torstai 26. heinäkuuta 2012

Lavia 21.7.

Vappuna kävimme Akun kanssa Riihimäellä aluekisoissa kvaalia metsästämässä ja sehän oli silloin varsin surullinen tarina. Aku ei suostunut menemään maneesissa tuomaripäätyyn laisinkaan ja päädyimme johonkin 44, 674% tyyppiseen tulokseen. Sen jälkeen ei ole aikataulut osuneet Akun osilta kohdilleen, jotta oltaisiin päästy uudelleen alueradoille. Nyt kuitenkin vihdoin oli se hetki, että pääsimme revanssia kokeilemaan.

Välissä oli kuitenkin saatu pari rataharjoitusta alle. Vihti Dressage Centerissä mentiin juhannusviikolla Kenttä 6 yli 60% prosentin tuloksella ja heinäkuun alkupuolella taasen Tuomarinkylässä Helppo A:4 hyvin väsyneissä merkeissä noin 57% tuloksella. Nämä harjoitukset olivat tulleet tarpeeseen ja tällä kertaa oli ihan oikeassakin kilpailussa tähdet kohdillaan.

Lähdimme Akun omistajan kanssa jännittyneissä tunnelmissa kohti Laviaa, sillä kumpaakin meistä hieman jännitti, mitä tuleman piti. Aku on vielä hieman kokematon kilparatsu ja se saattaa käyttäytyä hyvinkin omituisesti kilpailupaikalla. Tämän kauden aikana on kuitenkin yritetty etsiä kisarutiinia ja sopivaa tuloskuntoa.

Akun ollessa iso ja musta, se on useimmiten kuumalla ilmalla ja auringon paisteella hieman nihkeä ratsastettava. Tästä syystä olimme toivoneet pilivistä ja sateista säätä ja tämä toteutuikin. Verryttelyssä sataa ropsautti vähän ja Aku oli heti parempi ratsastaa, kun sai vähän virkistystä taivaalta. :) Aku oli verkassa varsin hyvän tuntuinen ja toivoinkin, ettei ehtisi lässähtämään, kun rataa piti parin ratsukon ajan odotella eri alueella kuin, missä verryttely oli.

Pelkoni oli kuitenkin turha ja Aku oli hyvin vireessä radalle mentäessä. Ratana oli A-merkin kouluohjelma, joka tuntui sopivan meille hyvin. Alun raviohjelma meni yllättävän hyvin, pätkittäin jopa hienosti. Pysähdys ja peruutuskin sujui yllättävän mukavasti. Laukassa sitten tuli vähän rikkeitä, yksi huono nosto vastalaukkaan ja vasemmassa laukassa meinasi puhti jo loppua, mutta selvittiin kunnialla rata loppuun ja olin kyllä huisin tyytyväinen Akuun. Se ei kytännyt mitään vaan keskittyi tehtäviin ja suoritti hyvällä tasolla.

Tässä muutama kuva radalta:

copyright amah.kuvat.fi

copyright amah.kuvat.fi

copyright amah.kuvat.fi

copyright amah.kuvat.fi
Saimme prosenteiksi ohjelmasta tasan 60 ja sillä olimme 15/27. Tähän olemme hurjan tyytyväisiä ja tästä on myös hyvä jatkaa. Akun seuraavat koitokset onkin sitten Halikossa ja Porvoossa aluekisojen merkeissä. Akun kanssa on kuljettu pitkä tie ja vihdoin työ alkaa tuottaa tulosta, kerrassaan hieno fiilis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti