maanantai 9. heinäkuuta 2012

Kesäflunssan kourissa

Huoh. Enpä ole loman aikana juuri ehtinyt kotona istuskelemaan. On ollut reissua ja vaikka minkälaista ohjelmaa jatkuvalla syötöllä. Välillä on pitänyt yrittää ratsastella heppoja, jotta pystyvät vireessä ja sitten taas juosta reissuun nauttimaan kesästä ja lomasta. Oikein mukavaa on kyllä ollut... :) Ja lomakin jatkuu vielä reilut kaksi viikkoa.

Nyt on sitten pukannut joku kesäflunssa, minkä takia onkin aikaa vähän kirjoitella kuulumisia sängyssä makoilessa ja lepäillessä...

Pienimuotoinen tilannekatsaus ehkä tähän kohtaan:

Sami oli juhannuksen alla Baltic Cupissa Tartossa valjakkogeimeissä ja sieltä nappasivat omistajansa Leenan kanssa kolmannen sijan! Sen jälkeen oltiin Nipsun valmennuksissa Tuomarinkylässä ja saatiin paljon apuja avoihin ja sulkuihin, joita tällä viikolla pitäisi esittää radalla Lappeenrannassa! *hui* Tällä viikolla pitäisi vähän muistutella Samille näitä ratsujuttuja ja tosiaan sitten perjantaina ja lauantaina kilpailla Lappeenrannassa kansallisissa... :)

Samin lajitoveri Santtu on edelleen ollut työn alla kerran viikossa. Santtu on siis vasta 3-vuotias ja sen kanssa "leikitään ja lauletaan". Lähinnä on käyty askellajeja läpi ja harjoiteltu ratsastajan apuihin reagoimista. Poni on luonnostaan erittäin oikeinpäin ja sillä on kohtuullisen hyvä tasapaino. Laukan kanssa on vielä tekemistä, mutta käynti ja ravi ovat sille jo aika helppoja sen omalla tasolla.

Kerma-ponin kanssa ollaan tehty siirtymisiä, taivutuksia ja harjoiteltu väistöjä. Kerma on edistynyt ihan vimmana ja pääsi kuin pääsikin starttaamaan viime viikonloppuna ensimmäisen valjakkokilpailunsa voittaen heti maratonin!!!  Tästä tulee kyllä vielä aikamoinen kilpuri. :)

Moni-ponin kyydissä kävin kerran ennen juhannusta ja sekin vaikutti varsin mukavalta. Se on nyt päässyt laihtumaan laidunelonsa johdosta ja vähitellen täytyy taas aloittaa sen "lihottaminen" ja pohtia sen tulevaisuutta... Pitää vihdoin alkaa miettimään ihan tosissaan, että valmentaudutaanko kohti ensi kevään oripäiviä vai odottaako ponia kuitenkin ruunaus. Nooh, onneksi asialla ei ole mikään varsinainen kiire. Pohdittavaa kuitenkin siinä riittää.

Murde on toiminut viime ajat esteratsuna ja ollut lainassa ratsuttomalla kaverillani, kun itse olen ollut reissussa. Kummassakin roolisssaan se on toiminut erittäin hyvin ja taidokkaasti. Ehkä se vähitellen alkaa tasoittumaan ja alkaa olla ihan mukava ratsu. Sen kanssa olisi parit kilpailut tiedossa vielä tämän kuun aikana ja on kiva päästä näkemään, miten hommat alkaa sujumaan kisoissa. Tällä viikolla on muutama reenipäivä tiedossa. Hevonenhan siis kyllä kulkee, mutta mä en vaan itse osaa istua sen kyydissä. :)

Akusti on jatkanut reenejä sekä koulupuolella että estepuolella. Se alkaa pikkuhiljaa hieman tokeentumaan kisahevosen elämään ja toimimaan vieraissa paikoissa varsin mukavasti. Seuraava etappi sen kanssa olisi taas yksi aluekilpailukokeilu, saa nähdä kuinka siellä käy. :)

Villen kanssa on reenailtu aina välillä ja sen seuraava koetus olisikin sitten aluekisat Salossa ja Prix de Agrimarket. :)

Pitkästä aikaa olen myös ratsastellut vähän Pin Rock's Esmeraldalla ja se tähtää viikonloppuna Nastolaan starttaamaan elämänsä ensimmäisen helpon a:n! Omistajansa kanssa starttaa toki myös helpon been. Jännittää kyllä vähän kuinka meidän mahtaa käydä Nastolassa..,

Tokaj palasi myös perjantaina lomalta ja oltiin tänään ensimmäisen kerran tositoimissa. Sille ei ollut sopivaa luokkaa Nastolassa, mutta Sipoossa sitten seuraavan kerran päästään sen kanssa yhdessä starttailemaan... Tokajin kanssa tuli kyllä heti tänään taas hyvä mieli, vaikka vaan vähän flunssaisena kymmenisen minuuttia sitä tyyppailinkin! :)

Olisikohan siinä sitten kaikkien ratsujen kuulumisista riittävästi..? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti