käyntiinsiirtymisiä tai edes pahoja tahtirikkoja. Voltit olivat jopa ihan ok, 4-kaarinen kiemuraura taasen oli jo aikamoista taistelua. Laukannostosta Purde rentoutui ja laukka oli jopa hyvää, kumpaankin suuntaan. Käyntiin olin itse tyytyväinen, mutta tuomareita se taas ei miellyttänyt. Ja lopputervehdykseenkin päästiin kunnialla, Purde oli päässyt yli pelkonsa ja suuntasi iloisin mielin kohti tuomariautoja. :) Olin niin onnellinen, kun sain radan suoritettua ja vielä yllättävän rennosti ja mukavasti. Murde oli niin hieno!!! <3 <3 <3

Radan jälkeen vielä loppuverryttely kunnolla eteen ja sitten kohti kotia Annin kanssa!


Mulle saapui sitten paikalle vielä Tokaj, jonka kanssa oli tehtävänä Vaativa B:0. Mentiin aika kiireellä verryttelyyn ja verryttelyaikaa jäi aika vähän, mutta ilmeisesti juuri sopivasti. Tokaj tuntui todella hyvältä ja rennolta. Sain verryttelyssä suoritettua kivasti kaikki suunnitellut kuviot ja menin todella hyvillä mielin radalle. Ratakin tuntui sujuvan vaivattomasti ja mukavasti. Ravissa sisään ja kohtuullinen pysähdys. Ravissa jatkui ja keskiravi näytettiin ihan ok mun mielestä, muttei tuomareitten. Avo vasemmalle oli ok, olisi voinut olla vähän paremmin irti seinästä, raviympyrän puolikas oli ihan jees ja sulku oli mun mielestä jopa aika hyvä. Lisätty ravi alkoi hyvin, mutta loppui mun makuun vähän kesken. Avo oikealle oli hyvä, ympyränpuolikas sujuva, mutta sulku oikealle ei ollut ihan niin hyvä. Käyntiin siirtyminen tuli pehmeästi ja lisätyssä käynnissä Tokaj oli mun makuuni oikein tyytyväisen oloinen ja käveli mukavasti. Pysähdys ei tullut tasan, mutta peruutus oli ok. Laukannosto peruutuksesta pääsi vähän levähtämään. Laukkakuviot sujui varsin mukavasti, ei niissä mitään ihmeitä ollut, mutta sujuvaa ja helppoa. Vaihdot olivat aika hienot videolta katsottuna, vaikka toinen olikin hieman myöhässä ja toisen valmistelussa tuli pientä haparointia. Ja sitten laukassa pysähdykseen, joka tuli tasan!!! Olin todella tyytyväinen tähänkin rataan, se tuntui helpolta ja kivalta. Seuraavan kerran osaan taas lisätä pökköä pesään ja ratsastaa vähän rohkeammin, jos Toksu on yhtä hyvällä mielellä mukana matkassa.

Kaikki hevoset saivat tänään n. 58% radoistaan. Murde ja Ville olivat reilusti puolen välin huonommalla puolella ja Tokaj oli 13/30. Tokaj jäi ainoastaan neljä pistettä sijoituksesta, mikä oli kyllä mun mielestä meille jo aika hieno saavutus... :) Tää oli kuitenkin vasta meiän toka kilpailusuoritus tällä tasolla. :)

Myös mun oppilaani Viivu ja Maarit olivat mukana kisaamassa ja tekivät oikein hienot radat! Oli ilo katsella heidän menoaan ja nähdä heidän kehittyneen huimasti viimeisen vuoden aikana!

Ihana päivä kisoissa siis. On niin mukavaa kilpailla kun on ihmisiä ympärillä kannustamassa!!! Ja on myös äärimmäisen ihanaa, kun vihdoin tuntuu, että on oman hevosen kanssa menossa jonnekin eikä vaan hakkaa päätä seinään päivästä toiseen!


Kuvien copyright Pekka Pietikäinen

4 kommenttia:

 1. Hienosti meni Milja teidän viikonloppu, käsittämättömästi puristat energiaa tehdäksesi tuon kaiken; monta hevosta, monta rataa ja useampi paikkakunta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Joo, täytyy yrittää jaksaa, että saa mahdollisimman paljon irti harrastukseltaan. :) Tavoitteet on korkealla ja into kehittyä suuri!

   Poista
 2. Hyvä Milja! Kuulostaa ihanan hyvähenkiseltä ja rennolta kisapäivältä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeee, kiitos! Oli ihanaa. Ihmiset oli ihania ja hevoset myös. Lisää näitä päiviä!

   Poista