tiistai 17. heinäkuuta 2012

Zorro ja Kyvyt Esiin-finaali

Oma 3-vuotias wpb-ponini Zorro SA kävi keväällä Kyvyt Esiin-karsinnoissa Lohjalla. Se oli mukana sillä mielellä, että finaalipaikka olisi kiva, sillä se on erittäin lahjakas pieni estehevosen alku. Se olikin karsintansa kolmanneksi paras hyppääjä ja sillä tuloksella olisi ehdottomasti finaalipaikan pitänyt irrota.

Nyt noin 3 kuukautta karsintojen jälkeen RJL vihdoin julkisti finalistit ja ensimmäisessä finalistilistassa ei Moniponin nimeä näkynyt, vaikka sitä huonommatkin hyppääjät olivat listalle päässeet. Hetken aikaa ihmettelin asiaa ja totesin, että on kysyttävä RJL:stä, että mikä mättää. RJL:stä ilmoitettiin, että Kyvyt Esiin-vastaavat haluavat vielä keskustella wpb-ponien asemasta hallituksen kanssa. He kuitenkin näkivät parhaakseen julkaista finalistilistan ilman näitä wpb-poneja, jotka sinne kaikkien tahojen ja kutsun sekä sääntöjen mukaan kuuluivat.

Kyselin useammalta taholta asiasta, mm. Hippoksen suunnalta sekä ratsuponi-työryhmän jäseniltä ja kellään ei ollut mitään epäselvää asian tiimoilta, etteivätkö wpb-ponit kuuluisi Kyvyt Esiin-finaaliin tämän hetkisillä säännöillä. Onneksi nämä tahot informoivat myös RJL:ää asian tiimoilta ja saimme kun saimmekin wpb-ponit finalistien joukkooon. Esimerkiksi Karjalohjan paras estehevonen oli wpb-poni, jonka pois jättäminen finaalista olisi ollut harvinaisen röyhkeä teko. Me poni-ihmisetkin kun maksamme lähtömaksumme, valmistelemme ponit koitokseen ja kuljetamme ne paikalle. Lisäksi ponien esittämiseen tarvitaan usein enemmän kuin vain se yksi henkilö, jolloin pitää saada värvättyä myös asiantuntevia esittäjiä mukaan. Olisi se ollut mukava yllätys, että kaiken tämän ja hyvän suorittamisen jälkeen poni vaan mielivaltaisesti jätetään pois finaalista.

Onneksi näin ei kuitenkaan käynyt. Kukaan ei tosin pahoitellut asiaa, mutta löytyypähän nyt ainakin nimi listalta. Eri asia toki on, päästäänkö koskaan finaaliin asti.

Ratsastin eilen toisen kerran Moniponilla ja oli se kyllä vaan taas niin viisas, että oikein mieltä lämmittää. Käytiin kaikki askellajit läpi kummassakin suunnassa ja lopuksi vielä radalla kävelemässä. Hovikuvaajallakin oli kamera mukana säästä huolimatta, joten pienestä Kyvyt Esiin-finalistipojasta on oikein muutama ratsastuskuvakin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti